Reinkarnovaný: Kameny minulých životů

Reinkarnovaný: Kameny minulých životů https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59122/bmid_reinkarnovany-XhL-59122.jpg 4 30 11

Reinkarnovaný série

1. díl >

Smrt, která přišla před šestnácti stoletími, si vybírá svou daň ještě dnes… Dramatický detektivní příběh. Fotograf Josh Ryder zažívá děsivé vize, ve kterých je pohanským knězem Juliem žijícím před šestnácti stoletími v Římě. Shodou okolností se pak ocitne na místě, kde archelogové objevili hrobku vestálky, kněžky, kterou za nedovolený milostný vztah potrestali pohřbením zaživa. Mrtvá svírá v ruce kazetu s drahokamy a zdá se, že by mohlo jít o legendami opředené “kameny návratů”, schopné dokázat realitu minulých životů. Ty však někdo vzápětí uloupí a vedoucího archeologa zavraždí. A dávní aktéři se navracejí, aby buď zopakovali, nebo napravili svá tehdejší selhání a naplnili tak neúprosný osud...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Romány

Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Reincarnationist , 2007


více info...

Dada077
Dada077
09.07.2019 4 z 5

zaujímavý pohľad na životy po živote, alebo reinkarnáciu. Počas čítania som sa viackrát zastavila a snažila si uvedomiť smer, kam sa môj život rúti. Hľadať v pamäti udalosti, zážitky minulosti, či každej predchádzajúcej minulosti a cez ich porovnanie sa sa snažiť nakuknúť do vlastnej budúcnosti. Úryvok: " Je to dar, vidieť do hĺbok žiaľu, pretože až keď si uvedomíš, že niekto môže trpieť
toľkou bolesťou a stále fungovať hovoriť zdvorilo, podať ti ruku a povedať, že ho teší, pochopíš, že sa nikdy nemôžeš poddať, alebo vzdať. Vždy existuje druhá šanca, druhý
deň. To je zázrak ľudského ducha. Prijmi tú bolesť. Daj jej, čo si zaslúži. Iba tak ju môžeš poraziť."

karolina7748
karolina7748
11.12.2017

Knihu jsem dočetla, chtěla jsem vědět jak to dopadne nebylo to špatné,ale asi ne úplně můj šálek kávy


babicka_amalka
babicka_amalka
25.04.2017 3 z 5

četlo se dobře, nicméně žádný zázrak se nekonal; přesto nelituji času stráveného nad touto knihou;

hana4834
hana4834
13.02.2017 2 z 5

zajímavá kniha ale podruhé ji číst nebudu

trudoš
trudoš
12.10.2015 2 z 5

Na můj vkus příliš dlouhé a nudné, M. J. Roseová si navíc dost často usnadňovala práci tím, že děj přizpůsobovala vlastním potřebám. Díky tomu vypadá vyšetřování italské policie jak z komediálního seriálu. I četníci ze Saint Tropez působí schopnějším dojmem. Sáhodlouhé rozepisování vnitřních pochodů jednotlivých postav, či komicky vážná polemika nad osudovostí toho kterého hrdiny, též ubrala čtyř set padesáti stránkovému příběhu docela na akčnosti. Především mi však vadilo, jak autorka automaticky počítá s tím, že čtenáři přistoupí na její hru s reinkarnací, Kameny moci, agenturou Fénix a desítkou dalších detailů. Se vším už pracuje jako se samozřejmostí, o které není třeba diskutovat, což je docela škoda, protože kolem toho šlo vymyslet spousta zajímavostí.
Doufal jsem alespoň trochu v thriller. Ale kdybych byl fanouškem opětovných vtělení, asi bych byl z Reinkarnovaného nadšený. Protože nejsem, bylo čtení poměrně utrpení.

kolacky
kolacky
05.01.2015 2 z 5

Hříbče - naprostý souhlas. Čekala jsem zajímavější knížku. Nápad není špatný, ale ta přebytečná slova, slova, slova... A co ten konec? Přežil Josh nebo ne???

KellyH
KellyH
24.06.2013 4 z 5

Podobná stavba příběhu jako Labyrint od Kate Mosse. Dva příběhy odehrávající se v současnosti a v minulosti. A obojí stejně napínavé a skvěle napsané. Jen ten konec se mi, myslím, zdál trochu zmatený, ale je možné, že už si to nepamatuji tak dobře.

Hřibče
Hřibče
10.06.2013 2 z 5

Anotace mi přišla naprosto úžasná, říkala jsem si, že toto určitě bude kniha s velkým K, bohužel mé očekávání bylo větší než jaká kniha byla doopravdy. Knihu jsem sice dočetla, ale nechystám se k tomu, abych ještě něco od teto autorky četla. Příliš mi neseděl její styl a ke konci mě děj už vysloveně nebavil. Na můj vkus byl příběh hodně roztahaný a chvílemi i nudný.

Dixinka
Dixinka
13.02.2012 5 z 5

Napínavé, neztrácela jsem se v ději.... konec bych určitě přepsala!

Christo
Christo
07.10.2011 3 z 5

Myšlenka dobrá, ale v tomto případě příliš překombinovaná. Myšlenka reinkarnace je přitažlivá, ale po přečtení knihy a použitím v této knize ztrácí kouzlo. Chápu, že kniha má být napínavá, ale někdy méně je více.

bookcase
bookcase
27.08.2011 5 z 5

Oblíbené prolínání časových rovin a svižný děj čtenáře strhne.

Štítky knihy

starověk archeologové

Autorovy další knížky

M. J. Rose
americká, 1953
2010  77%Reinkarnovaný: Kameny minulých životů
2011  72%Strážci paměti
2011  75%Tajemný Hypnos

Kniha Reinkarnovaný: Kameny minulých životů je v

Přečtených42x
Knihotéce80x
Chystám se číst12x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x