Ramsay

Ramsay https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496448/bmid_ramsay-P1b-496448.jpg 4 232 54

Znamení lásky série

< 7. díl

Pro Lydii De Havillandovou je návrat Brogana Ramseyho šok. Před lety mu ublížila a zradila ho. Brogan už však není tím zakřiknutým, citlivým chlapcem, kterého znávala. Dospěl v nádherného, mocného muže a chce se pomstít. Brogan Ramsay nedokáže Lydii odpustit, jak krutě se kdysi zachovala jak k němu, tak i k jeho rodině, která kvůli ní zůstala bez peněz. Teď chce její rodinu zničit, stejně jako ona kdysi zničila tu jeho. Jenže z dívky, která mu před lety tak ublížila, je dnes žena, jež mu bere dech. Ramsay je příběhem o zradě a hněvu, výčitkách a síle odpuštění a o tenké hranici mezi láskou a nenávistí.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Ramsay , 2016


více info...

Přidat komentář

LenkaStr
26.12.2023 3 z 5

Zrada! Pomsta! Drogy, sex a rokenrol. Eh, ne! Ten poslední ne. Díkybohu. Nicméně, co je další stupeň po „přitažený za vlasy“? Protože, když jsem to řekla o Graysonovi, tak vážně nevím, jak shrnout tohle. Brogan je hodně komplikovaná osobnost. Až moc. Až není uvěřitelný. A stejně tak je až moc překombinovaný tenhle příběh. A to je ten problém. Jen v Americe se může chudý přistěhovalec bez práce a bez domova za pár let vyšvihnout na vlivného podnikatele, který ve čtyřiadvaceti! ovládá několik firem, vlastní několik nemovitostí a jen tak mýrnix týrnix koupí další jako součást pomsty. Jak mám jako tohle brát vážně? Aspoň že Stuart dopadl, jak dopadl, protože jeho povstání z popela bych nedala. A díkybohu má tahle kniha oproti ostatním Miiným relativně umírněný epilog. Nebo už jsem si zvykla? Asi je to fuk, je to červená knihovna, neměla bych to brát tak vážně. Za přečtení i tak stojí.

Silvisek
14.11.2023 4 z 5

Pribeh moc pekny. Je to takova oddechovkaKniha nebyla uplne ta nejlepsi, ale sla..


manasx
16.10.2023 4 z 5

Druhá kniha od autorky, Graysonův slib mě bavil malilinko víc. Ale pustím se i do dalších.

JaSl
27.09.2023 5 z 5

Kniha mě moc nelákala k přečtení a to kvůli anotaci. Říkala jsem si bude to nuda předvídatelné nic záživného ale opak byl pravdou. Knížka je čtiva, vtipná a rozhodně se nebudete nudit. Doporučuji k přečtení. Postavy jsem si zamilovala.

MAU256
01.08.2023 5 z 5

Mezi láskou a nenávistí je tenká hranice. A já se rozhodl pro lásku.

Zase jeden příběh plný emocí, užívala jsem si každý okamžik. Ona bohatá, on chudý a nyní se jejich role otočily. Litovala jsem je oba, co si museli prožít. Každý byl živen pro svůj život jinou touhou. Brogan se chtěl pomstít a Lydie se mu potřebovala omluvit, jenže on o její omluvu nestál. Každý si prošel svým peklem, ale nakonec ....

Jako každá autorka má i tato svůj styl, dalo by se říci, že všechny její knihy jsou nastejno, ale i přesto je každá originální, jejich přečtení můžu jen doporučit.

Belgarion
20.07.2023 4 z 5

Musím si dát od autorky na chvíli pohov, protože její knihy mi začínají splývat podobnou stavbou příběhu, věkem hrdinů, i závěrečným prologem. Bod za hlavního hrdinu, který trpí poměrně vzácnou "poruchou", kterou v literárním světě potkávám velmi zřídka a v tomto žánru vlastně prvně. Jeho "superschopnost" dobře znám, možná proto bych uvítala, kdyby jí autorka věnovala větší pozornost (včetně Broganova nadání), i když chápu, že to nemělo být ústředním motivem knihy. Hvězdu strhávám za méně uvěřitelnou mafiánskou zápletku a stejně méně uvěřitelný věk hlavních postav, který mě v autorčiných příbězích vždycky "tahá za oči". Asi jsem už stará vykopávka. Suma sumárum Mia je sázkou na jistotu, že dostanete sladkou pohádku s happyendem, která bude nabitá silnými emocemi a extrémními životními příběhy, ale přesto neodejdete vyždímaní jak hadr (možná trochu škoda). Za 4, soudružko.

Lavina
21.06.2023 5 z 5

V tomto žánru moc pěkná kniha.Nemohla jsem se odtrhnout ....

petulkapeta
13.06.2023 5 z 5

,,Je moje srdce. Mo chroí. A stejně jako v případě mého srdce by mě zabilo, kdybych o ni přišel."

Příběh nabitý emocemi,byla jsem vtažena do příběhu a užívala si každý okamžik. Po prvnich stránkách je Brodyho litovala co prožil i když jak se trestal později i za to co udělal mi nepřišlo správné.

zimka.r
17.05.2023 4 z 5

1. Archerův hlas 2. Leo 3. Leova šance 4. Stingerův pád 5. Kylandovo vykoupení 6. Sběratel přání 7. Graysonův slib 8. Ramsay ... opět romantický příběh, ale poslední dobou mi přijdou stále stejné a už né tak chytlavé. Ale i tak si přečtu další :)

Aaloha
04.05.2023 4 z 5

Hezké to bylo, krásně mě to vtáhlo do děje. Trocha sexu, trocha romantiky, odpočinkové čtení.

V.Marie
09.04.2023

Příjemné překvapeni. Příběh není jen založeny na sexu což je velké plus! Nicméně příběh trochu předvídatelný

Michelleee
05.04.2023 5 z 5

První kniha od autorky a nebude poslední. Moc se mi líbil příběh Lydie a Brogana. Spoustu emocí, hněvu, ale situace se změnila. Z mladého chlapce je úspěšný muž, který se chce pomstít. Stuart byl blázen, ale Eileen a Fionna bych ráda viděla spolu.

luzajickova
04.04.2023 5 z 5

Toto byla fakt jízda! Kniha mě zaujala díky tématu pomsty, kterou hlavní hrdina chce provést hlavní hrdince. Je to divné, já vím, ale zaujalo mě to. Začnu Broganem - měl srdce ze zlata, i když si to odmítal připustit. Měl problém odpustit sám sobě, což nakonec díky Lydii dokázal. Lydia také měla srdce ze zlata a její charakter mě zaujal. Měla jsem ji svým způsobem ráda, stejně jako Brogana. Ale kdo si získal nejvíc mé srdce, byl Fionn. Sice to nebyl jeho příběh, ale pro mě to byl největší hrdina tohoto příběhu. Zamilovala jsem si ho nejvíc ze všech postav (Promiň, Brogane). Líbilo se mi, jak do Brogana šil a tak nějak mu kecal do života. Také se ho snažil navést správným směrem. Z Eileen jsem ze začátku neměla dobrý pocit, ale jsem ráda že sem se zmýlila. Stuart byl parchant - udělal toho hodně a myslela jsem si, že to všechno dopadne jinak. Autorka příběh sepsala úžasně - každé slovo, každá věta dávala smysl až mě to zasáhlo v dobrém slova smyslu. Také dávám plusové body za irská slova, která příběhu a postavám vdechla život, něhu a cit. No, já jsem unešená, hltala jsem každé slovo.

Pája699
10.02.2023 3 z 5

Za mě autorka sérií Znamení lásky nasadila laťku opravdu velmi vysoko. Ostatní knihy mě osobně už tak nenadchly a nevtáhly, škoda.

Stuart byl rozmazlený, bohatý fracek, který prostě skončil, tak jak skončil Strašně negativní a nesympatická postava. Lýdie v tomhle směru byla hoodně naivní, ale co si budeme povídat. Pro rodinu by člověk udělal cokoli.

Moji hrdinové příběhu byly samozřejmě Ramsay, jeho sestra a nejlepší kamarád Fion. Není to jenom smutný příběh, jsou tam určitě i scény, která vás pobaví .-)

trojlístek...včerejšek, dnešek a zítřek

B.Garden
05.02.2023 5 z 5

Dokonalost.
Kniha mě od první stránky vytáhla do děje, a nemohla sem ji odložit. Autorka Vás vždy vtáhne do děje, ale tato kniha bude patřit do mých oblíbených. Ramsay je dokonalý chlap (proč jsou jen v knihách?), ktery udělal plno chyb aby přežil. Ze všeho se poučil a stal se z něj dokonalý muž. Lidie kvůli jedné dětské chybě neměla jednoduchý život ale umělá se postavit svému strachu. Doufala jsem že v epilogu bude náznak že se Eileen a Fionn daji dohromady, moc bych si to přála.
Knihu moc doporučuji je jednou z nejlepších od autorky

Anna195
28.01.2023 3 z 5

3,5/5
Mia je pre mňa jedna z mojich obľúbených autoriek, pri jej príbehoch sa vždy ocitnem na horskej dráhe plnej emócií, čo úplne milujem. Samozrejme aj teraz tomu tak bolo, no iné príbehy od nej ma zasiahli omnoho viac. V tomto mi jednoducho niečo chýbalo.

Tento príbeh sa môže javiť, ako plný pomsty, nenávisti a klamstiev, no neskôr pochopíte, že je aj plný lásky, odpustenia, pravdy a druhej šanci. A v centre príbehu sú Brogan Ramsay a Lydia, ktorí majú spoločnú minulosť a opäť ich cesty privedú k sebe. Páčilo sa mi, ako autorka v tomto príbehu zobrazila to, ako človek ľahko môže spadnúť na dno spoločenskej vrstvy, ale aj na vystúpiť navrch. Čo je prípad Lydie aj Brogana.

V úvode som úplne chápala Brogana, keď túžil po pomste a aj Lydiu, keď sa snažila aspoň čosi zachrániť. V podstate každý z nich robil to, čo si myslel, že je správne. No, čo mi vadilo na príbehu bola prehnaná naivita Lydie voči svojmu bratovi. Chápem, že to bol jej brat, ale akokeby zatvárala oči pred tým všetkým, čo robil a všetko žehlila za neho.

Na začiatku sa mi postupné zbližovanie Brogana a Lydie páčilo, keďže z nich dvoch doslova sršala láska a bolo ju cítiť z každej strany, ale vždy, keď sa objavil problém, tak sa opäť zasekli a boli sme na začiatku. V podstate ku koncu to bol až začarovaný kruh.

Ale dosť ma tu bavili vedľajšie postavy Fionn a Eileen. Ich vlastné príbehy by mohli byť veľmi zaujímavé. Síce Mia píše úžasné a jej príbehy milujem, keďže veľa jej kníh čítam aj opakovane, no tento mi nesadol.

kristy.books
22.01.2023 4 z 5

Mia Sheridan patrí k mojim obľúbeným autorkám, vždy pri nej idem na istotu, že dostanem krásny, mnohokrát aj poriadne emotívny príbeh. Ani tentokrát ma nesklamala, príbeh Lydie a Brogana sa mi páčil, hoci musím povedať, že niektoré iné príbehy od Mie sa mi páčili viac.

Ramsay je príbeh o pomste, strate, intrigách, bolesti, druhej šanci, odpustení, rodine a láske. Lydia a Brogan sa poznali už počas dospievania, keď spolu prežili svoju prvú lásku, no keďže pochádzali každý z iných spoločenských pomerov, okolnosti ich vzťahu nepriali. Rozišli sa za veľmi dramatických udalostí a nejaký čas sa nevideli. Teraz, po siedmich rokoch, sa ich cesty opäť stretávajú, no situácia je opäť dosť vyhrotená. Hoci ich city nevychladli, ich láske stoja v ceste mnohé prekážky. Podarí sa im konečne vyčistiť vzduch a o všetkom sa otvorene porozprávať? Existuje nejaká možnosť na ich spoločnú budúcnosť?

Lydia ani Brogan to vo svojich životoch nemali jednoduché. Lydia pochádzala z bohatej rodiny a bola zvyknutá, že všetko dostala, no zrazu sa jej život úplne zmenil - stratila oboch rodičov, rodina sa dostala do dlhov a prišla o celý majetok. Jej starší brat sa iba opíjal, a tak na Lydiinych pleciach zostala väčšina povinnosti. Jej brat mi od začiatku nebol sympatický, k Lydii sa nesprával zrovna pekne a zatiaľ, čo ona si utiahla opasok a žila z ruky do úst, on rozhadzoval, kde sa dalo... a ona ho aj napriek tomu všetkému stále bránila. Viem, že nemala žiadnu inú rodinu a snažila sa s bratom udržať aspoň nejaký vzťah, ale dúfala som, že konečne otvorí oči a uvedomí si, že týmto neustálym ospravedlňovaním ubližuje sebe a vlastne aj bratovi.

Brogan vyrastal v úplne opačných podmienkach - mama mu zomrela, otec pil, sestra bola chorá, a tak sa o rodinu musel postarať sám. Pre svoju sestru sa naozaj veľmi obetoval. Prešiel si náročnými obdobiami, no nakoniec sa mu podarilo vypracovať. Nezabudol však na to, ako vyrastal a rozhodol sa pomáhať ľuďom v podobnej situácii, za čo má u mňa bonusové body. Kvôli jeho tvrdohlavosti (najmä v závere knihy) som si zasa mala chuť trhať vlasy. Obľúbila som si aj jeho najlepšieho kamaráta Fionna, ich priateľstvo sa mi veľmi páčilo.

Romantická linka mi pripadala ako na horskej dráhe - vždy, keď sa k sebe Lydia a Brogan priblížili, sa udialo niečo, čo ich vzťah posunulo opäť o krok späť. Čakalo na nich naozaj veľa problémov, ktoré museli vyriešiť, pretože nie vždy na vzťah stačí iba láska.

bavlnka468
11.01.2023 4 z 5

Autorku mám velmi ráda, vlastním všechny její knihy. Musím říc, že tato se mi od ní líbila asi nejméně. Měla jsem dojem, jako by tu poslední čtvrtinu ani nepsala ona, ale to je jenom můj subjektivní dojem. Asi mi tam vadila ta ženština, co se s ní Brogan stýkal, aby se potrestal. Samozřejmě pořád je to Mia, takže hezké, romantické s happy endem, jak jinak. :-D.

Jita160
07.01.2023 5 z 5

Úplně má první kniha od této spisovatelky.
Už po pár stránkách jsem cítila ,že to bude příjemné čtení.
Ale spletla jsem se byl to silný milostný příběh o první lásce o první puse, prvním milování. Nechybělo tam nic co zakázaná láska představuje...bolest,utrpení,zrada,výčitky,slzy,radost, odpuštění,emoce, bouřlivá přitažlivost a konec,který si oba zasloužili.
Samozřejmě je to klišé k pousmání ,ale četlo se to tak dobře ,že jsem se do příběhu Ramsayo úplně ponořila a moc si ho užila.

princesse
02.12.2022 3 z 5

Ale tak jooo. Oddech zaručen. Některé pasáže, myšlenkové pochody apod. na mě tedy už moc naivní, neuvěřitelné, přihlouplé, přeslazené ... Ale četlo se to svižně a opravdu jsem si u četby odpočinula. Takže by to šlo. Ale z tohoto žánru a i od této autorky jsem určitě četla povedenější.