Útěk z Paříže

Útěk z Paříže https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76667/utek-z-parize-76667.jpg 3 10 4

Regency - veteráni série

< 10. díl >

Katherine O´Malleyová se touží vymanit z neustálé péče své komorné i společnice. Během zásnub své sestřenice se seznámí s člověkem, který jí to umožní v míře, jakou snad ani neočekávala. Ona, po smrti svých rodičů obskakovaná dvěma stárnoucími ženami, se náhle stává aktérkou špionážní akce, v níž má sloužit jako návnada pro polapení válečného zrádce! A ještě ke všemu po boku s majorem Danielem Rossem, který ji neustále něčím dráždí…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Harlequin
Originální název:

Beloved Virago , 2003


více info...

Přidat komentář

vcielka
15.09.2022 1 z 5

Tak toto bolo celkom hrozné dielo. Možno veľa urobil aj ten desný preklad. Postavy miesto vyššej triedy rozprávali ako ich slúžky. Nesúrodé, absolútne nekonzistentné, spisovateľka si po sebe akoby ani nečítala, čo píše, keď sa v dialógoch informácie opakujú, ale pri tej ďalšej zmienke danej informácie sa postava tvári, akoby ju predtým nebola počula. Absolútne nepochopiteľné konanie postáv. Uveriť ich konaniu je nemožné. Postavy sú úplne plytké, ako keď príbeh píše 14 ročné dievča. Zápletka neuveriteľná. Nato, že utekajú pred nepriateľmi, chýba napätie. Čo ešte? Ach áno. Katherine som mala chuť v polovici knihy obesiť a ušetriť nepriateľom prácu. Napriek jej neznesiteľnému správaniu, keď ešte i Daniel uvažuje nad samovraždou, aby sa jej zbavil, napriek tomu príde scénka, kedy ju nepochopiteľne pobozká a tvári sa, že je zamilovaný? WTF? Už ma nikdy takýmito príbehmi netýrajte prosím.

reader.007
03.08.2022 odpad!

V posledních pár dnech jsem dostala chuť oživit si atmosféru napoleonských válek a než se pustím do něčeho normálního, dala jsem si pár předkrmů v podobě harlekýnek. V tomhle případě jsem ale rozhodně šlápla vedle, protože kdybych dala třeba jen jednu hvězdičku, hrubě bych křivdila "kvalitám" jeho knižních sousedů. Nejen že zápletka je mimořádně plytká a zmíněné špiónství ubohé, ale navíc je zde vyšperkováno párkem těch nejpapundeklovitějších hrdinů v mé dosavadní čtecí historii a dovršeno přímo ukázkově unylým happyendem. Občas vídám v komentářích poznámky o tom, jak hrdinům chyběla vzájemná chemie, ale neumím si vůbec představit, že by to někde mohlo dopadnout hůř než tady.
Jo, a není divu, že některé čtenářky trousí své úsudky pod knihami J. Austen takové, jaké trousí, jestliže získávají historickou průpravu na edici Historická romance. DOKONALÁ VIKTORIÁNSKÁ STARÁ PANNA V ROCE 1815?!?
Do čeho to Pánbůh duši dal...


havrmoni
01.08.2018 4 z 5

Dobrodružný příběh s romantikou. Hezky se to četlo.

pavlinkaa
29.01.2016 5 z 5

Příběh se mi moc líbil. Krásně romantické. Jediná má výtka je, že to bylo tak krátké. :)