Reagan

Reagan https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447111/bmid_reagan-uFm-447111.jpg 4 12 4

H. W. Brands rozmnožil řadu životopisů amerických prezidentů o důležitou položku: svou rozsáhlou práci zasvětil životu a působení Ronalda Reagana. Reaganova osobnost měla velký význam pro všechny země sovětského bloku, protože za jeho působení došlo ke zhroucení komunismu ve střední a východní Evropě. Autor se pochopitelně věnuje i vnitřní politice a proměně politického stylu, kterou Reagan ztělesňoval.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry , Historie

Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

Reagan: The Life , 2015


více info...

maryzka
maryzka
08.12.2022 3 z 5

Taky jsem byla zvědavá na život tohoto prezidenta. I když se mi tam pletli občas příjmení Reagan a Regan, tak jsem měla problém to dost zařadit. Jelikož jsme vlastně v moji době coby dítě žili setkáním prezidenta USA a prezidenta SSSR tak jsem na to byla docela zvědavá. Dále jsem byla zvědavá na 50. léta, neboť jsem si přečetla knihu ,, Rudý v Hollyvodu, kterou už nemohu nikde najít. Tuto knihu tady nebudu rozebírat, mám na ní názor, ale je tato kniha na diskusi.

Petr Dudek
Petr Dudek
20.12.2020 4 z 5

Knihu jsem si vybral proto, že jsem se chtěl dozvědět něco o Ronaldu Reaganovi. Nechtěl jsem jeho životopis, zajímal mě i druhý názor, kritika, která by zhodnotila jeho silné a slabé stránky, dala prostor protinázorům a stavěla do kontextu to, co prezident řekl, či vykonal. To z něj může udělat plastickou osobu a ne jen potvrzení pro oddané fanoušky. Ničeho z toho jsem se v knize nedočkal. Naštěstí to ne vždy vadilo, zhruba třetina knihy, kde se rozebírá vztah se Sovětským svazem je opravdu napínavá, žádné komentáře nepotřebuje a přesně naplňuje to, co od knihy čekáte. O to víc ale bolí zbytek, který vypadá, že si autor nastudoval Reaganovu knihovnu a pak o tom napsal sedm set stran. Jsem možná trochu moc zlý, ale tady opravdu nečekejte jiný pohled, než ten Reaganův. Jako byste nečetli knihu o Reaganovi, ale od Reagana. Lehce nadhodnocených 4/5.


INT
INT
19.09.2020 5 z 5

Naprosto skvěle napsaný životopis prezidenta Reagana. Doporučuji k přečtení.

ondra2
ondra2
29.11.2018 5 z 5

Rozsáhlý portrét velké osobnosti světové politiky oživovaný citacemi z deníku dotyčného, nevyhýbající se ani závěru života poznamenaného nemocí. Kniha se čte velmi lehce. V závěru pak je určitý kritický pohled na Ronalda Reagana z hlediska jeho přístupu ke způsobu řešení sporů mezi jeho spolupracovníky, resp. poskytnutí jim volného pole k působení, což následně vyvolalo aféru Irangate, kdy autor naznačuje, že sice prezident o spoustě věcí nevěděl, ale ne proto, že by nemohl, spíše proto, že nechtěl.

Štítky knihy

Ronald Reagan, 1911-2004

Autorovy knížky

H.W. Brands
americká, 1953
2017  88%Reagan: Život

Kniha Reagan je v

Právě čtených2x
Přečtených15x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce25x
Chystám se číst16x
Chci si koupit5x