Rammstein: 100 stran

Rammstein: 100 stran https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458828/bmid_rammstein-pOk-458828.jpg 3 23 9

Rammstein je nepochybně jedna z nejznámějších a nejúspěšnějších německých hudebních kapel všech dob. Vznikla v roce 1994 a všichni členové pocházejí z bývalé NDR. Jejich drsný hudební styl s prvky elektroniky byl pojmenován Neue Deutsche Härte, tedy doslova „nová německá tvrdost“. Většina textů je v němčině a kromě drsných kytarových riffů je jedním z hlavních poznávacích znaků zpěv Tilla Lindemanna s výrazně řinčivou výslovností písmene „r“, které je pro němčinu velmi netypické. Skupina získala mnoho významných hudebních ocenění, jako např. World Music Award, nebo MTV Europe Music Award a většina jejich alb byla několikanásobně platinová.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Hudba a zpěv
Vydáno: , Volvox Globator
Originální název:

Rammstein - 100 seiten


více info...

Přidat komentář

Kerriova
11.05.2023 2 z 5

Ten překlad fakt hodně bolí...

los
22.08.2021 1 z 5

...tak amatérské:

* to je odpovědný redaktor takový idiot, že ho netrkne souvislost názvu knihy s jejím stránkovým rozsahem? proč má česká verze 86 stran maličkým písmem? to ten jeden arch navíc nakladatelství tak zruinuje?

* který idiot to překládal? první verze google translátoru?

*potěšilo mě, že kniha není sestavena ze stále znovu a znovu kopírovaných pseudoinformací dostupných na většině neoficiálních webových stránek kapely, zaujal mě především výklad o "undergroundové" hudbě v NDR i některé interpretační pasáže, metodicky a koncepčně je kniha dost nevyvážená, ale na konci jsem byl rád, že alespoň něco vyšlo


Shashlick
20.07.2021 2 z 5

S knihou mám podobný problém jako s Rammstein: Paris. Úžasná (z mého fanouškovského pohledu) hudba Rammstein ve špatném podání.
Rammstein poslouchám už skoro 20 let a za tu dobu jsem byl téměř na všech českých koncertech. Ale nelíbí se mi slepé adorování.

Ano, bylo fajn se dovědět něco o punkovém podhoubí NDR a o vzniku Rammstein, ale na stostránkovou knihu je to poněkud málo. Nechápu, proč autor popisuje, jak zní jednotlivé písně - nástup kytar, basová linka a podobně. Já ty písně znám a nepotřebuji jejich popis.

Největší katastrofou však je český překlad a redakce. Vytvoření nových slov z názvu kapely - Rammsteini, rammsteinský - je samo o sobě hrozné, ale budiž. Pak tu ale máme takový paskvil jako v textu o "skupině pojmenované First Arsch (First Prdel)" a v poznámce překladatele "First - anglicky první". Opravdu to nešlo přeložit najednou?
Z úžasného překladu mi dál v mysli utkvěl ještě Sandmann - Večerníček a to, že David Hasselhoff je představitel Michaela Knighta v seriálu Pobřežní hlídka.

No nic, asi i nadále zůstanu raději jen u poslechu.

dexterman
08.07.2021 2 z 5

Asi jsem čekal něco jiného než jsem dostal . Mám tu kapelu rád ale myslím , že si zaslouží daleko lepší knihu . Pár informací jsem se dozvěděl . Všudypřítomná politika však kazila můj dojem . No prostě mi tohle nesedlo a čekal jsem daleko lepší knihu . Snad časem

Ešína
01.05.2021 4 z 5

Konečně jsem se dočkala knížky o Rammstein. :D

Enforcer
06.02.2021 4 z 5

Především první kapitoly věnované hudebním začátkům v NDR jsou zajímavé. Škoda jen, že se kniha nejmenuje 200 stran nebo 300 stran, zkrátka že není delší. Témat souvisejících s kapelou by bylo jistě dost.

KobraCSGO
13.01.2021 5 z 5

"Vlastně jsme se Rammstein jmenovat nechtěli - to jméno nám přistálo samo."

HloupýHonza
11.01.2021 4 z 5

Kniha je určena spíše pro začínající fanoušky, kteří se teprve seznamují se skupinou a zajímají se o základní informace, historii začátků a debutů této skupiny. Neočekávejte tedy encyklopedii. Kniha se ale ovšem velmi dobře čte a nemůže nijak zklamat fanoušky, kteří tuto kapelu poslouchají už nějaký ten pátek.

tonysojka
24.11.2020 5 z 5

"My proti zbytku světa“
Tak by se dala charakterizovat skupina,o které je toto zajímavé čtení,jež by mohlo být pro mě ještě klidně delší. Okomentuji citáty,pozor mohou obsahovat spoiler:

"Možná by skupina měla své desky opatřovat varováním: „Pozor, za obsah je zodpovědný každý posluchač sám.“


V kapitalismu prokazatelně není o nic méně sviní než v socialismu. Odpor na Východě byl neohrabaný, na Západě je podlézavý.“

"Obsese přinášet na jeviště tajemnost, násilnost a perverzitu a tím i celý projekt Rammstein se koneckonců vysvětluje dilematem identity, rozervané mezi Východem a Západem.

"Neustálé rammsteinské provokace cílí na obscénní povrchnost společnosti, která se prohlásila za vítěze dějin, ale sama je plna děsivě hlubokých propastí. Chtějí se vlomit do svatouškovské fasády, za níž se skrývá opuštěnost, násilí, perverze a lačnost. Tím jsou také samozřejmě sami masivně přemoženi."

Autorovy knížky

Peter Wicke
německá, 1951
2020  69%Rammstein: 100 stran

Kniha Rammstein: 100 stran je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce29x
Chystám se číst8x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x