Tvrdohlavá nevěsta

Tvrdohlavá nevěsta https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15427/bmid_tvrdohlava-nevesta-0dI-15427.jpg 4 67 8

Julien, hrabě z Marche, si uprostřed londýnské smetánky plnými doušky užívá mládeneckého života ve víru velkoměsta. Se svými šlechtickými přáteli hýří v luxusních klubech, vymetá výstřední večírky, krásné ženy mu padají k nohám… jednoho dne zavítá na rodinné venkovské sídlo St. Clair, které trestuhodně zanedbával, a jeho život dostane zcela jiný směr. Setká se tam s Katharine, která ho svou krásou, čistotou duše a odvážnou povahou okouzlí natolik, že se rozhodne co nejdřív se s ní oženit. Jednak je už načase, aby zplodil dědice, neboť i touto cestou pomůže z tísnivé finanční situace svému tchánovi, zchudlému baronetovi, a jednak si je jist, že úchvatnou Kate opravdu miluje. Ona však všechny jeho milostné návrhy odmítá, protože se nikdy nemíní vdát. Mladý pan hrabě není zvyklý vzdávat se, a tak v dobré vůli, nicméně nesmlouvavě a tvrdě přebírá osud vyvolené do svých rukou. Pod pohrůžkami donutí Katharine říct před oltářem ano, ale tím se propast mezi nimi jen prohloubí. Nešťastný Julien se uchýlí k zoufalé akci…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Rebel Bride , 2003


více info...

Přidat komentář

Dalgiona
25.06.2023 4 z 5

příjemné čtení pro ženy na letní čas.

Ála1968
12.06.2023 2 z 5

Dvě hvězdičky za začátek.Potom už to byla hrozná blbost.Neuvěřitelné,co z toho vylezlo. Většinou dávám příběhu šanci,ale tady to opravdu nešlo


ariel platto
04.02.2018 1 z 5

Obrovské zklamání. Děj knihy mě okamžitě chytil a četla jsem jí s velkým zaujetím, ale pouze do chvíle žádostí o ruku. Pak to byla slátanina, fantasmagorie no prostě hrůza. Já z úcty k autorce, kterou mám moc ráda, jsem knihu přečetla celou. Bylo to ale velké sebeobětování...

helenkan
07.04.2017 3 z 5

Knížka nepatří mezi nejlepší téhle autorky.Někdy se to prostě povede líp a někdy hůř. Hlavní hrdinka mě někdy už i štvala jak byla umanutá a on zas všechno věděl nejlíp. Aspoň konec vše napravil.

havrmoni
01.06.2016 3 z 5

Souhlasím s moudivlacek. Chápala jsem jí zpočátku a Juliena bych nakopala. On si byl jist,že ho chce, on všechno věděl nejlíp o ní samé atd. Pak se to otočilo,Julien Kate opravdu miloval. Jenže zase provedl blbost. Kate byla psychicky labilní a vůbec se neznažila z toho vymanit. Vlastně jsem měla pocit,že si v tom libuje a Julienovi schválně ubližuje. Jak je v knize napsáno,;naše manželství je fraška i Vaším přičiněním,Kate". Nechtěla nic slyšet a nic chápat. Samozřejmě konec jako vždy šťastný.

moudivlacek
19.09.2015 4 z 5

Já tu knížku dočetla a tak urputně bych ji zas nezatracovala. Dívka si v podvědomí nese těžký zážitek z dětství, který pak vypluje na povrch po jednom činu jejího muže.
I když mezi nimi celou knihu roste propast a už to vypadá, že to tak zůstane, hrdinka mě překvapila, sebrala veškerou svou duševní sílu a rozhodla se na konci dát sobě a muži šanci na lásku. A to je hodné obdivu.

EliM
05.04.2014 2 z 5

Tak já jsem bohužel nedočetla, jsem již ve 2/3 knihy a hlavní hrdinka je stále ... . Vím, že asi něco prožila v dětství, ale než se k tomu dohrabu, tak knihu raději odložím a to se mi nestává tak často. Jinak mám autorku ráda, ale tato kniha za mě ne!

WEIL
26.09.2011

Jak si nevěsta postaví hlavu, tak nemusí být tak moc tvrdohlavá, jak se o ní povídá.