Rande s knihomolkou

Rande s knihomolkou https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490498/bmid_rande-s-knihomolkou-wlL-490498.jpeg 4 260 67

Průvodce knihomola série

1. díl >

Líbíš se mi po všech stránkách! Pro Kinsley jsou knihy celý její život. Nejen, že pořád něco čte, ale spolu se dvěma kamarádkami vlastní knihkupectví v malém městě v Montaně. A zatímco její přítelkyně mají své lásky, ona si vystačí s fiktivními muži. Až do chvíle, kdy kamarád jejího bratra Josh z legrace navrhne, že jí pomůže najít přítele. A tak začíná série roztomile trapných schůzek, jejichž účastníci nemají u Kinsley šanci… žádný z nich ji totiž nepřitahuje tolik jako právě Josh.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

The Bookworm's Guide to Dating , 2020


více info...

Přidat komentář

Wajny
12.04.2024 4 z 5

Rande s knihomolkou jsem se trochu bála, protože nemá moc dobré ohlasy, ale byla jsem mile překvapena.

Kniha se četla hrozně dobře, chytlo mě to hned od začátku a vůbec jsem se při čtení nenudila. Příběh sice není nejoriginálnější, ale je opravdu skvěle napsaný. Je jednoduchý, nejsou tu zbytečné dramatické scény a hlavní hrdinové se nepřetvařují a jednají racionálně.

Hlavní postavu Kinsley jsem si ihned oblíbila, i když některé její kousavé poznámky byli už přes čáru a taky mi vadilo časté používání vulgarit. Rozhodně nejsem typ člověka, který nikdy nezanadává, ale tady mi to úplně rvalo uši, oči.

Josh byl miláček, trochu jsem ho Kins záviděla. Líbilo se mi, že si nenechal od Kins nic líbit a uměl se proti ní ohradit.

Další postavy jsem si taky oblíbila, jen jsem se trochu ztrácela mezi tou spoustou jmen. Holley a Saylor byli skvělé, líbilo se mi jejich přátelství a těším se na příběhy o nich. Doufám, že se dočkáme vydaní, co nejdříve! Staříčkové byli skvělý a dodávají knize komičnosti.

Po přečtení moc nechápu ty negativní ohlasy. Kdyby nebylo té spousty vulgarit, tak bych si čtení užila ještě o malinko více.

Šárušš
11.03.2024 5 z 5

Kniha byla pro mě oddechovka, přesně to, co jsem od ní čekala. Sice předvídatelná už od začátku, ale byla moc hezky napsaná. Rychle ubíhala a opravdu se dala přečíst v podstatě za chvíli.


Renike
27.01.2024 5 z 5

Byla to vtipná, zábavná a ideální pro knihomolky jako jsem já :) Bavila jsem se. Už mám v ruce druhý díl :D

ydnac
25.01.2024 2 z 5

HLAVNÍ HRDINKA JE SPOLUMAJITELKOU KNIHKUPECTVÍ.

Kinsley je velká knihomolka, ale rozhodla se, že by chtěla začít randit.
Najít však někoho, komu nevadí, že jsou u vás na prvním místě knihy :-) nemusí být jednoduché...
Nejlepší kamarád jejího bratra se nabídne, že jí pomůže filtrovat na internetové seznamce případné kandidáty a občas jí dá i nějakou tu radu.
Samozřejmě to má háček...
Asi tušíte jaký...

Kniha se dobře čte, ale musím říct, že je celkem o ničem...
Neoznačila bych ji jako román pro ženy, ale spíše pro dívky, možná v pubertě...
Kinsley je sice 26 a Joshovi 30, ale jejich rozhovory bych viděla tak na 15 let...
Některé výrazy se mi moc nezamlouvaly a celkově problém s Kinsleyným bratrem, to jako opravdu?
Velice nenáročná kniha.

Čtenářská výzva 2024, téma: 17.

Kniholapka
13.01.2024 4 z 5

Kniha přesně pro ty, co milují knihy a nedokáží bez nich být. Za mě se v tom každý knihomol/ka najde. Děj rychle ubíhal, příběh byl lehký, vtipný a romantický. Jediné čeho jsem litovala, byly knihy knihy létající vzduchem....to se přece nedělá!!

Damonka12
24.12.2023 4 z 5

Kniha je úplně ideální pro knihomolky milující romantiku. Knihy v ní hrají důležitou roli. A její čtení zahřeje na srdci.

Jara.v
19.11.2023 2 z 5

Hvězdičky dávám jen za téma ohledně knihomolky a za chytlavou obálku. Jinak děsná nuda bez jakéhokoli nápadu. Další díl už opravdu nedám.

Dela90
23.09.2023 2 z 5

(SPOILER) Kinsley žijem knihami. Má se svými kamarádkami knihkupectví. Ona však vůbec nerandí, vystačí si s fiktivními postavami. Až do chvíle, kdy Josh, nejlepší kamarád její bratra z legrace navrhne, že ji pomůže najít přítele. Háček je ovšem v tom, že on nechce, aby si někoho z nich vůbec připustila k tělu.


Ne, ne a ještě jednou ne. Nuda. Jedinou světlou stránkou byly scény z knihkupectví. Osobně jsem čekala něco úplně jiného. Hlavní hrdinka - Kinsley mi nesedla, přišla neskutečně pitomá a naivní.

Bohužel to nezachránila ani mužská postava Josh - který řešil pořád dokola. Být nebo nebýt s ní, říct nebo neříct, zabije ho její brácha nebo ne. A když se konečně mohl vyslovit, tak mlžil, jak idiot.

U čtení jsem opravdu trpěla a nebýt to štafeta, tak ji odložím už někde v půlce.

monika0181
07.09.2023 5 z 5

Nenáročné, zábavné. Sice opakované téma: nemůžu najít přítele - já Ti pomůžu. Ale psáno tak, že Vás to nadchne, pobaví a přečtete jedním dechem. Já jdu rozhodně na další knihy autorky.

Lenka2533
29.07.2023 4 z 5

Tahle knížka mi perfektně sedla do nálady. Měla jsem ji na dovolené u moře a byla to přesně ta oddechovka, kterou jsem potřebovala.
Už od začátku to bylo velmi čtivé. Stránky mi ubíhaly pod rukama neskutečnou rychlostí. Příběh jsem si užívala a párkrát jsem se i nahlas zasmála. Což se mi u knížek moc často nestává, takže to je velké plus.
Postavy jsem si oblíbila snad všechny, Kinsley a její parta kamarádek mě moc bavila. Ještě k tomu, když byly knihomolky :D Prostředí knihkupectví bylo moc pěkné, to jsem ocenila. A Josh byl úžasný! Jeho chování se mi líbilo a měl super humor.
Navíc je to snad první kniha, z těch co jsem četla, ve které má hlavní hrdinka menstruaci :D Fakt jsem se s tím ještě nesetkala a cením to.
Za mě skvělá odpočinková kniha, u které vůbec nemusíte přemýšlet. Já si ji opravdu užila.

michaela5515
27.06.2023 5 z 5

A mně se to líbilo. Několikrát jsem se smála nahlas. Kinsley měla Joshe přímo před nosem. Příběh celkem reálný. Bavili mě starouši a jejich kachny :D jsem zvědavá na volné pokračování.

Kory98
21.04.2023 3 z 5

Z této knížky mám za sebe trochu rozporuplné pocity. Jednu hvězdičku dávám za hezkou obálku, další za ten nápad. Já totiž miluju knihy o knihách, knihovnách knihovnicích, knihkupectví - proto jsem si i tuto pořídila. Nápad na zápletku hezký, celá série je vlastně o třech kamarádkách, které mají rády knihy. Poslední hvězdičku udělím za formu knihy - psanou formou kapitol, psaných oběma hlavními hrdiny - to se mi také líbí. Jinak jsem si oblíbila Josche, tomu bych snad vůbec neměla co vytknout. Ale mě trochu vadil slovník spisovatelky, jakkoli ona sama si na něm zakládá a možná ji to odlišuje od ostatních, kteří píšou podobné romance. Asi v tomto případě nejsem správná věková kategorie. Naopak slovní popichování sexuální scény a dobré dialogy byly příjemné. Sem tam mi ale přišlo, že se postavy nechovají úměrně svému věku, ale spíš jako puberťáci i když jim táhne na třicítku. Jedině snad těm seniorům v domově důchodců bych to odpustila, ti už na to mají právo :-) A poslední, co u mě ubralo jednu hvězdu je to, že majitelky knihkupectví a milovnice knih jsou schopné hodit knihou, pokud se jim zápletka nelíbí a očekávaly něco jiného. V tomto já jsem zásadový člověk. Knihy jsou u mě na piedestalu (možná až přehnaně, vzhledem k tomu, že jsou to jen věci), ale prostě si jich vážím. Neříkám, že mi nikdy kniha třeba neupadla, ale pak ji opečovávám jako zraněného člověka. Lepím a zušlechťuji i knihy z knihobudek a všechny, které se mi dostanou do ruky a mají už něco za sebou. Neříkám, že kniha musí pořád vypadat jako nová, naopak čím víc se čte, tím víc jí to tak nějak sluší, ale prostě já k ní mám určitou úctu, kterou mi spisovatelka trochu otřásla a to neměla dělat. Takže hodnotím, jak hodnotím a jdu do dalšího dílu.

adelka_books
18.04.2023 3 z 5

Milovníci a milovníčky kníh sa najlepšie cítia iba na jedinom mieste, a to v kníhkupectve. Vstúpením do tohto čarovného miesta, akoby sme sa ocitli doma. Na poličkách si lebedia tisícky kníh, ktoré čakajú na svojich nových majiteľov. Pozornosť čitateľa sa snažia upútať po väčšine zaujímavými obálkami, pri ktorých sa ako prvých zastavíme. Chytíme danú knihu do ruky, a buď je to láska na prvý pohľad, kedy presne vieme, že ju musíme mať vo svojej knižnici bez toho, aby sme si prečítali anotáciu, alebo je tu ten druhý prípad, že sa nevieme rozhodnúť, čo si kúpiť, lebo nás neviditeľnou silou k sebe ťahajú viaceré príbehy naraz. Tíško sa nám prihovárajú: Mňa si kúp, ja by som sa ti mohol páčiť. Aspoň ja to tak mám, keď náhodou navštívim kníhkupectvo. Je to pre mňa oáza pokoja, kde by som mohla žiť sedem dní v týždni tristošesdesiatpäť dní v roku a nič by mi nechýbalo.
Teraz mi dajú za pravdu viacerí knihomoli a knihomoľky. Snom každého kto miluje fiktívne príbehy, je pracovať s knihami, či už vo vydavateľstve alebo v kníhkupectve. Je to podľa mňa nádherná práca, ktorú by som chcela vykonávať aj ja. Bohužiaľ v mojom prípade to nie je možné. Neviem si predstaviť, ako by ľudia reagovali na to keby som sa po predajni presúvala na štyroch kolesách, nebodaj kníhkupectvo vlastnila. O to viac som si užívala príbeh Rande s knhomoľkou. Už samotný názov mi napovedal, že toto je ušité presne na mňa. Tiež mám stále nos ponorený v knihách a na správnych dokonalých chlapov, o akých čítam v románoch, nemám šťastie. Akoby som čítala o sebe.
Kinsley je mladá žena, ktorá sa zamilovala do knižných príbehov. Okrem toho, že neustále číta jeden príbeh za druhým, vlastní ešte s dvomi kamarátkami malé kníhkupectvo U knihomoľky, v malebnom mestečku v Montane. Nemá šťastie v láske a všetkých mužov porovnáva s fiktívnymi postavami z príbehov. Na rozdiel od jej dvoch kamarátok. Na svoje narodeniny sa rozhodne, že je čas zmeniť jej stav single a pokúsiť sa nájsť svojho reálneho priateľa. Založí si účet na niekoľkých zoznamkách. Úplnou náhodou jej ponúkne pomoc pri výbere potencionálneho adepta na rande Josh, najlepší kamarát jej brata. Začína sa pár nepodarených stretnutí, kde Kinsley zistí aké to je, keď zanietene o niečom rozpráva a nenechá priestor niekomu inému. Vie vášnivo a nekonečne rozprávať o knihách filmoch a seriáloch. Je nezastaviteľná. Mnohých to odradí, ale kto ju lepšie spozná uvedomí si, že to k nej proste patrí a buď si ju obľúbi alebo ju nepochopí. V tomto sme si veľmi podobné, tiež dokážem o veci, ktorá mi je blízka oduševnene rozprávať. Bola priateľská a milovala to, čo robila. Mala som pocit, že som získala ďalšiu sestru, s ktorou máme toho veľa spoločného. Jediné, čo ma na nej štvalo bolo to, ako zaobchádzala s knihami. Chápala som, že ju niekedy štval dej v knihe, aj mne sa to stáva, ale hádzať knihy o stenu je priveľa aj na mňa. Musím vyzdvihnúť ešte jej kamarátky, ktoré jej boli vždy nablízku.
Josh bol úplne obyčajný muž, ktorý bol zároveň ten dokonalý mužský knižný hrdina, do ktorého sa zaľúbite, či chcete alebo nie. Mňa si rozhodne získal. Pracoval na stavbe, čo bolo zárukou, že dobre vyzeral, no bol to aj dobrý človek, čo drží slovo, ktoré dal najlepšiemu priateľovi v detstve. Prežil si v detstve niečo pri čom mi lámalo srdce na polovicu a slzy sa mi tisli do očí. Preto uzatvorili medzi sebou Colton a Josh smiešnu dohodu, že ani jeden z nich si nikdy nič nezačne s jeho sestrou. Bolo až obdivuhodné ako sa to Josh snažil dodržať.
Romantická linka sa rozbiehala pomaly, čo ja mám veľmi rada. Bolo roztomilé sledovať, ako sa postupne medzi hlavnými hrdinami vytvárajú hlbšie city. Bavili ma ich konverzácie a doberanie. S tlčúcim srdcom a zatajeným dychom som očakávala, kedy si uvedomia vzájomnú príťažlivosť. V dobrom som Kinsley závidela, aký starostlivý bol pri nej Josh.
Skvelým spestrením príbehu boli starí rodičia, domov dôchodcov a kačičky.
Posledné kapitoly a záverečná zápletka mi na chvíľu zobrala vietor z plachiet, pretože som netušila, ako sa Colton zachová, nakoniec ma prekvapilo, čo z neho vyliezlo. Priznám sa, že mi ho bolo aj trocha ľúto.
Epilóg je skvelou záverečnou bodkou za príbehom. Zároveň nás navnadí na voľné pokračovanie, na ktoré sa ja veľmi teším.
Autorkin štýl písania mi sadol, čítalo sa to ľahko a rýchlo.
Moja knihomoľská duša si užila toto svieže romantické dielo, ktoré vám vyčarí úsmev na tvári. Určite sa v ňom nájdu viaceré dievčatá a možno aj chlapci.
Ďakujem vydavateľstvu za možnosť prečítať si príbeh.

AliceTief
17.03.2023 3 z 5

Už se mi hodně dlouho nestalo abych si neoblíbila hlavní hrdinku. Fakt jsem se hrdinovi divila co na ní vidí. Mě přišla jako nepříjemná štěkna, jinak si myslím, že měl příběh potencionál

MilackovaN
12.03.2023 5 z 5

Tak tohle bylo velmi milé počteníčko. Líbilo se mi to prostředí knihomolského světa, ve kterém jsem se prostě a jednoduše viděla. Autorka postavy postaršila, ačkoliv jejich chování tomu mnohdy neodpovídalo. To je asi jediná věc, nad kterou jsem se v průběhu čtení občas podivila. Jsem ve věku Kins, a porovnávala jsem, jak se v jejím věku chovám já, takže možná proto jsem vůči jejímu nevyspělému chování tak kritická :-D

Marfuška89
04.03.2023 5 z 5

Já to miluji! To je PECKA! Miluji snad všechno a všechny! Smála jsem se snad furt :D !!!! MILUJU TO!

MAU256
26.02.2023 4 z 5

Krásná nenáročná oddychová knížka. Kinsley jako knihomolka, která hází s knihami? No za mě to bylo u ní velké mínus. Jinak to bylo fajn počteníčko. A mít super kamarádky, obrovský bonus do života. Určitě si přečtu i příběh Holley a Saylor.

booklover902
28.01.2023 4 z 5

Koupila jsem ji ve výprodeji za pár korun. Očekávala jsem lehce přihlouplou romantiku s trochou klišé, u které nebudu muset přemýšlet a prostě se jen odreaguji. A přesně toho se mi dostalo. Ze začátku mi některé konverzace přišly zvláštní a úplně mi neseděly repliky do úst některých postav, rychle jsem si ale zvykla. Super oddechovka, pokud hledáte něco nenáročného, určitě doporučuji :)

Marsí5
13.11.2022 4 z 5

Za knihomola se už nějakou dobu považuju, takže tohle mi v "přečtených" nemohlo chybět :-)
Knížka je příjemná oddechovka s vtipnými hláškami a dost předvídatelným dějem. Neřekla bych, že je to úplně na škodu, protože zpracované je to dobře, ale zvolená zápletka má jen dvě možná řešení a nic jiného prostě nevymyslíte :-D
Trochu mě autorka vytočila, když hrdinka hodila knížkou. Sama bych to nikdy neudělala! (Někoho s ní praštit by mi zase na druhou stranu nevadilo.) V komentářích jsem se tu však dočetla, že to tak někdo má, takže asi existují dva různé tábory :-D
Pokud si chcete odpočinout od něčeho náročnějšího a pobavit se, můžu doporučit :-)

zsykorova
11.11.2022 2 z 5

Knížka mě vůbec nezaujala. Hlavní hrdinové mi strašně lezli na nervy a příběh jsem taky čekala jiný. Celkem zklamání.