Dračí nevěsta

Dračí nevěsta https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15327/bmid_rebelove-draci-nevesta-cT4-15327.jpg 4 83 11

Rebelové série

< 6. díl >

Anglie 1816. Con Somerford se po jedenácti letech vrací domů, aby převzal dědičný titul hraběte z Wyvernu a ujal se povinností s tím souvisejících. Hned na bělostných útesech Doveru se setkává s dívkou, která kdysi necitelně odmrštila jeho lásku - a nyní před ním stojí s nabitou pistolí v ruce… Susan Kerslakeová je dcerou velitele pašerácké bandy a nedávno se nechala najmout jako hospodyně v Conově domácnosti. Je to pro ni sice ponižující práce, ale Susan ji přijala kvůli pověstem o zlatě, které je údajně skryto v útrobách starého šlechtického sídla… Nádherné chvíle, které spolu kdysi prožili, byly zničeny mladickou naivitou a nerozvážností. Léta strávená ve válce udělala z Cona tvrdého muže, zatímco Susan vykvetla v krásnou a moudrou ženu. Dokáží tentokrát zvládnout osudovou přitažlivost, která přichází jen jednou – a v jejich případě dvakrát – za život?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Domino
Originální název:

The Dragon's Bride , 2001


více info...

jesterka819
jesterka819
03.09.2022 3 z 5

Příběh se mi moc líbil, byla to příjemná změna od předchozích dílů z této série. Pašeráci, šílený úchylný hrabě, všechny hlavní postavy sympatické...
Lady Anny mi bylo líto, by si zasloužila svůj vlastní příběh (jestli autorka ještě nenapsala).

miruska1
miruska1
20.05.2021 4 z 5

Docela zajímavý příběh. Ale ako i u předchozích dílů, hodně zbytečných slov - působilo to rušivě, nedokázala jsem se plně začist. O 1 či 2 kapitoly méně a kniha by byla skvělá - Někdy miň znamená víc.


Lembac
Lembac
12.08.2020 5 z 5

Hezká romance s příčetnými hlavními hrdiny okořeněná trochou toho pašování. Con a Susan k sobě prostě patří. :-)
Jediné, co mě v knížce trochu rušilo, bylo používání slov "tady" nebo "tu" místo příslovce "sem": Závěsy na oknech byly roztažené, takže tu dopadalo dostatek světla.

hanca011
hanca011
28.11.2019 3 z 5

Tenhle žánr mě moc nebere,to ale neznamená ,že je kniha špatná.Knížku doporučuji.

zimolka
zimolka
05.05.2019 3 z 5

Oddechové čtení.

rampapa
rampapa
28.02.2019 5 z 5

Zamilovala jsem si tento příběh. Knížku velmi doporučuji.

vcielka
vcielka
15.12.2017 5 z 5

Pacili sa mi hlavne postavy dokonca i tie vedlajsie. Con bol sympatak aj ked mi prislo ze ako utrapeny hrdina nad smrtou kamarata rebela sa mohol v skutocnosti i viac trapit. Nejak to nebolo velmi vykreslene z jeho pohladu. Len o tom hovorili iny. Divila som sa i, ze proste napriek tomu ze tak velmi miloval Susan a vlastne poslal Anne len list, ze si planuje pohovorit s otcom a vlastne stale jej v skutocnosti nic neslubil, to povazoval za hotovu vec a bol ochotny sa na cely zbytok zivota obetovat. Dalo by sa napisat ze ho to slachti, ale v skutocnosti mi to skor pride ako totalna hlupost a on ako hlupak. Keby tak velmi miloval tak by siel za Annou osobne a vylozil jej karty na stol a ak to fakt povazoval za zavazny slub i ked vobec nebol, tak by aspon mohol dufat v sancu ze ho od svojho slubu oslobodi, ale on vobec nic nehodlal pre to podniknut. Z toho hladiska si vlastne zenu ktoru vraj miluje vobec nezasluzi lebo sa ani nepokusil bojovat Je to prejav hlupaka hoci autorka sa ho snazi vykreslit ako rozumneho a zreleho cloveka. Alebo tu fakt plati pravidlo ze ludia vo veciach lasky skutocne nerozmyslaju?
Susan sa mi pacila na zaciatku ked bola v muzskych satoch potom uz pomenej. Cakala som ze autorka viac udrie na strunu jej paserackeho povodu a viac sa bude spravat ako dcera paseraka napriek tomu ze bola vychovana na panstve. Z tohto ohladu som bola mozno trosku sklamana.
De Vere sa mi velmi pacil. Asi najlepsia postava. Cakala som cely cas ze nieco v tych dokumentoch najde, kedze sa v nich hrabal celu knihu. Ale ocividne jeho praca tam nemala ziadny hlbsi ucel pre pribeh co ma celkom mrzi pretoze sa to dalo vyuzit.
David tiez sympatak i ked malo sa tam na moj vkus vyskytoval.
Knizka sa mi celkovo ale pacila.

Monul.ka
Monul.ka
29.12.2015 5 z 5

Pašování, pár zásadních tajemství, hrad plný děsivých i zábavných podivností, temnota duše válečných veteránů, hledání pokladu, síla přátelství a navíc velmi sympatické nejen hl. postavy..... Divím se, že má kniha tak nízké hodnocení.

havrmoni
havrmoni
07.12.2015 4 z 5

Další pěkný příběh Rebelů. Oba hrdinové moc sympatičtí a i jejich přátelé, Van a David byli úžasní.

danca044
danca044
13.08.2014 1 z 5

Opravdu nudný příběh, Susan je nesympatická, Con též a nechápu jak jsem mohla vydržet až do konce.

liletka_a
liletka_a
04.05.2013 1 z 5

Příběh mě vůbec nezaujal, chvílema jsem i přeskakovala stránky abych vůbec dočetla.