Vlnění nymf

Vlnění nymf https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360441/bmid_vlneni-nymf-mmM-360441.jpg 5 78 15

Rafaelova škola série

< 4. díl >

Vlnění nymf je čtvrtou knihou série Rafaelova škola. Navazuje na první knihu s podtitulem Vílí křídla, druhou s podtitulem Tance nág a třetí s podtitulem Rohy faunů. Rafaelova škola je tajemný romantický příběh s prvky léčitelství, esoteriky a ekologie. Než se dočkal knižního vydání, publikovala jej autorka na blogu. Zaujal nejen dívky školního věku, ale také starší čtenářky všech věkových skupin. Inspirací pro autorku při psaní byla její láska k Zemi, k přírodě, k lidem, k bylinám. Vznikl příběh z poloviny zasazený do našeho současného světa, kde v křivoklátských lesích najdete přírodovědné gymnázium zvané Rafaelova škola. V ní již čtvrtým rokem studuje patnáctiletá Marina Fialková, protože si to přála její nezvěstná maminka. Marina tak poznává tu druhou polovinu existence, neviditelný svět za oponou. Maminku již nalezla a nyní se stává nymfou a ve vodním živlu odhaluje další tajemství své rodiny a svou osudem předurčenou lásku.... celý text

Přidat komentář

DreamerX9
24.07.2023 4 z 5

U této serie mě mrzi že jsem ji nečetla dříve protože dnes už mu nesedí ale je krásně napsaná a laskavá. Jeden bodík bych ovšem strhla a to za pár hluchých míst a někdy myšlenkových pochodů hlavní postavy. Jinak byla kniha pohádková.

petrzel
19.02.2022 5 z 5

Skvělé pokračování.


zirafinec
02.11.2021 5 z 5

Skvělá kniha, jenže když jako já čtete čtvrtý díl čtvrtý den od začátku čtení série, trochu se vám stýská po malé Marině, která v jedenácti letech nastupuje na novou "zvláštní" školu...

knizni_skreti
17.03.2021 5 z 5

Toto je pro mě zatím nejlepší díl ze série. Moc se mi líbí lehká nenucená romantická linka a krásně popsaná krajina. Nádherná čtivá kniha, doporučuji!

sgjoli
18.09.2020 5 z 5

Tento díl série mi neskutečně seděl. Prvních cca 20-30 stran mi sice trvalo, než jsem se do tohoto světa znovu ponořila, ale pak už jsem se nezastavila. Bylo to napínavé, s nečekanými zvraty, ale zároveň také roztomilé (pubertální lásky, ale také nevinné a trochu i neohrabané flirtování mezi mými oblíbenými postavami) a místy i dost zábavné (pár scén mi přišlo vysloveně vtipných, kdy jsem se musela fakt smát nahlas).
Vlnění nymf má prostě všechno. Z těch čtyř dílů, co jsem zatím četla, to je pro mne asi zatím nejlepší díl. A děsně moc se těším na další. Vůbec mi nevadí, že se jedná o sérii pro mládež. Já si tohle fakt užívám. :-)

popeluška
05.06.2020 5 z 5

Opět nádhera, moc a moc se mi zatím celá série líbí. Prostě deset hvězdiček ...(ale nejde to). Děkuji autorce za tak krásně čtivé knihy :-)

Ivčulí
04.06.2020 5 z 5

Jsem nadšená jako vždy, paní Štulcová má dar krásně si tu svoji fantazii vyšperkovat..

JankaV80
08.02.2020 5 z 5

Super, čtvrtý díl je opravdu vydařený. Autorka má děj knihy psaný tak, aby nepřeskakoval (ve třetím díle už to bylo hodně rušivé), navazoval na sebe, čtenář se v ději neztrácí.
Postava Maríny se rok od roku vyvíjí, poznává víc svoji rodinu. A právě ta její rodina mi připadne hodně "na hlavu", každý si tam chrání své tajemství a z Maríny dělají blbku. Chovají se k ní, jako by jí bylo 5 a ne 15. Svým chováním mě nejvíc štve Aine, naopak jsem ráda za Pana. Ten mi připadne nejvíc normální se zdravím pohledem na věc.
Na další díl se už teď moc těším.

Alíša236
22.09.2019 4 z 5

Super, pro mě zatím nejlepší díl série. Děj hezky plyne, navazuje, je uvěřitelnější a líbila se mi "nadstavba" tentokráte především o vodě. Těším se tedy na další díl.

Mauricie
27.04.2019 5 z 5

Opět skvělá kniha se zajímavým příběhem. U této knihy jsem věnovala více pozornosti i té jakési "duchovní nadstavbě" ohledně vody a její moci. Sama vodu miluju a to v jakékoliv podobě. Někdy mám pocit, že jsem s ní i nějak propojená. A na toto mé vnímání vody dává kniha jakési odpovědi i náměty k zamyšlení.

Kikulka97
09.11.2018 5 z 5

Skvělé! Už se nemůžu dočkat pokračování :)

Espresso
08.08.2018

Četla jsem jako e-knihu původně a před týdnem jsem dostala vlastní papírové vydání. Nymfy jsou tak krásně romantický díl a přitom takový thriller. Částečně bych si s Marinou její příběh vyměnila, hlavně ty delfíny a Arthose. Na podzim vyjdou Vlasy drád, na což se neskutečně těším. Prý ještě větší romanťárna, než čtyřka.

MirijamFrankl
19.03.2018 5 z 5

Na začátku mi prvních pár stránek připadalo, že už to není ta Marina, kterou jsme znali, že je to jakási smutná cizí nymfa…a potom se příběh rozjel a já mu naprosto propadla. Počtvrté jsem si zamilovala hlavní postavy, díky poutavému stylu jsem prožívala napínavý a místy tajuplný děj knížky s nimi. Konec jsem zhltla jedním dechem. Rafaelova škola patří k jedné z mála knižních sérií, jež se mi nikdy neomezí a od svých deseti se k ní moc ráda vracím.

Nelly
29.01.2018 4 z 5

Dlouho jsem na tento díl čekala a nakonec se dočkala - četla jsem tedy jako e-knihu, dříve, než se konečně jedno nakladatelství rozhodlo vydat tento díl knižně. - Kniha splnila mé očekávání. Jen jsem trochu na pochybách, komu je kniha přesně určena. Ano, první tři díly odpovídaly věkové kategorii čtenářek 11-12 let, v tomto díle se ale popisují esoterické věci, které takto malým čtenářům možná budou připadat zvláštní. No, navíc hlavní hrdinka se chová spíše jako dítě než puberťačka, takže opravdu nevím, kdo si knihu oblíbí - a že k oblíbení je! Docela ale chápu některé vydavatele, že tuto knihu přes její mnohé kvality nechtějí vydat. Na mnoha místech vyznívají hermetické pasáže trochu tendenčně. Já se esoterikou zabývám více jak 30 let, takže tam vidím mnohé nesrovnalosti, ale budiž. Doba ještě nenazrála... Ale jinak knížku vítám a těším se na další díly.

magdalena0650
23.11.2017 5 z 5

Čtvrtý díl Rafaeloy školy jsem si užila, děj je svižný, zajímavý, knížka dobře napsaná, stejně jako předchozí díly. Trochu mě překvapilo to množství mystiky, ale když si člověk uvědomí, že je to celé pohádka, tak to nevadí. A vešla se i nenápadná ponaučení.