Rande naslepo

Rande naslepo https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464889/bmid_rande-na-slepo-Dn1-464889.jpg 4 28 10

Rande naslepo je akční romantická komedie. Mladý spisovatel Filip si nedokáže najít partnerku, a proto mu jeho sourozenci dohodnou přes internet rande naslepo. Netuší však, že na schůzku přijde úplně jiná osoba… Lea je na útěku před nebezpečnými lidmi, a shodou náhod absolvuje rande s přitažlivým Filipem. Bizarní večer rozjede kolotoč zábavných, ale i napínavých situací. Záměna osob, hledání vzácných dluhopisů nebo drogový byznys jsou jen zlomkem této skvělé zápletky. Marek Zákopčan vás svým humorem a nečekanými zvraty přinutí neustále obracet jednu stránku za druhou.... celý text

Přidat komentář

recenzienika657
28.02.2024 4 z 5

#randenaslepo @marekzakopcan @vydavatelstvo_elist

Ak si chcete prečítať americkú akčnú komédiu, toto je presne to, čo hľadáte.

Musím povedať, že ja som sa smiala už hneď od začiatku. Najlepšie na tom bolo, že som si to vedela živo predstaviť. Ak by sa vám zdalo, že je to nereálne a toto sa stať nemôže...nevadí. O to predsa ide. Utiecť od reality a nechať sa unášať príbehom. Aj keď som sa nenudila a bolo to dynamické, Filip sa len tak viezol. Príbeh ťahala Lea, ktorá bola švihnutá, ale tak správne. Ďaľšia kniha, ktorú by som prosila, aby si všimli filmári a prosím obsadiť do úloh Koleníka a Maštalíra.

Rande cez internet, kde ako to už poznáme si prifarbíme osobnosť, upravíme vek, zatajíme pár skutočností... Využila to Lea, ktorá si sadla namiesto Simony a dobrodružstvo môže začať.

Absolvovali ste rande cez internet?

#recenzianika #knihy #knihomolka #knihomoli #tipnaknihu #tipnaknihu #tipnaknihu #book #booklover #laskakuknihám #spolupracasnikou #laskakukniham #mamacita #mamacita #books #bookstagram #vydavatelstvoelist

Rose-Mary
10.07.2023 5 z 5

Romantická komedie, které nechybí spousta nevšedních zážitků a nebezpečných situací. Před jejím koncem jde hlavním hrdinům dokonce o život.
Filipovi sourozenci podali seznamovací inzerát, neboť měl už třicet let a stále se nehodlal oženit, ani si hledat tu správnou partnerku. Byl úspěšným spisovatelem, o přátele, známé a fanoušky neměl nouze. Nakonec sourozencům vyhoví a souhlasí uskutečnit rande naslepo s dívkou, kterou mu vybrali.
Skutečnost dopadne jinak, než si on nebo bratr se sestrou představovali. Na scénu přichází Lea, která má velké životní problémy a je pronásledovaná. Napálí skutečnou ženu, která má s Filipem rande v kavárně a postaví se na její místo. Filipovi se Lea vzhledově vůbec nelíbí. Je nehezká, neupravená a je na ní vidět, že je velmi unavená a hladová. Přes všechnu první nechuť rande proběhne, a nakonec se stane jeho přítelkyní. To ale netuší, že Lea je továrna na maléry. Filip se pustí do neuvěřitelného dobrodružství, kterého by se nikdy nenadál, které by snad mohl vymyslet jen jako děj nového románu.
Kniha byla velmi čtivá, zajímavá, neměla jsem problém ji od druhé poloviny přečíst téměř v jednom zátahu. Konec dopadl dobře, nejen pro Filipa a Leu, ale i pro jeho přítele Viktora a Leinu kamarádku Soňu, kteří v sobě také našli zalíbení.


Misshell1
09.09.2021 4 z 5

Tohle mě bavilo, protože to mělo příběh, bylo to smutné, veselé, napínavé a našla se tam i romantika a trochu erotiky. Hlavně, co mi asi utkví v paměti jsou ty chyby v překladu, bylo jich tam dost.

SBH
07.09.2021 1 z 5

Život je příliš krátký na špatné knihy. Nedočteno, kapitulace na stránce 101.
Chápu, mělo to být humorné a bláznivé. Vůbec jsem se nesmála a všechny blázniviny byly příliš za vlasy přitažené a vůbec mi nesedly. Začnu tím, že si žena zjevně lepých tvarů (viz dále) objedná v restauraci pět hlavních chodů a bez potíží je zkonzumuje. Tasemnice ve střevech, vetřelec v hrudi a stejně mi to připadne, hm, divné.
Ale hlavně erotická scéna mezi odpadky v kontejneru, ta mě asi dorazila. Neumím si představit, jaké vzplanutí vášně by v takovém prostředí umožnilo někoho líbat nebo provozovat nějaké další věci.
Pak už mi začalo vadit, že je děj nepřehledný a rádoby tajuplný, přičemž mě vůbec nezajímaly motivace postav. Mega úspěšný mladý spisovatel, který disponuje hromadou peněz na útratu v luxusní restauraci a potažmo vlastní byt. Podobné nesmysly potřebovaly něčím odlehčit, ale nestalo se.
Po jazykové a stylistické stránce katastrofa jako obvykle, sem tam se vyskytlo slovo, jehož význam byl nedohledatelný.
Jediné opravdové plus byly vtipné názvy kapitol, ty jsem poctivě přečetla. Takže za jedna.

petulkapeta
29.07.2021 4 z 5

myslite si že kniha bude jen o tom jak měli rande?ale kdepak a nabere to pěkné obratky a akci :)

dayya885
21.05.2021 4 z 5

Knížka se mi líbila, podle obálky jsem čekala jednoduchou romantiku, ale byla jsem mile překvapená. Vyprávění je vtipné, zábavné, děj má spád, lehce detektivní zápletku, i romantickou linii. Hlavní hrdinka je na můj vkus docela ztřeštěná, některé situace těžko uvěřitelné, ale knížka je velmi čtivá, za mě určitě doporučuji přečíst.

Vknihách
21.04.2020 4 z 5

Rande naslepo je akčná romantická komédia. Predstavovala som si(aj podľa obálky) super oddychový hollywoodsky film????A veru že som ho aj dostala. Akurát to bola kniha. Hlavnými hrdinami bol Filip, spisovateľ a milovník kníh, fešák bez partnerky a Lea, krásna baba lietajúca v problémoch, ktorá sa ocitne úplnou náhodou na rande s Filipom. Presne tu sa to začína. Romantika aj akcia. Hlavné postavy, ktoré som si hneď obľúbila, dokázali byť vtipné aj vážne keď to bolo treba. Veľmi sa mi páčil dej striedaný z pohľadu oboch postáv. Boli rozoberané vzájomné dojmy a aj bežný život, ktorý viedli. Zatiaľ sa to javí ako klasická romantika..Ale! Romantickú linku prefektne dopĺňajú akčné scénky. Autor ich pekne nenútene zasadil do deja. Dej plynul a príjemné chvíle Filipa a Lei sa v okamihu zmenili na útek a boj o život. V zaujímavých situáciách sa objavila priateľka Lei, Soňa,alias Chiara a Filipov priateľ, svojský Viktor.Aj tieto postavy dokázali ozvláštniť a spríjemniť celkový dojem knihy.
Zmes romantiky, akcie a riadna dávka humoru bola v tejto knihe správne namiešaná.
Ja som veľmi spokojná

keiko33
03.06.2017 4 z 5

Malo to napatie,vtip, ale aj romantiku. Urcite pasaze boli malo uveritelne, ze som rozmyslala, ze toto fakt nie. Ale aj tak to bolo na slovenskeho autora prijemne prekvapenie.

zujka.Gugu
31.05.2017 4 z 5

Nie je nič horšie, ako keď vám niekto „dohodí“ rande naslepo. Filip, úspešný spisovateľ a fešák, by o tom vedel rozprávať. Jeho súrodenci si predsavzali, že mu nájdu partnerku. Nenechajú nič na náhodu a vytvoria mu dokonalý internetový profil. Nevedia však, čo tým odštartujú. Keď sa pri jeho stole objaví Lea, ani v najmenšom netuší, že nie je tá, ktorú čaká. Filip nevie ako, ocitá sa v koži svojich knižných hrdinov.

Zusaninka
28.03.2017 4 z 5

Ked som otvárala knihu, čakala som sladárňu, no už po pár stránkach ma autor vyviedol z omylu :)
Je tam síce romantická zápletka, ale skôr je to príbeh nabitý nečakanými zhodami náhod, vtipnými situáciami a dialogmi, pátraním, útekom, dokonca sa rieši aj vražda. Filip je prima chlap, Lea totálne šibnutá :-) - na ňu sa teda lepí smola poriadne. Čítala sa rýchlo, lebo som bola zvedavá ako to všetko vlastne dopadne. Tak ak máte chuť na takýto mix žánrov, smelo do nej.