Ďábel na jaře

Ďábel na jaře https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360286/mid_dabel-na-jare-TjX-360286.png 4 429 89

Většina debutantek sní o tom, že si najde manžela. Lady Pandora Ravenelová má jiné plány. Ctižádostivá mladá kráska by mnohem raději zůstala doma a věnovala se podnikání se svou novou deskovou hrou, než aby se zúčastnila londýnské společenské sezóny. Jenže jednou v noci na plese společenské smetánky padne do pasti skandálu s hříšně hezkým cizincem. Cynický prostopášník… Poté, co se léta s lehkostí vyhýbal nástrahám manželství, se Gabriel, lord St. Vincent, konečně nechal nachytat – mladou rebelkou, která se k němu ani za mák nehodí. Po pravdě řečeno, nechce s ním nic mít. Jenže pro Gabriela je temperamentní Pandora naprosto neodolatelná. Udělá všechno, co je v jeho silách, aby ji získal, i když se z jejich manželství z rozumu vyklube smlouva s ďáblem. Nebezpečné spiknutí… Poté, co podlehne Gabrielovu obratnému a smyslnému přesvědčování, Pandora slíbí, že se stane jeho nevěstou. Zanedlouho však zjistí, že její podnikání ji shodou náhod zapletlo do nebezpečného spiknutí – a jen manžel ji může uchovat v bezpečí. Zatímco ji Gabriel ochraňuje před neznámými protivníky, zjišťují, že smlouva s ďáblem se může vlastně ukázat jako dar z nebes…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Devil in Spring , 2017


více info...

Přidat komentář

bezzink
08.02.2024 3 z 5

Ve tretim dile musim snizit hodnoceni. Za me nedosahuje kvalit jednicky a dvojky. Kazdopadne Sebastian a Evie? ACH! Kolikrat uz jsme si rikala, ze si musim zase nekdy znovu precist presne tuhle cekanku, kterou si pamatuji az dodnes a to jsem to cetla pred nekolika lety. Cili jejich ucast v knize me moc a moc potesila.
Kazdopadne kdyz se vratim k pribehu, tak nemam co vytknout. Lisa ma proste neskutecny psaci um. Ovsem postava Pandory (vazne priserne jmeno) me nezaujala uz od zacatku serie a v teto knize to bohuzel nezachranila. Prisla mi chvilemi az otravna a s prominutim jako male decko. Pandoriny pozadavky na tu dobu byly opravdu uz na hranici unosnosti, ac ji samozrejme chapu, ale v urcitych chvilich uz mi prisla nehezky umanuta. Potom taky nektere ty libaci momenty mi prisly vazne az trapne a proste az moc nezkusene. Gabriel krome toho ze byl nadpozemsky krasny, toho zrovna moc taky nepredvedl. Nejak mi k sobe tyhle dve povahy nesedely. No nic, vzhuru za dobrodrustvim s doktorkou a detektivem. :))

Senza Jenka
06.08.2023 4 z 5

Gabriel je ohromně sympatický a setkání s jeho rodiči bylo... ach :) Celkově to bylo hezké, jen Pandora mi přišla ve vší té nekonvenčnosti vykreslená hodně ploše a týden na vývoj vztahu... Mně by nestačil ;)
Na základě Gabrielových obav bych čekala něco opravdu pikantního a vlastně to bylo dost krotké.
Jinak to má tradiční mouchy - hloupá anotace (prostopášník nebyl Gabriel, ale jeho otec), místy divný překlad a redakční práce odbytá.


Jessybelle
11.05.2023 5 z 5

Krásná romantická oddychovka. Pandora jako netradiční čekanka, která nehledá manžela. Pobavila. Takže se těším na další díl.

Edita1702
02.04.2023 5 z 5

Tenhle díl mě velice potěšil, vyskytli se tam osoby z příběhu Zimní naděje a doporučuji ho přečíst před Chladnokrevným ničemou. Pak lépe pochopíte Gabriela. Pandora na tu dobu chce někdy až příliš, ale kde bysme dnes byly bez takových žen...

Fidibus
22.03.2023 5 z 5

(SPOILER) Chudák Pandora, která se nechce vdávat a chce podnikat, se nešťastnou náhodou zasekne v lavičce a je při záchraně neznámým mladíkem přistižena "in flagranti". Nezbývá než svatba, ale Devon jí dá na vybranou, aby se nejdříve s Gabrielem seznámila při návštěvě na panství jeho rodičů. On je velice tolerantní a tak se sblíží. nechá ji zařizovat tisk její hry a ona se přitom zamotá mezi politické odpůrce, což končí jejím poraněním a záchranou (doktorka).
Čtivé, vtipné, zajímavé i pokud jde o reálie. Navíc autorka vždy nastíní postavy, pokud někdo nečetl předchozí.

Lembac
09.03.2023 5 z 5

Obsahově není příběh nijak novátorský. Prostě dva mladí lidé, kteří jsou okolnostmi "nuceni" se vzít, ale forma, kterou autorka zvolila, je hodně zábavná a neotřelá. Pandora je trochu střelená, takže se k ní parádně hodí věty typu: "Slovo milenka zní jako něco mezi matrací a plenkou" :)
Moc se mi knížka líbila a těším se na pokračování.

Damonka12
24.12.2022 4 z 5

Moc hezká a čtivá historická romance.

evismaior
20.10.2022 3 z 5

60% - Po nadšení z předchozího pokračování série Ravenelovi Svatba s Winterbornem přišlo tak trochu vystřízlivění (a dokonce i pár dnů, kdy jsem knihu v nezáživné části odložila před dočtením). Tentokrát je hlavní hrdinkou "nezvladatelná" část mladších Heleniných sester-dvojčat Pandora, která nemá v úmyslu se vdát, protože plánuje podnikat v oblasti deskových her. Jenže se na jednom plese dostane do kompromitující situace s (jako vždy) neodolatelným mužem, a přestože ani Gabriel st.Vincent nemá původně v úmyslu se oženit, Pandora ho okouzlí natolik, že to musí být ona a žádná jiná:-) Už mi přišlo po předchozích dílech dost okoukané, že dívka vychovaná k počestnosti samozřejmě rychle podlehne v podstatě prvnímu muži, který na ni začne dělat oči (a další věci). Gabriel mě popravdě zas tak moc nebavil, i když se ho autorka rozhodla vyšperkovat jistými potřebami, z nichž se nakonec nic zas tak šokujícího nevyklubalo (i když tehdy by na to asi řada žen celkem zírala). Pandora byla o něco lepší, dozvěděli jsme se, co v jejím dětství způsobilo, že se jeví tak nešikovná, ovšem jinak mi s těmi svými zarputilými nápady připadala občas jako adeptka na Darwinovu cenu. Docela zajímavý byl ten autorčin vhled do práv žen koncem devatenáctého století, kdy nevěsta po sňatku přišla vlastně o všechen majetek i o možnost ho spravovat. A dokonce pro zpestření přihodila i trochu terorismu a jednu historku z lékařského prostředí. Ale celkově myslím, že mi tahle knížka v rámci série v paměti moc dlouho nezůstane. Musím ovšem sáhnout minimálně po Zimní naději ze série Čekanky, která je o Gabrielových rodičích - ti mi totiž připadali na celém příběhu s Pandorou asi nejsympatičtější.

Petra-1
07.10.2022 5 z 5

Opět krásná kniha od autorky. Nechyběl humor, romantika. Moc se mi líbilo propojení s předchozí sérií Čekanky.

sebemi
03.06.2022 4 z 5

Jsem rozjetá jak ďábel na jaře :D
Prostě čtu a čtu,navazuje to,tak jedu vesele dál. Pandora mě bavila, Gabriel mě nějak extra nenadchnul, vede u mě druhý díl prostě. Jsem v půlce série, asi si dám pauzu na chvíli, ať mi něco zbyde.

Dámaskloboukem
18.05.2022 5 z 5

Tohle se mi opravdu líbilo. Viktorianská Anglie, nekomplikované romantické čtení a hlavně 100% záruka šťastného konce.
Navdavkem jsou u tohoto dílu ostrovtipné přestřelky mezi hlavními hrdiny. Skvělé.
Už jsem to četla podruhé.

pat4157
23.04.2022 5 z 5

Skvělé počteníčko. Romantika, vtip - úžasná kombinace.

Bergerac16
23.04.2022 4 z 5

Upřímně jsem se musela smát, jak se seznámili. Lady ohnutá zaseknutá do opěradla lavičky, klející: „Hrom do koulí!“
Silná umanutost, s jakou odmítá třeba jen zvážit sňatek, mi už potom ale přišla opravdu přehnaná. I jako neprovdaná dívka by musela být zastoupena mužem (Devonem), který by spravoval její záležitosti, nechce se mi věřit, že by tehdy sňatkem byla její situace rázem propastně horší.
Jakkoli její touha po nezávislosti byla až přepjatá, obavy z nabytého vysokého společenského postavení už uvěřitelné byly, a alespoň tady se mi už dařilo hrdinku „nacítit“.
Oslnivost a osvícenost Gabriela byla až čtenářsky odzbrojující. Apely vévody Kingstona mě opravdu bavily: „Dej té dívce šanci, jak se na správného sportovce sluší….“, nebo „Musíš strávit několik dní daleko od milenky. Muž s tvou vytříbenou chutí si daleko víc pochutná na dalším chodu, když vyloučí konkurenční vůně.“

ctuvnoci
17.04.2022 5 z 5

Ano, červená knihovna, ale aspoň s nápadem. Líbila se mi žena, která chtěla být samostatná, šla si za tím. Vztah, ve kterém museli oba udělat nějaký kompromis. A prostě asi přišla v období, kdy mi jednoduše sedla.

tereza1198
07.01.2022 3 z 5

Seběhlo se to tak rychle. Přišlo mi, že chybí nějaké hlubší budování vztahu. A úplně jsem nepochopila, co ten dokonalý sexy bohatý dědic na Pandoře vidí. Velmi se mi líbilo setkání s rodiči. Čekanky byla moje oblíbená série. Prostě nenáročná červená knihovna, kterou občas potřebuje každá čtenářka, která si chce odpočinout.

archivářka115
17.12.2021 3 z 5

Byla to první knížka, kterou jsem od této autorky četla. Nijak zvlášť mě nezaujala.
Ze začátku byl děj dost pomalý a nudný, teprve ke konci se začal rozbíhat. Na můj vkus byl zbytečně erotický.

katkaq
17.11.2021 3 z 5

Lepší než minulý díl, hlavně díky Pandoře, která mi mnohem více sedla.

Fzuzik
03.11.2021 3 z 5

Bohužel pro mě zatím nejslabší děj.
Postavu Pandory jsem měla ráda pro její nekonvenční chování. V předchozích dílech se autorka zaměřila na zajímavý děj, zde mi přišlo vše osekané.

haWranka
20.08.2021 4 z 5

Pro mě zatím nejlepší díl série. Oba hrdinové velmi sympatičtí, pořádná dávka humoru a moc se mi líbil i pohled do historie chirurgie a feminismu. Je fajn, že si autorka dala tu práci a snažila se o co největší autenticitu. Možná jen škoda až té přílišné přeslazenosti, ale jsem ochotna to odpustit. :)

beruzzka
24.07.2021 5 z 5

uzasny dil, stejne jako ostatni me moc bavil a uzivam si autorky styl, kdy jdou knihy romanticke, napadite ale zaroven i ukazuji, jaka byla doba, co se nosilo, smelo, jak slechta zila, vzdy se tesim na doslov, kde vysvetli i historicke souvislosti a prida recept