Rázcestia osudu

Rázcestia osudu https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388731/bmid_razcestia-osudu-sxs-388731.jpeg 4 279 56

Čáry života série

< 2. díl

Osud ich priviedol k sebe. Teraz ich rozdelí. Akos Kereset a Cyra Noavek žijú v tieni proroctiev, ktoré v okamihu ich narodenia naraz vyslovili všetci jasnovidci. Svojmu predurčenému osudu predsa nik nemôže utiecť. Akos miluje Cyru napriek tomu, že mu bolo určené zomrieť v službách jej rodiny. A keď sa Cyrin otec Lazmet Noavek – bezcitný tyran, ktorý bol dávno vyhlásený za mŕtveho – vráti na šotetský trón, Akos verí, že sa jeho koniec neodvratne blíži. Keď Lazmet rozpúta krutú vojnu, Cyra a Akos ho chcú za každú cenu zastaviť. Pre Cyru to znamená, že možno bude musieť mužovi, ktorý je jej otcom, vziať život. Pre Akosa to značí, že bude zrejme musieť obetovať svoj vlastný. Ohromujúci zvrat odhalí, že osud ich životné cesty ovplyvnil úplne nečakaným spôsobom. K známym rozprávačom zo Zárezov smrti pridala Veronica Roth dva výrazné nové hlasy, čím získalo pokračovanie svetového bestselleru okrem osudových tónov aj humorné ladenie a novú intenzitu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Fates Divide , 2018


více info...

Přidat komentář

Karina_
30.01.2024 4 z 5

Už v prvním díle jsem měla problém trochu se orientovat v ději, ale to je můj problém ovšem jména Cyra a Cisi pro mě byla občas matoucí.
Závěr byl na mě trochu rychlý a zbytečně ustřižený, ale jinak je kniha moc hezká a příběh kreativní. Určitě si ji někdy ráda přečtu znova.

bajulda
09.09.2023 5 z 5

Knihu jsem si vzala na pláž a dokonale splnila mé očekávání oddechovky. Kapitoly jsou krátké, převážně plné dialogů. Konec měl gradaci a zvrat. Některé části jsem čekala již od prvního dílu. Závěrem 4,5* za fajn YA fantasy.


Artep071
07.06.2023 4 z 5

Dobré.. Bylo to plné akce a zvratů, já se bavila a knihu neodložila

PetraN17
20.03.2023 4 z 5

Tak tady jsem pro změnu čekala na třetí díl, abych se nemusela dlouho rozpomínat. a oni jsou jen dva :))
Ale i po takové době jsem si pamatovala jedničku, takže mi to nakonec tolik nevadilo a knížku jsem si užila :)

gambinka87
12.10.2022 3 z 5

Knihu jsem několikrát odložila, než jsem se donutila ji dočíst. Některé pasáže mne bavily, jiné extrémně nudily. Konec nakonec sympatický. Velmi kladně (na obou dílech) musím hodnotit překlad, moc se mi líbil překlad květeny a dalších specifik.

8211
05.10.2022 3 z 5

Jednička je rozhodně lepší.

deedulka
10.09.2022 2 z 5

Ne, ne a ne. Touhle knihou jsem se opravdu protrápila. Nezáživné dialogy o ničem, plno zdlouhavého přemýšlení a napínavé akce pomálu. Občas ve mne autorka vykřesala jiskřičku naděje: např. planeta Ogra byla moc hezky vymyšlená a sem tam nějaká menší napínavá akcička. Ale jeden dobrý nápad nezachrání nudný zbytek knihy. Kdyby bylo pokračování, už ho do ruky nevezmu. Jakoby sérii Divergence napsal úplně někdo jiný, tu totiž zbožňuji a náboj je diametrálně odlišný.

E.T.007
26.04.2022 4 z 5

Táto časť sa mi zdala trošku slabšia než tá prvá, preto sťahujem jednu hviezdičku, ale inak sa mi to páčilo.

alishek
28.01.2022 4 z 5

Napínavé pokračování se zajímavým zvratem, kniha má spád, opět rozdělení úhlu pohledu hlavních postav a přidané další dvě postavy, které říkají svůj úhel.

Reniee
27.12.2021 4 z 5

Slabší než první díl, ale jinak v pohodě. Určitě chce přečíst, když už přečtěte první díl.

Nikychlupova
11.12.2021 4 z 5

Opět dobré jako první díl. Dávám čtyři hvězdičky.

Luigi1
02.07.2021 5 z 5

Myslím,že by neškodilo míň politiky,ale jinak pěkné čtení.Moc se mi obě knihy po dějové stránce líbily.

Lejčís
17.05.2021 3 z 5

Čáry života byly jednoduše skvělé, aale tento druhý díl byl alespoň dle mého názoru výrazně slabší. Určité části knihy mi přišly zbytečně zdlouhavé, takové natahovací a vycpávkové. Jak jsem Cyru v prvním díle zbožňovala, tady jsem s jejím jednáním občas vůbec nesouhlasila a v některých pasážích mě i zklamala, což ve výsledku zhoršilo můj dojem z knihy. Nečekané a zajímavé mi přišlo vyústění, ale samotný závěr už ve mně takové to pověstné uspokojení nevyvolal. I tak to však byla dobrá kniha, co stála za přečtení, přestože se už jednalo spíše o takový průměr..

Sixtinka144
02.03.2021 3 z 5

Tahle kniha je pro mě bohužel jedno velké zklamání. Od autorky jsem samozřejmě četla sérii Divergence, kterou naprosto miluju, rereadingovala jsem ji snad milionkrát a zatím mě neomrzela. Proto jsem se rozhodla přečíst si i druhou autorčinu sérii, Čáry života. A byla jsem nadšená. Svět byl skvěle propracovaný, postavy byli dokonale napsané, všechno se četlo jedna báseň. Dary, které hlavní hrdinové v knize mají, jsou nové a dost zajímavé, takže strany hltáte a chcete zjistit, co se jak stane. Ale tohle? Tohle bylo úplně něco jiného. Knihu jsem četla cca 14 dní, což je na mě hrozně dlouhá doba. Děj vůbec neutíkal, bylo tam spoustu nudných pasáží, které tam vůbec být nemusely. O hlavních hrdinách se ani zmiňovat nebudu, protože oba změnili svou mentalitu o 180 stupňů. Kniha není odpad, posledních 100 stránek je fakt dobrých, některé myšlenky v knize jsou super, ale po prvním dílu je tohle pro mě jedno velké ne.

Libris_Na_Ex
10.02.2021 3 z 5

Z knihy Čáry života jsem byla nadšená. O to větší je moje zklamání u Cesty se rozcházejí.
Zápory:
- Kniha byla nudná. Takhle jsem se u knihy už dlouho nenudila. Věci, co mě v jedničce bavily (romantická linka, objevování světa) tady už nebyly, což je logické, protože natahovat do nekonečna se to nedá.
- Hodně politiky. Já nejsem ten typ, co by se vyžíval v politice v knihách, právě naopak.
- Nelogické chování hlavních hrdinů. Tolik zbytečných hádek a situací. Proč?
Nějaké klady se ale taky našly:
+ Vyřešení klišé oživování-hlavních-postav (což tak nějak tušíte, že tu bude, už od doby, co si poprvé přečtete Akosův osud), ale tady to fakt nedopadne tak jak čekáte a já jsem zírala, jak to autorka vyřešila. Velké plus.
+Líbilo se mi i osudy ostatních hrdinů a způsob, jak se udály. Na to, že je to vlastně spoiler hned na začátku knihy je autorka vyřešila dost nečekaně.
+Svět. To mě bavilo už v prvním díle a tady to samozřejmě pokračuje. I když ho už neobjevujeme, jako v prvním díle.
Co říct na závěr? Skvělá kniha to nebyla. Oproti úžasným Čarám života tohle bylo velký špatný, ale zas úplná tragédie to nebyla (letos jsem četla už i horší).

Luc.i
11.10.2020 4 z 5

(SPOILER) Tenhle díl se mi líbil o trochu víc než první. Ten svět je fakt skvělej a dary proudu mě hrozně baví. To co se odhalilo kolem poloviny jsem fakt nečekala a bylo to skvělý!! Tu část jsem si fakt užívala. Líbil se mi přidaný pohled Cisi jelikož jsme tak věděli co se děje na více místech. Konec se mi líbil bála jsem to že to bude jinak (ehm ehm po tom co se stalo v Alianci autorce fakt nevěřím). Ty části z pohledu Eijeha mě vždycky hrozně zmátly... Dobrá knížka 4/5*

Monns
25.09.2020 5 z 5

Za mě oba díly mnohem lepší než Divergence. Skvělé dva díly.

Pejuška
06.09.2020 5 z 5

Ani druhý díl mě nezklamal, pohltil mě úplně stejně, ne-li ještě o něco víc než první. Myslím si, že dopadla moc dobře, není to klasický ten konec, kdy si padnou do náruče, ale tady to spělo malými krůčky...Vytrpěli si všichni mnoho, a některé okamžiky dokázali šokovat, viz rodiče... takže za mě super :)

Makaja
23.08.2020 2 z 5

Tak nějak zjišťuji, že se mi vlastně od Veroniky líbila jen kniha Divergence (tedy první díl) a pak ta neplánovaná v podstatě prvotina- Čtyřka. Další díly minulé série už byly plné nelogičnosti a v této sérii je to stejné. Vůbec mě to nevtáhlo a vlastně mě ani nezajímalo, jak to bude dál. Dočetla jsem ze setrvačnosti, ani nevím jistě, jestli je to konec nebo bude trojka. Pro mě to konec je. Možná dám Veronice šanci někdy v budoucnu, ale tahle série mě tedy nepřesvědčila.

tabaluga
06.04.2020 3 z 5

Knihu jsem si zapůjčila v knihovně a bohužel jsem nevěděla, že existuje i první díl, ale ten si myslím půjčovat nebudu. Četla jsem knihu celkem dlouho a nebyla to taková ta kniha, která mne uvrta do křesla a pak je mi líto od ní odcházet, u ní jsem s tím problém neměla. Akose jsem si oblíbila, ale Cyra mi moc k srdci neprirostla, jediné, co se mi opravdu líbilo, byly popisy planet a různých rostlin, které se na planetách objevovaly. Nicméně nápad to byl hezký, jen to zpracování mohlo být více propracované...

Štítky knihy

pro dívky romantika

Autorovy další knížky

Veronica Roth
americká, 1988
2012  86%Divergence
2014  73%Aliance
2012  80%Rezistence
2017  77%Čáry života
2014  81%Čtyřka: Divergentní povídky

Kniha Rázcestia osudu je v

Právě čtených16x
Přečtených415x
Čtenářské výzvě37x
Doporučených19x
Knihotéce340x
Chystám se číst251x
Chci si koupit79x
dalších seznamech5x