Město iluzí

Město iluzí https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344327/bmid_mesto-iluzi-FV5-344327.jpg 4 59 17

Ostrov Rainshadow série

< 5. díl

Na Harmonii začíná nové dobrodružství... Pouštní město Iluze je v mnoha směrech výjimečné – a vezme vás na vzrušující cestu, na niž jen tak nezapomenete. Hannah Westová není první žena, která se v městě Iluze probudila a zjistila, že je provdaná za muže, jehož sotva zná, a navíc si na obřad ani nepamatuje. Na nic si nevzpomíná ani Elias Coppersmith, její nový manžel. Vybavují si jen to, že byli na útěku... Hannah mohla se svým pochybným původem a labilním parapsychologickým profilem dopadnout mnohem hůř. Chladný, schopný dědic těžařského průmyslu probudí její zvědavost – stejně jako jiné části těla a mysli. A oblíbí si ho dokonce i její prachový králíček. Když se však místo líbánek pustí zpět po svých stopách, ocitnou se Hannah a Elias v katakombách, kde narazí na tajemství ze své minulosti – a kde energie jejich vířících aur hrozí výbuchem...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Dívčí romány

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Illusion Town , 2016


více info...

Přidat komentář

Kudík
28.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Tak jsem došla do prozatímního finále této série, ale možná vyjdou i další části z "Ghost Hunters". Každopádně tento mi přišel trochu slabší i přes sympatické hlavní postavy v podání Hannah Westové s talentem na snové světlo a nalézání předmětů, dále i jejího PM manžela Eliase Coppersmitha, krystalového inženýra a bratra Rafea z předchozího dílu. Hannah měla také parťáka v podání prachového králíčka Virgila a jeho nově získané panenky ve vyobrazení Arizony Snowové. Průchod Městem duchů byl zajímavý, ale víc se mi líbilo osazenstvo v Městě iluzí, jako tety, strýc a bratr Běžec se svojí partou. Závěrečná párty na horské dráze jistě neměla chybu. :)

TerezaMondeková
05.03.2023 3 z 5

Hezký příběh, ale pro mě takový průměr. Konec hned od začátku jasný, děj docela taky, takové předvídatelné... Zápletka nebyla špatná, ale myslím, že se do toho autorka mohla víc položit. Romantická linka nebyla špatná. Ale musím uznat, že autorka má ten svůj paranormální svět opravdu propracovaný. Občas jsem s ní nedokázala udržet krok. Ale nejvíc se mi na celém příběhu líbil prachový králíček!


munka
25.07.2022 3 z 5

Po dlhšej dobe som zasa siahla po fantasy. Oproti predchádzajúcim dielom trochu slabšie. Oddychové čítanie napínavé až do konca.

jaja1989
16.07.2021 odpad!

Bohužel jsem nevedela, že je to až poslední dil, takže jsem byla dost zmatená ze všech těch para a mimozemskych schopnosti, když ti tam nebylo vysvetlo.
Příběh měl,ale spád a happy end takže to docela uslo

pip11
04.07.2021 4 z 5

Závěrečný díl této série byl lehce slabší. Ovšem i tak to bylo čtivé a příjemné.

saez
02.03.2021 5 z 5

Vždycky jsem nadšená z prachových králíčků :-)

Laf
20.01.2021 4 z 5

Kniha se četla velmi dobře. Děj je napínavý a plný zvratů. Samozřejmě ani tady nechyběl prachový králíček. Skvělá kniha a mohu jen doporučit :)

IvikaS
11.05.2020 4 z 5

Lehká a čtivá oddechovka.

moudivlacek
28.12.2019 3 z 5

Hezký příběh, líbila se mi celá série. Prostě kniha pro odpočinek - potkají se dva a i když se předtím neviděli, oba si nezávisle na tom druhém uvědomují, že je ten druhý přitahuje. A když se ukáže, že si mohou vzájemně věřit a berou se tak, jaký druhý opravdu je, pak přicházející láska je to jediné možné řešení.

Vorona
15.11.2018

Autorka mě baví a tento 5.díl vás opět vezme do světa personálních jevů. Za mě super knížka. Vorona

angelbooks
23.06.2018 5 z 5

Další skvělé dílo od skvělé autorky. :)
Ta svatba na začátku mě tedy dost překvapila, chvilku jsem si i pohrávala s myšlenkou, že ona bude těhotná a díky tomu se z PM stane SM. :D Což mi připomíná, že v žádném díle od A. Q., pokud si pamatuji správně a navíc jsem všechny nečetla, nebyla žádná z hlavních hrdinek po celou dobu příběhu těhotná, tedy ani na konci.
Trochu mě zarazilo místo, kde se děj odehrával, musela jsem si přečíst, o čem byly minulé díly, abych se zorientovala, ale pak už to bylo v pořádku. Popletla jsem si tuto sérii s dílem z jiné série (ta jiná má jenom dva díly, ale já tyto dvě série spojila dohromady).
Velkým překvapením bylo její dědictví, nevím proč, hrozně se mi tento nápad líbil. Také se mi moc moc líbilo v této, i celé sérii, role prachových králíčků. Oddaní a roztomilý, dokud je nenaštvete. Neboli, jak to bylo v jednom díle: ,,Když vidíte jejich zuby, je už příliš pozdě.'' nebo tak nějak. :D
Rozhodně doporučuji, původně jsem si ji chtěla koupit, ale nakonec jsem si vzala jinou knihu od jiné autorky. Těším se na budoucí tvorbu od Amandy Quick, jsem její věrnou čtenářkou a budu jí i nadále. :)

zuzana4291
27.05.2018 3 z 5

V tomto díle se snažila autorka trochu scénář hlavních hrdinů pozměnit. Takže tentokrát se vzali hned na začátku knihy. Ale jinak pořád to stejné. Najednu stranu jsem ráda, že je to momentálně poslední díl. Knihy, kdy už čtenář předem ví, co a jak se bude dít, mě opravdu moc nebaví.

kacaaba
10.04.2018 4 z 5

Pro mě nejslabší díl, ale stejně se mi četl dobře. Tahle série neměla chybu. Jen bych chtěla ještě pokračování Jonesů a jejich spojenců v jakékoliv době.

alzbeta4340
30.03.2018 4 z 5

Amanda Quick má už svůj paranormální svět tak propracovaný, že držet s ní krok, je trochu nad mé čtenářské schopnosti. Rainshadow, Zrcadla, Arkána a další... mám prostě v tom už trochu zmatek. Proto je příhodné, že se dá Město iluzí číst jako samostatný románek - a i tak pobaví.

veveronka
10.03.2018 5 z 5

Super,jako vždy přečtené jedním dechem

biki
02.01.2018 4 z 5

Tak já jsem byla docela spokojená. Není to sice úplně špičkové, ale pořád knihu hodnotím jako lepší standart. Úvod knihy, kdy hlavní hrdinové zpětně sledují útržky svých vzpomínek, je velmi povedený. Stejně tak se mi líbí i koncepce Města iluzí s jeho barvitými obyvateli a svéráznými zákony - vůbec by mi nevadilo, kdyby se sem autorka vrátila s nějakým dalším příběhem. Ale co mě opravdu dostalo - prachový králíček s figurkou Arizony Snowové v packách ...
(Arizona Snowová - jedna z důležitých postav z trilogie Eclipse Bay, takto autorka pozoruhodných konspiračních teorií - pro ty, kdo to nečetli. Takže ano, A.Q. si ji vypůjčila z jiné své knihy, což mi opravdu nevadí. Beru to jako jakousi hru autorky se zasvěcenými čtenáři, či patrně spíše čtenářkami, kterou s chutí akceptuji).

Baileys
14.12.2017 3 z 5

Serii Rainshadow mam moc rada, ale tentokrat zklamani. Potencial vytvoreneho mesta byl veliky, ale nenaplnil se. Prislo mi, ze ctu mix predchozich knih, z kazde trosku okopirovano a voila, je tu nova kniha.

Autorovy další knížky

Amanda Quick (p)
americká, 1948
2004  83%Galantní pomsta
2008  87%Zkrocený netvor
2007  83%Nebezpečná láska
2011  80%Až na dno
2004  80%Placená společnice

Kniha Město iluzí je v

Přečtených90x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených4x
Knihotéce96x
Chystám se číst31x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x