Ráj mrtvých dětí

Ráj mrtvých dětí https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388624/bmid_raj-mrtvych-deti-xuy-388624.jpg 3 332 109

Sebevražedné oběti z ideálních rodinných poměrů nevysvětlitelně končí své životy. V kulisách německého maloměsta se začnou množit záhadné, téměř rituální sebevraždy mladých lidí z jedné diecéze. Inspektorka Anna, která překonává životní krizi, je najata knězem a církevním vyšetřovatelem, aby objasnila důvod těchto činů. Anna je krásná, emancipovaná mladá žena s velmi odtažitým vztahem k církvi a smutnými vzpomínkami na ztrátu dítěte. Těžko překonává traumata prožitá při službě u policie, ale i přesto nachází přátele a smysl své práce. Na pozadí kalných podzimních dnů, zastrčených skladů a neustále hrozícího nebezpečí se pohybuje dvojice se statečnou vytrvalostí. Navíc vlivem přepadení a ohrožení života se mezi nimi začne vytvářet křehké pouto. Objeví se další kriminální čin, zneužívání dětí. A co hůř? Stopy vedou opět k církvi. Překvapivé rozuzlení odhaluje otřesné souvislosti zmanipulovaných smrtí mladých lidí. A na konci, po sérii děsivých zážitků bez oddechu, dva lidé nacházejí ve všem smysl a čistotu.... celý text

Detektivky, krimi Literatura česká
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Wo die toten Kinder leben , 2013


více info...

Přidat komentář

Kristulda
29.03.2024 3 z 5

Podle názvu a obalu jsem čekala drsný thriller a jelikož jsem máma třech dětí, nějak jsem tuhle knihu pořád odkládala.
No ve skutečnosti to byla spíš detektivka a to hodně jednoduchá.
Ale má to potenciál, určitě si přečtu další díly, líbila se mi chemie mezi hlavními hrdiny, musím říct, že dle chování Pavla jsem si myslela, že si na duchovního jen hraje a ve skutečnosti je to policista či agent.
Rychle se to četlo, téma bylo nehezké, ale bylo to opravdu jednoduché, pokud spisovatelka v dalších dílech vylepší styl psaní bude to hodně dobré. Dávám 3,5* s tím, že zkusím další díl a to hlavně kvůli Anně a Pavlovi, byli mi moc sympatičtí.

Zuzíček77
10.03.2024 4 z 5

Moje první čtená detektivka a musím říct, že se mi moc líbila. Příběh se rozjížděl pomaleji ale myslím se, že to ničemu nevadilo. Anna bývalá policistka a kněz Pavel tomu říkám super dvojka na vyšetřování vražd. Má to super koncept, a oblíbila jsem si všechny postavy. Jediné co my troch vadilo bylo občas překombinování některých scén, normálně by to člověk nepřežil. Jinak ale opravdu super, kniha se mi četla dobře a další díly jsou jistota.


andy_nejedla
05.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Ze začátku mě kniha nebavila, pak mě zas bavila, ale chvílemi mi to přišlo fakt překombinovaný. Od cca půlky jsem čekala, že bude problém s doktorkou a taky že jo. Dala bych 4/5, kdyby konec nebyl tak useklý. Nemám takové konce ráda.

postrach
28.01.2024 5 z 5

Tak to byla síla.

marrie5227
21.01.2024 3 z 5

Pomalý start, který ale čtenáře navnadí. Mezi hlavními protagonisty je dobrá chemie a hlavně probíhá laskavé seznámení se všemi postavami.
Pro začátek trochu divoké téma, vzhledem k problémům církve, ale čtenář nedokáže přestat!

p. Rochesterová
26.11.2023 4 z 5

Nenáročná a rychle přečtená detektivka...zajímavá hlavní dvojka...jdu do dalších dílů

kotoulek
18.09.2023 4 z 5

Nejprve jsem chtěla napsat, že nechápu, proč má kniha tak špatné hodnocení. Pak jsem si to ale rozmyslela, protože i přesto že mně se četla velice dobře a rychle to utíkalo a příběh se mi líbil, někomu mohla kniha navodit pocit znudění a neoriginality.
Jak už jsem řekla, mně se příběh líbil, jak téma tak styl psaní a nejspíše se vrhnu i na další díly této série.
"Padoucha" jsem víceméně odhadla ale i tak to byla příjemná oddychová detektivka.

m2056
06.09.2023 3 z 5

Kniha se čte dobře ale není to nic převratného.

iv.ča
31.07.2023 5 z 5

Kniha se mi četla dobře. Příběh byl dobrý a na vraha jsem došla sama. To je taková oddechovka.

Ka-čí
14.05.2023

Tak za mě teda ne..pro někoho možná odpočinkové čtení,za mě teda fakt nuda a do čtení jsem se musela nutit a i tak jsem přečetla tak jednu,dvě stránky a knihu zase odložila ..jestli dam šanci dalšímu dílu se ještě uvidí.

sharik
28.04.2023 1 z 5

Existuje mnoho lepších žánrových knih. Vlastně většina. Jedna hvězda za neobvyklý nápad zaměstnání jednoho z vyšetřovatelů, ale to je tak všechno. Zápletka je obyčejná, což by se ještě dalo brát jako plus pro ty, kdož chtějí oddechovou detektivku bez nějakých moderních experimentů, avšak autorčin styl je hrozný, celé je to povrchní a zkrátka blbě napsané. Poslouchal jsem jako audioknihu, která se taky bohužel nepovedla. Interpretka má opravdu příjemný hlas (který by se, jak psali jiní, hodil pro zcela odlišné žánry), ale pokud vůbec bylo nějaké režijní vedení měl/a by režisér/ka změnit práci, protože krom toho hlasu není na výsledku příliš pozitivního. Ale pořád lepší než ten opravdu téměř ničím zajímavý text sám o sobě. Pro čtenáře skutečně málo náročné nebo zrovna unavené jakoukoli četbou vyžadující vyšší míru pozornosti fungovat může. Jinak si myslím, že moc ne.

Nuttelka
21.04.2023 3 z 5

(Audiokniha)
Nevím, zda by mě kniha bavila více, pokud bych ji jen četla, ale audio podoba je taková zvláštní. Nejvíc je to interpretací, jako poslech je velmi příjemný, ale bohužel, hodí se spíše na romantiku nebo erotiku :-) Takže jsem celou dobu měla pocit, že to vůbec není detektivka. A závěrečné rozuzlení mě ani na zadek neposadilo, takže vlastně takový průměr.

B18r
18.04.2023 4 z 5

Opravdu knížka jednohubka. Četlo se to dobře. Mé tušení o pachateli se potvrdilo :) a příběh se mi zdál zajímavý.

kolacky
16.04.2023 4 z 5

Sice jsem na pachatele přišla hodně brzy, ale netušila jsem nic o motivu. Celkem dobrý příběh.

Littlemonday
13.04.2023 3 z 5

Ráj mrtvých dětí je velmi krátká oddechová detektivka. Rozhodně je čtivá a díky dělení do kratičkých kapitol děj krásně ubíhá.
Místy mi trošku vadil jazyk, zřejmě se příliš nepovedl překlad.

Hlavní hrdinové na začátku zažívají lehké hate-love mi přijde, každopádně oba mi byli docela sympatičtí.
Anna má trochu temnou minulost, která je postupně rozkrývána.
Pavel je milý, zodpovědný a čestný věřící, který ale na naši detektivku hází očkem.

Případ zvláštních sebevražd naše dvojice vyřeší, ovšem konec mi přišel velmi uspěchaný, sice se všechno objasnilo, ale pak jako by spisovatelce odzvonilo, odložila pero a šla od toho Nakonec hodnotím knihu jako průměr.

3/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

Leniii
08.04.2023 3 z 5

Nebylo to špatné, ale četla jsem už lepší detektivky. Mám koupené i další díly

Satyrka
01.04.2023 3 z 5

Hodně jsem váhala nad pořízením knihy, ale nakonec jsem si řekla "proč ne?", nebude mi vadit, když kniha bude jednodušší a jednohubková.
A to taky byla. Nečekala jsem nějaký velký trhák, co mě ohromí. Takže nejsem zklamaná. Dostala jsem možná víc než jsem očekávala.
Kniha je tedy "jednoduše" psaná, ve smyslu žádných velkých rozvinutých popisů. Je jako vlak, kam nastoupíte a prostě jedete vpřed, bez (zbytečných) odboček. Prostě se řeší "případ". Když nechcete nějak moc zapojovat mozkové závity, tak je to ideální čtení. Nejvíc mi dávalo zabrat někdy rozluštit smysl věty. Musela jsem některé číst víckrát, abych pochopila. Popisy různých činností jsem zkrátka občas nechápala a nedokázala si je představit. Za to ale mohl i překlad.
Ten jakože hlavní záporák se dá časem odhalit.
Postava Pavla mi byla sympatická a oblíbila jsem si ho. Annu už tolik ne, ale to mi ani moc nepřekáželo.
Poslední kapitola byla taková "jakože cože?", marně jsem hledala další stranu, ale nevadí :D
Přečteno za jeden večer, do dalších dílů půjdu.

Pavla680
01.04.2023 4 z 5

Pěkné, čtivé... za mě fajn knížka...

Drahuš
08.03.2023 3 z 5

Taková trošku druhá liga, jednoduchá kniha, ale dá se číst a myslím, že zkusím další díl.

Lka
16.02.2023 5 z 5

Tak mě se kniha líbila. Kniha rychle plynula, zápletka pěkná. Krátké kapitoly. Nic složitého, ale jak se říká, v jednoduchosti je síla. Za mě super. Určitě v sérii budu pokračovat.