Rána pod pás

Rána pod pás https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31487/rana-pod-pas-31487.jpg 3 13 3

Na opuštěném staveništi v okrajové části Prahy je na počátku pracovního týdne nalezen mrtvý člověk. Zdá se, že je mrtvý již asi 3 dny a hned předběžné ohledání ukazuje na to, že byl zavražděný. Vyšetřovatelům se podaří muže velice brzy identifikovat, i když byl nalezen bez jakéhokoli dokladu. Jedná se o inženýra pracujícího v jednom nevýznamném podniku, samotáře, který neměl žádné příbuzné, známé, ani přátele. S kolegy vycházel dobře, ale prakticky skoro nikdo ho blíže neznal. Během vyšetřování je zjištěno, že inženýr měl velkou lásku, hezkou, udržovanou paničku, která se s ním ale nedávno rozešla. Inženýr měl značné mění, pocházející z trestné činnosti. Hrál karty, a především zajišťoval pro hraní potřebný prostor, mimo to také kšeftoval s valutami. Se svojí láskou chtěl začít nový život. A když ho nechala, ztratil o vše zájem. Najednou ho docela přestal bavit život. Svůj stesk utápěl samotářsky v alkoholu. Ale byli lidé, kterým byl nepohodlný ........ celý text

Přidat komentář

Oplak
23.10.2022 4 z 5

Veľmi dobré.
Nie je to nič výnimočné v rámci žánru - ani obsahom, ani formou. A predsa ma to chytilo, ľahko sa to číta.
Prípad je bez väčších prekvapení. Ako vždy, sú to v tom peniaze a žena... Kvalitne remeselne odvedená práca.
Priebeh vyšetrovania je vierohodý. Tempo mi vyhovovalo. Žiadne akčné scény, žiadne prestrelky. Veľa sa tu rozpráva, to mám rád. A všetci v jednom kuse fajčia (vtedy fajčenie ešte neškodilo :) ).
Policajní vyšetrovatelia, nadporučík Beránek a poručík Mirek Košťál, sú zohratá dvojica, chémia medzi nimi funguje. Nováčikovia, nadstrážmajster Kolský a podporučík Hon, im zdatne sekundujú a učia sa.
Bral som to ako pohľad na prácu kriminalistov v sedemdesiatych rokoch, i na spoločnosť ako takú.
Jednohubka, ale chutná.

P. S.
Vyhýbajte sa špekuláciám s valutami a ohrozeniu devízového hospodárstva. :D

rafan65
07.08.2022 5 z 5

Tato kniha mě příjemně překvapila. Od začátku je příběh napínavý a čte se dobře. Tohoto autora neznám, pokud odmyslíme dobu a tím také možnosti které při tvorbě téhle knihy měl tak dobrý počin. Přečtu další knihu a uvidím.


ronyjihlava
13.05.2012 3 z 5

Vcelku dobře napsaná detektivka z dob minulých, z konce sedmdesátých let. Napínavě napsaná

Štítky knihy

české krimi české detektivky

Autorovy další knížky

1977  69%Rána pod pás
1974  71%Ani kapka krve
1976  69%Zrádné vloupání
1973  63%Bez šance
1974  58%Nůž v zádech

Kniha Rána pod pás je v

Přečtených17x
Doporučených1x
Knihotéce37x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x