Ravaillacovo ostří

Ravaillacovo ostří https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142078/bmid_ravaillacovo-ostri-qYh-142078.jpg 4 20 5

Rej dýk série

< 2. díl

Navzdory hrozbám, které se vznáší nad jeho spojením s Lorenzou, nemá Thomas de Courcy nejmenší úmysl se mladé ženy vzdát. Už jejich svatba je však narušená podivným pokusem o léčku. Záhadný nepřítel se nezastaví před ničím a nad mladými lidmi, ale i nad celou Francií se stahují temná mračna. Zamilovaný král táhne do války a tři šlechtici – z nichž jeden je Thomas – dostanou delikátní úkol. Od té chvíle se zdá, že kolotoč zrad, nebezpečí a smrtících úskoků nic nezastaví. A nejméně ze všeho Lorenzina čistá láska, zvlášť když je její velký ochránce, král Jindřich IV., zavražděn a Thomas uvězněn v Bruselu. (oficiální anotace)... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Plejáda
Originální název:

Le Couteau de Ravaillac , 2010


více info...

Přidat komentář

malýčtenář
03.11.2020 3 z 5

Opět druhý díl nezklamal. Sledujeme nejen další osudy hrdinů , ale i dějiny Francie. No a pohádkový konec , jak jinak . Tak má končit správná romantika.

petrulkaa
27.08.2017 5 z 5

Opět od této autorky krásný historický román se zajímavou a napínavou zápletkou. Krásné líčení života francouzské aristokracie.Kniha se nádherně četla a já se těším na další knihy mé oblíbené spisovatelky, která mě ještě nezklamala.


orinka3
24.05.2016 4 z 5

První díl se mi četl o něco lépe. U tohoto jsem měla tak trochu zmatek v postavách u královského dvora - intrikánů bylo až příliš. Konec je takřka pohádkový, ztráta paměti, záchrana v hodině dvanácté...no, trošku za vlasy přitažený závěr, ale budiž. Opět pěkné romantické čtení, které povzbuzuje čtenáře k tomu, aby si vyhledal historické skutečnosti.

čef
19.05.2014 4 z 5

Zajímavé pokračování předchozího dílu a vyvrcholení příběhu si jistě čtenář dobrodružné historické literatury a prvního dílu nenechá ujít. Dozví se opět mnoho detailů ze života šlechty na konci vlády Jindřicha IV. a začátku vlády Ludvíka XIII. s nástupem jeho šedé eminence - pozdějšího kardinála Richelieu k moci ve Francii počátku 17. století. Příběh samotný sice střízlivého realistu až tak moc nenadchne, ale na druhou stranu také ani neurazí.

modranka
20.12.2013 4 z 5

Napínavý príbeh až do poslednej stránky románu. K anotáciii nie je viac čo dodať, lebo by som vám prezradila dej.