Hazard

Hazard https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15324/bmid_hazard-PCr-15324.jpg 4 78 9

Rebelové série

< 8. díl >

Hýčkaná dcera šlechtice, lady Anna Peckworthová, byla vždy považována za ryzí dámu. Když ji poprvé opustil milovaný muž kvůli jiné ženě, zachovala si zdvořilý nadhled. Když se to stalo podruhé, zatřásl se s ní svět. A nyní má už potřetí pocit, že muž jejího srdce hledá výmluvy, proč si ji nemůže vzít. Jejím vyvoleným je Race de Vere, lehkovážný, nespolehlivý… a naprosto neodolatelný muž. Vpadl do jejího života jako pirát a vyvolal v ní takovou bouři citů, že je Anna ochotna hodit za hlavu společenské konvence. Nakonec se rozhodne udělat nebezpečný krok, díky kterému může milovaného muže jednou pro vždy získat anebo ztratit. Dovede ji tento hazard k vytouženému štěstí?... celý text

Přidat komentář

Ála1968
03.04.2023 2 z 5

Já nevím,ale pořád mi chybí v knihách od této autorky nějaká jiskra nebo náboj.Ne, že by neuměla psát,ale začátky má pomalé a v půlce knihy se to teprve rozjede.Ten rozjezd by měla mít hned od začátku.Prostě i když mám pro Rebely slabost,je to takové průměrné.

mariva
26.03.2023 3 z 5

Oddychovka, ale nějak moc mě nenadchla. Zdálo se mi, že se Race vyjadřoval na tehdejší dobu dost divně a že se ženami se tenkrát mluvilo jinak.


miruska1
24.05.2021 4 z 5

Jednoduchý příběh o tom ako si Anna a Race našli cestu jeden ke druhému. Mně se to líbilo....

Lembac
18.08.2020 5 z 5

Race de Vere se má na vlastní oči přesvědčit o tom, jak se vede lady Anně poté, co jí už druhý člen Rebelstva dal košem. Anna se překvapivě - i pod jemným Raceho vlivem - nevrhá zhrzeně ze skály, misto toho se rozhodne plně vplout do společenského života aristokratické smetánky a konečně si nají partnera podle svého gusta. Z nevýrazné myšky se stává oslnivá labuť, na kterou se lepí mnoho obdivovatelů. Ale i když se snaží, stejně nemůže přelstít své city k naprosto nevhodnému, protože nemajetnému, Raceovi.
Emancipace lady Anny se mi líbila, ačkoliv ji - především ke konci knihy - už trochu přeháněla, protože do svých piklů zatahovala přiliš mnoho nevinných lidí. Chudák Alderton.
Zakončení celého příběhu mi přišlo trochu přitažené za vlasy - i na červenou knihovnu. Ale budiž. :-) Celkově se mi román líbil a můžu ho doporučit.

zimolka
30.07.2019 3 z 5

Mě se bohužel tato kniha líbila ze serie nejméně.Pořád dokola se řešilo Annino manželství a už od úplného začátku bylo jasné ,že manželem bude Race.Každopádně kniha mě neodradila,už čtu další díl :)

rampapa
03.01.2019 5 z 5

Zamilovala jsem se do téhle knížky. Vřele doporučuji.

vcielka
15.12.2017 4 z 5

De Vere, prima chlapik. Nezalubila som sa do neho ale, takze mu zrejme nieco chybalo. Cely cas som ho brala len ako super chlapika a to i v predchadzajucej knihe o Conovi.
Anna... vlastne cela kniha bola len o nej. O De Vereho dusi a premyslani padlo toho len malo takze clovek sa asi preto s nim natolko nevzil. Priznam sa ze radsej by som knihu citala z jeho pohladu nez z Anninho a vobec by som nelutovala.
Pribeh jednoduchy. Silna pritazlivost od zaciatku ale samozrejme ani jeden si nemysli ze je pre toho druheho vhodny, tak si cely pribeh nechcu pripustit ze by mali byt spolu, natahuju to ako zuvacku a ku koncu po dlhom prehovarani sa konecne rozhodnu ze to koniec koncov nebude take strasne ked predsa len budu spolu, ludia to pochopia a ti co nie tak co je nam po nich a vobec nechapeme ako nam na tom mohlo predtym zalezat.... klasika.
Citalo sa to celkom dobre. Pribeh velmi nicim neohuril ale ani nesklamal.
Nepochopila som De Vereho otca preco svojho syna ktoreho miluje chce uznat za nemanzelskeho napriek tomu ze sa autorka snazi citatela presvedcit ze je to normalne spravanie z jeho strany. Chapem ze De Vere nema zaujem o obchod, panstvo, titul atd ale ktory milujuci rodic proste pre taketo veci sa rozhodne ze ked teda nemas k tomu vztah tak ta prehlasime nemanzelskym nech vsetko dedi tvoj mladsi brat. Kde je napisane ze z neho vyrastie niekto kto bude mat k tomu lepsi vztah? Nedava mi to zmysel. Ale tak teta Beverley asi z De Vereho potrebovala vykreslit toho najvacsieho outsidera aby vytvorila najvacsi kontrast aky exitoval dcera vojvodu a nemanzelsky syn vyrobcu kocov. Ma to asi dat ludom nadej ze vsetko je mozne ale vobec som to z tej knizky necitila. De Vere je prilis silna osobnost na to aby bol Popoluskou napriek tomu ze cely cas prehlasoval ze je nikto. Popoluskou sa mi naopak zdala skor Anna a ta to vyhrala ked ziskala de Vereho a nie naopak.
Cakala som ze Tris (Tristan ako sa dozvieme ze sa vola v dalsej knihe) na nu bude davat vacsi pozor kedze bol o to poproseny ale ten zdrhol hned ako mohol a isiel sa venovat vlastnym veciam. Cakala som od takeho kamosa vacsi zaujem.

Samery
26.02.2017 4 z 5

Zatím se mi líbila tato kniha ze série nejvíce. Je to sice dost naivní příběh, kdy chudý Race se zamiluje do bohaté Anny, ale líbilo se mi, že příběh se točil kolem společenského dilematu bohatých a privilegovaných. Anna řeší, že si Race nemůže vzít i když ho miluje. Nakonec to dopadne dobře, moc naivně, ale jako odlehčené čtení je to hezké.

havrmoni
09.12.2015 5 z 5

Moc pěkné, Anna byla sympatická a Race se mi líbil už v předchozím díle.Tris mě zaujal a doufám,že o něm bude samostatní příběh.