Řeka snů

Řeka snů https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92065/bmid_reka-snu-0rs-92065.jpg 4 28 4

Román sleduje osud Dafné Davenportové od chvíle, kdy vstoupila jako dcera bohatého obchodníka do společenského života smetánky v Bostonu druhé poloviny 19. století. Zdá se, že její bezstarostný život po boku vhodného muže je už jasně předurčen, avšak náhle se všechno změní. Rodina se ze dne na den ocitá na mizině, musí odejít do malého městečka v severním státě Maine a zařadit se do úplně jiného světa. S tím se každý její člen sžívá a smiřuje jinak. Na rozdíl od zlomené matky a zatrpklé sestry bere Dafné život do svých rukou, nachází nejen nové přátele, ale i novou představu o budoucnosti, kterou činorodě naplňuje. Láska a nenávist provázejí její cestu k osamostatnění a vedou i k rozhodnutí opustit svazující prostředí a vydat se po řece snů k vnitřní i vnější svobodě.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Historické romány

Vydáno: , BB art
Originální název:

Fluß der Träume , 1990


více info...

Přidat komentář

Liduka
01.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Kniha byla naprosto úžasná. Bylo tam velké množství zvratů a já se nemohla odtrhnout. Dafné byla velmi silná žena a dřela jako kůň. Její matka a sestra byly opravdu hrozné a během čtení jsem se nestačila divit, čeho všeho byly obě schopné a obzvláště Heather. Nicméně důvod, proč jsem nedala pátou hvězdičku je konec, který mi tedy vzal dech a taky to Dafnino chování vůči Scottovi a až přehnaný workoholismus. To vážně autor nemohl vymyslet nějaký lepší konec, kde by se Dafné se Scottem vzali, potom co všechno si vytrpěli?

AlenaF
28.01.2022 5 z 5

Velmi příjemné oddechové čtení.


Pavouček2
01.07.2019 4 z 5

Čtivé a fajn, jen bych ty příběhy, třeba otce, sestry, matky víc rozepsala.

Knihomol.ka
12.10.2012 5 z 5

Až zde jsem se dověděla, že knihu napsal muž :-) Ale na kvalitě jí to nic neubírá. Velmi čtivá oddychovka, žádná klasická milostná romance, ale příběh o mladé dívce, se kterou se život nemazlí, ale ona všechny překážky překoná, stane se z ní sebevědomá a úspěšná žena a nakonec najde i lásku. Líbili se mi pěkně vykreslené charaktery jednotlivých postav i popis prostředí. Doporučuji pro sychravé podzimní večery.