Rehek domácí - úvaha o stavu vědomí a nevědomí

Rehek domácí - úvaha o stavu vědomí a nevědomí https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49136/bmid_rehek-domaci-uvaha-o-stavu-vedomi-a-N82-49136.jpg 3 5 2

Formou popularizačně vědecké eseje je hledána souvislost mezi aktivní složkou genetického informačního kódu jako místa tvorby 'vědomí' a její 'odpadové' složky označované jako 'nevědomí'. Čím dále ve svém vývoji tvor postoupil, tím bohatší se stalo jeho 'nevědomí' a zvýšila se výkonnost složky 'vědomí', např.u člověka 'nevědomí' představuje celých 98% z více jak tří miliard písmen, zatím co např. rýže vlastní sice dvojnásobek genů při podstatně nižším počtu 'písmen', avšak jeden gen u člověka může být tisícinásobně výkonnější v kontrole tvorby bílkovin. Projevy stavu vědomí/nevědomí jsou hledány v pochodech paměti, rozhodování, citového a sociálního cítění. S těmito stavy se setkáme stejně u šimpanze, havrana, slona, nebo delfína, ale i u štěnice, bakterie, nebo rýže.... celý text

Přidat komentář

IHT
15.09.2022

ad NIky Coffee: Neprecte... zemrel 4 roky pred Vasim komentarem. Kazdopadne dekuji za nej, knize se radeji vyhnu.

Niky Coffee
16.02.2014 odpad!

To jsem se "dozvěděla" novinky - hadi slyší, haterie se dožívají "až" 15-ti let a spoustu dalších pikantností, které jsou naprosto lživé!!

Takto to dopadá, když si v dnešní době může psát každý, co chce, i když danému tématu nerozumí a plká doslova blbosti!!

Titul MUDr. ještě nezaštituje kvalitu knihy, což by si palackého univerzita měla uvědomit, je to ostuda, že VŠ podpořila vydání takto nekvalitní publikace.

Vyhněte se této knize obloukem, doufám, že si pan Mudr. Hontela přečte tento komentář a v budoucnu bude raději šetřit lesy a neplodit takový brak !!!!


Autorovy další knížky

Slavoj Hontela
česká, 1923 - 2010
2009  52%Rehek domácí - úvaha o stavu vědomí a nevědomí
2001  60%Činžovní dům
1997  0%Doktor v minovém poli
1999  0%Pan Bernard a jiné povídky
2002  0%Obavy o člověka

Kniha Rehek domácí - úvaha o stavu vědomí a nevědomí je v

Přečtených6x
Knihotéce3x