Recept na toho pravého

Recept na toho pravého https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504072/bmid_recept-na-toho-praveho-dKU-504072.jpg 3 113 24

Recepty pro život série

1. díl >

Špetku štěstí a hrstku osudu... Ruby Brooksová je nejdřív poněkud skeptická, když jí horoskop říká, že bude mít báječný rok. Zvláště když v rychlém sledu přijde o přítele i o práci. A aby toho nebylo málo, ještě jí utekl zlotřilý montér kuchyně a vzal s sebou všechno včetně kuchyňského dřezu! Ruby tedy bere štěstí i osud do svých rukou s neobvyklým předsevzetím – zúčastní se deseti soutěží denně, ať už o vysněnou japonskou dovolenou nebo o roční zásobu psího žrádla (nemá psa) a vybojovat si cestu ke štěstí naprosto jakýmkoli způsobem. Když se ale zásluhou valentýnské ceny z místní restaurace v jejím životě objeví šéfkuchař Adam Finder (a jeho pes Brutus), je to štěstí nebo osud? A zjistí Ruby nakonec, že skutečné štěstí není třeba vyhrát? Nová romantická komedie, která nadchne fanoušky Jo Watson nebo Rachel Lynn Solomon.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Red
Originální název:

Recipe for Mr. Right , 2021


více info...

Přidat komentář

barbora6886
08.03.2024 1 z 5

Hlavní hrdinka byla místy velice trapná, až mi to trhalo oči. Třeba jak se plížila po kolenou do koupelny, nebo vykřikovala, že má zbraň a nebojí se ji použít. Tyhle pasáže mě hrozně vadily.

aljoska83
03.03.2024 4 z 5

Překvapilo mě nízké hodnocení, protože kniha byla fajn, dobře čtivá, vtipná.


Paja267
17.02.2024 3 z 5

Do knihy jsem se dokázala rychle začíst a během tří dnů jí dokončit. Je to nenáročná komedie se špetkou romantiky, u které jsem se naprostou většinu času usmívala. Rozhodně stojí za přečtení.
V druhé polovině bylo pár částí, které působily zvláštně a úplně mi do knihy nezapadaly nebo byly nedotažené, ale jako oddechovka ke zlepšení nálady dobrá volba.

essene
11.02.2024 4 z 5

Oddechovka humorná)

Knihomolka97
30.01.2024 4 z 5

Recept na toho pravého mě zaujal hned, jak se objevil na trhu. Hodnocení a recenze mě od čtení trochu odradily, nicméně jsem se tedy konečně pustila do čtení s prakticky nulovým očekáváním. A možná i proto jsem příjemně překvapená, že mi příběh sedl a zhltla jsem ho během dne, i když er-forma mi obvykle sedí méně. Musím ale zmínit, že občas některé pasáže byly napsané tak jakoby kostrbatě, že jsem ztrácela nit, jak se říká. :-D
Hlavní hrdinka Ruby ze začátku moc sympatická nebyla, nicméně se mi v průběhu začala líbit.
Oproti ní Adam byl velký sympaťák, i když mi trochu vadilo, že se nechoval jako chlap, což zní divně, ale kdo četl, tak jistě pochopí, jak to myslím. Ovšem nejvíc jsem si oblíbila jeho psa Bruta. Ten byl zlatej!
Zajímavá postava, která příběhu dodávala šťávu, byla Emily. Taková šílená magorka, která dokázala s lidmi skvěle manipulovat a věřte mi, že s ní byste nechtěli mít nic společného. Zato s Malikem bych se klidně kamarádila!
I když má kniha docela dost stránek, nemůžu říct, že bych se nudila, víceméně pořád se něco dělo. Romantická linka byla příjemná, nechyběly i vtipné situace.
Na zadek jsem si z toho nesedla, ale perfektně mi to sedlo do nálady.

yonda
12.12.2023 3 z 5

Do poloviny knihy jsem byla docela nadšená. Bohužel dál už mi příběh připadal zbytečně natahovaný a přeplácaný.

monika0181
16.10.2023 3 z 5

Z knihy mám rozhodně rozporuplné pocity. Ani ryba ani rak. Dlouho jsem se nemohla začíst, stále mi myšlenky tikaly kolem všeho možného. Příběh se mi líbil, ale nevím, proč nezapůsobil na mě tak, abych si z něj sedla na zadek. A to by si jistě téma stalkingu zasloužilo. Takže kniha nenadchne ani neurazí. Není to špatně, ale neočekávejte něco navíc. To i kniha nějak nedala. I když pokud tu od autorky ještě něco vyjde, zkusím znovu.

Etule
07.09.2023 2 z 5

Kdyby se autorka dokázala udržet u toho hlavního tématu, tedy stalkingu asi by to bylo o dost "lepší", nechci aby to vyznělo nějak blbě. Nicméně si nemyslím, že pokud je člověk tři roky vystavován stalkingu, tak je schopen se zamilovat jako lusknutím prstu. Krom toho linka s tím moderátorem, koordinátorem nebo co on to vlastně byl, mě teda ukrutně nebavila. Chápu proč tam byla, ale myslím si, že by se to obešlo i bez toho.
Zbytečně moc situací, kde došlo k omylu a oni si nedokázali pořádně vysvětlit, co se vlastně děje. Krom toho jsem teda absolutně nepochopila, proč hlavní hrdinka, jejíž jméno jsem úspěšně zapomněla, pořád tak šíleně soutěžila. Pochopila bych, kdyby to tam bylo nějak vysvětlené, ale ono jaksi nic...
Mohlo to být opravdu velice zajímavé, kdyby se ubraly stránky, hrdinové si promluvili a společně se pokusili situaci vyřešit. Škoda..

pogmanka
13.08.2023 2 z 5

Za mě to bylo takové průměrné dílko, ani neurazí ani nenadchne. Příběh to rozhodně nebyl špatný, ale nebylo tam něco, co by mě chytilo a já chtěla číst dál a dál, vlastně jsem četla dál jenom abych to měla dočtené. Škoda potenciál to mělo, ale bohužel ho to nevyužilo.

petulkapeta
12.08.2023 4 z 5

,,Naučila mě zase se smát a ukazala mi,že život mame proto,abychom ho žili. "

Z prvu take no nic moc průměr, ale jakmile se to rozjelo,tak jsrm se do příběhu zamilovala..a Malik byl super

Hatshepsut
06.08.2023 4 z 5

Překvapilo mě tak nízké hodnocení této knihy. Mě to přišlo jako fajn čtení. Asi je to na dnešní dobu a množství romantických příběhů příliš poklidné, nejsou zde nějaké vypjaté emoce. Přesto má vyprávění zajímavou zápletku, nechybí ani humorné situace a trochu bláznivý konec. Postavy si oblíbíte, i když byste je mnohokrát chtěli v příběhu postrčit, aby byli rozhodnější a odvážnější. Ale jsme snad všichni dokonalí? Knihu jsem na konec přečetla, díky kladným komentářům svých oblíbených uživatelek, takže vám děkuji a nelituji. :-)

Beina
05.08.2023

Knihu se chystám číst. Doporučení nebo raději nečíst?

Airelle
30.07.2023 1 z 5

(SPOILER) Co se týče příběhu, tak ten měl za mě hodně velké trhliny a bylo to hlavně stylem psaní autorky. Její neustálé přeskakovaní a nedokončování scén mi čtení víceméně otrávilo. Cítila jsem se jako schizofrenik, chvílemi jsem nevěděla, co se v knize děje. Taky byla psaná v er formě a sledovali jsme osudy rovnou třech postav.

Hlavní postavy by mě i bavily, ale to jak je autorka vždycky zabrzdila v tom si něco říct mě doslova štvalo a ve finále ani nevím, kdy nastal zlom, a ti dva se do sebe asi zamilovali.

Kniha se v určitých momentech opravdu dobře četla, škoda, že si to autorka pokazila sama. Cizích knih u nás vychází spoustu, a tohle mi přišlo doslova jajo škoda papíru. Je to možná tvrdé, ale kniha nebyla ani trochu reálná, i přesto že se dotýkala vážných témat, jakým je třeba stalking.

Ruby nedělá celé dny nic jiného než se účastní podivných soutěží a dost často vyhraje prostě neuvěřitelné nesmysly.

Knihu Vám tentokrát doporučím vynechat.

brunettlibrary
17.07.2023 3 z 5

Tři hvězdičky krásně vystihují mé průměrné nadšení z knihy. Děj se rozjížděl strašně pomalu. Byl velmi rozevlátý, jednou jsem byli tady, jednou tam, jednou v přítomnosti, jednou v minulosti. Lépe bych jej uspořádala. Nemluvím o pár absurdních situacích, které se tady vyskytly. Od půlky knihy mi byl jasný konec, který jsem hned odhadla. Hlavní postavy mi byly sympatické po celou dobu knihy, to knihu asi i zachraňovalo. Knihu bych úplně nezatracovala, ale budu ji doporučovat velmi opatrně.

Janulkaxxx
23.06.2023 1 z 5

Chtěla jsem nějakou oddechovku, ale tahle kniha byla tak zamotaná, že jsem musela být ve střehu koho zrovna čtu a co se řeší. Ke konci jsem musela přeskakovat odstavce, které mi přišly zbytečné a dlouhé abych se konečně dostala ke konci.

Books_by_Dee
08.06.2023 4 z 5

IG: books_by_dee

Za dva dny jsem tuhle novou romantickou knížku zhltla jako jahodu, tak moc byla skvělá. Upřímně říkám, že té ER formy jsem se nejdřív hodně lekla a chvilku mě trvalo, než jsem se v tom zorientovala a hlavně našla. Je to vtipné, je to romantické ale hlavně je to sakra akční (a to jsem nečekala).

Hlavní hrdinka Ruby je trochu bláznivka a rozhodne se, že se každý den bude přihlašovat do bláznivých soutěží. Říkejte tomu náhoda nebo osud, ale Ruby vyhraje romantickou večeři v restauraci, kde kuchařem není nikdo jiný, než ten roztomilý soused se kterým se seznámila před pár dny. Adam nechce o ženách slyšet ani slovo, obzvlášť poté co poznal Emily (to je dobrá kopretina! ), ale od první chvilky, co spatřil Ruby, na ní nemůže zapomenout.

Tohle byla přímo dokonalá dávka všeho, co má romantická knížka mít milovala jsem Ruby a Adama, oba byli neuvěřitelně sympatičtí, vtipní a ráda jsem s nimi procházela jejich zamilovaností. Nesnášela jsem Emily takovou kravku (pardon za ten výraz, ale já si potřebovala ulevit) už jsem v knížce dlouho nezažila, byla to prostě nepředvídatelná potvora a já ji chtěla zakroutit krkem. Koho jsem ale milovala, byl Malik klučina, který neuměl moc anglicky a pomáhal Ruby s přestavbou kuchyně ten byl dokonalej.

alzbeta4340
07.06.2023 4 z 5

Ruby má hobby - účast v deseti spotřebitelských soutěžích denně a Adam má svoji stalkerku Emily. Trvá celou knihu než se oba těchto nepříjemností zbaví, ale nakonec se to povede.
Mě osobně čtení přimělo cítit se jako literární hrdinka, protože jsem si uvědomila, že jsem loni vyhrála v zákaznické soutěži zubní pastu. - Bohužel jen jeden kus. :-)

moma08
05.05.2023 4 z 5

Tenhle příběh se mi líbil, mělo to humor, nebyla v něm velká zápletka, hlavní postavy fajn a dobře se mi to četlo.
Prvně jsem se bála do toho jít, kvůli hodnocení, ale ve finále jsem ráda, protože to byl relax číst.

Mamka_cte
12.04.2023 3 z 5

Čekala jsem, že kniha bude podobná knize Polib mi dortík, ale to jsem se úplně spletla.
Humor knihy mi nějak nesedl a hlavní postava Ruby už vůbec.

Nejvíce se mi líbil pes Brutus, kterého nevím proč, stále přejmenovávám na Rufuse. A z těch lidských postav, to je jednoznačně Malik! Ochotný, přátelský, ohleduplný a vtipný mladík s velkou rodinou.

Líbilo se mi, že to nebyl jen příběh o lásce. Jasně, že víme jak příběh skončí.. je to přece jen román, ale je okořeněný stalkingem a problémům s ním spjatým. A chování Adama mě dost vytáčelo, nechoval se vůbec jako chlap.

Ruby a její soutěže, moc hezký! Až jsem měla chuť taky soutěžit o nesmyslný věci (např. vyhrát přes 500ks kondomů).

Na jednu stranu musím říct, že se to dobře četlo, ale nějak se mi to prostě úplně nelíbilo.

Kudík
08.04.2023 4 z 5

(SPOILER) Autorka je stylem humoru přirovnávána k Jo Watson, což mohu potvrdil, ale současně je to i její umírněnější verze.
Ruby Brooksová žije v přízemním bytě s totál zdevastovanou kuchyní, kterou jí jistý Kevin, alias montér kuchyní demontoval a již nově neosadil, kde tráví svoji nucenou dovolenou na pozici evenťačky. Po prvních stránkách jsem si osobně myslela, že je to líná alkoholička. :) Hodně z chování Ruby, anebo jejího souseda, kuchaře Adama Findera, se vysvětlí až v průběhu děje, např. proč on divně reaguje na balíky a proč se ona rozešla s Danielem. Její předsevzetí mi přišlo (bod č. 1) trošku jako obsese, ale celkově jsem se dobře (hlavně s postupujícím dějem) bavila a velké plus za Bruta, který dostával pohledy a za témata jako je stalking. Mimo Ruby zde báječnou dávkou sarkasmu oplývala i Inspektorka Lenhamová.
 
"Předsevzetí:
1  deset soutěží za den
2  zabít montéra kuchyní
3  práce snů
4  navštívit Japonsko
5  nespat s Danielem  už nikdy"

 

Štítky knihy

stalking

Autorovy další knížky

Anni Rose
anglická
2023  65%Recept na toho pravého
2024  49%Recept na pana Dokonalého

Kniha Recept na toho pravého je v

Právě čtených4x
Přečtených142x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených2x
Knihotéce189x
Chystám se číst131x
Chci si koupit19x
dalších seznamech13x