Řecké báje

Řecké báje https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155834/bmid_recke-baje-G61-155834.jpg 5 3 2

Autor v této knize líčí Řecké báje. Vždy nové a nové generace se vracejí ke starověkým řeckým bájím a hledají v nich poučení. Příběhy z časů antiky vzrušují a dojímají čtenáře dodnes. V této knize najdete ty nejznámější i méně známé řecké báje, včetně poutavého příběhu Odysseova návratu, vynalezci Daidalovi, jeho synovi Íkarovi, ale i o Perseovi, nebo strašlivých Gigantech.... celý text

Žánr:
Literatura naučná

Vydáno: , Aventinum
více info...

MOu598
MOu598
10.06.2020 5 z 5

Velká, hodně a pěkně ilustrovaná knížka. Hodně mne zaujala, bohužel moc z toho neznám - asi jsem chyběla ve škole. Musím si to doplnit, protože si myslím, že by to mělo patřit k širšímu vzdělání.

Nelin
Nelin
27.03.2013 4 z 5

Tato teorie Řeckých bájí je zcela odlišná od typických děl Eduarda Petišky. Liší se tím, že se o hodně hůř čtou a jsou těžce podané. děj je většinou trochu zamotaný. Petiška píše hladce a od něj by to pochopilo i dítě z první třídy, avšak nad tímto se člověk musí zamyslet. Je to opravdu originální a možná tyhle báji mi jsou sympatičtější. :)
Velice mě zaujal příběh o Mínosovi, Daidalovi a Íkarovi. Miluju Řecké báje a také tohohle bájného vynálezce a génia. :))