Řeč snů

Řeč snů https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/160945/rec-snu-160945.jpg 5 10 4

Zatímco běžně dostupné snáře obsahují pouhá lapidární schémata nebo často vzájemně si odporující trsy stručně pojednaných a prvoplánově obecných odkazů na děje, které se objevují v našich snech, tato kniha se snaží populární problematiku pojednat zásadně novým způsobem. Lidské sny jsou zde totiž podrobeny opravdu zevrubnému zkoumání a protože si autor tohoto snáře vypracoval vlastní sofistikovanou metodu, jíž vyhodnocuje to, co se nám zdá, je publikace uceleným a přesvědčivě argumentujícím průvodcem na cestě k porozumění našemu „nočnímu životu“. Ten nás dokáže znejistit, a v případě opakovaných snů s emočně vypjatou tematikou dokonce řádně vystrašit - a tato kniha nás učí, co nám ve snech vzkazuje naše nevědomí a jak s těmito informacemi nakládat v bdělém životě. V prvním oddílu knihy Michael Lennox, psycholog a známý odborník na sny s dvacetiletou praxí, představuje svůj jednoduchý a praktický třístupňový model výkladu snů. Spočívá ve všeobecném výkladu symbolů, zjevujících se ve snech, v následném rozboru jejich obsahu a nakonec ve finálním zpřesňujícím výkladu už ve vztahu ke spáčově osobnosti. Tato metoda vede k hlubší a přesnější interpretaci snů, která poodhaluje záhady lidského nevědomí. Proniknete pod povrch běžných snů, ale i takových, které se opakují, přinášejí znepokojivé vize či noční můry, a navíc se naučíte si sny pamatovat i po probuzení a pak je sami objektivně vyhodnocovat. Následující lexikon obsahuje více než 300 témat a dějů, vyskytujících se ve snech. Autor s nimi nezachází nikterak náhodně, nýbrž se znalostí snů tisíců svých klientů, s nimiž je pak probíral v návaznosti na jejich konkrétní osudy a psychické zázemí. Klinický psycholog dr. Michael Lennox je jedním z nejuznávanějších a nejvyhledávanějších vykladačů snů ve Spojených státech. Vystupoval v různých show na televizních kanálech SyFy, MTV, NBC i v mnoha rozhlasových pořadech a publikoval své příspěvky v časopisech TV Guide, Today´s Woman a Women´s Health. ... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Psychologie a pedagogika

Vydáno: , Noxi
Originální název:

Dream Sight: A Dictionary And Guide for Interpreting any Dreams , 2011


více info...

Přidat komentář

cleopatra11
09.02.2015 5 z 5

Přečetla jsem ji za jediné odpoledne..velmi pěkný a přehledný popis pojmů snů...

edysy
16.07.2013 5 z 5

Před dvěma lety se mi zdál sen o prodeji a koupi nového domu. Schválně jsem si zapsala cenu, za kterou byl starý dům prodán a nový koupen, protože jsem věděla, že čísla často něco symbolizují. Symbolika čísel je krátce a srozumitelně vysvětlena v této knížce, symbol domu také. Jsem vskutku zaskočena, protože dnes po dvou letech sen skutečně dává smysl. Snad se mi to nezdá… Už jen z tohoto důvodu musím knížku ocenit pěti hvězdami - dobrá koupě.


Babouš
24.06.2013 4 z 5

Líbí se mi, že to není snář, jako spíš psychoanalýza do kapsy. Lennox totiž rozebírá do hloubky a ukazuje, že i když se na první pohled sen může zdát krvavý/erotický/zlý, ve skutečnosti se nám naše podvědomí snaží sdělit něco, co by nás na první pohled nenapadlo. Pokud opravdu chcete zjistit, co vaše sny znamenají, vykašlete se na klasické "rybu ve snu viděti...", ale zkuste tohle. Každé heslo je rozděleno na několik částí, v nichž se autor postupně věnuje obecnému významu, psychoanalytickému rozboru a potom se to snaží vztáhnou na váš život.

Morsie
13.05.2013 5 z 5

Jako jedna z mála už jsem měla možnost se do knížky podívat, pročíst jí a prozkoumat a jsem z ní nadšená. Vždycky mě totiž zajímalo, co ty moje sny znamenají, ale v těch běžných snářích ty výklady za moc nestály. Tahle kniha je ovšem úplně o něčem jiném... můžu říct, že má co do sebe... taky je to spíš psychoanalýza, než jen babské hádání :)

Štítky knihy

psychologie sny

Autorovy knížky

2013  90%Řeč snů

Kniha Řeč snů je v

Přečtených12x
Doporučených2x
Knihotéce13x
Chystám se číst13x
Chci si koupit4x