Radostná moudrost

Radostná moudrost https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421826/mid_radostna-moudrost-K4X-421826.jpg 5 15 2

Tématem knížky je nadčasový a zároveň velmi aktuální problém úzkosti a utrpení v našem každodenním životě. Autor identifikuje zdroje naší nespokojenosti, popisuje metody meditace, které nám umožní přetransformovat prožitky a vjemy v hlubší vhled, a aplikuje uvedené metody na běžné emocionální,...

Duchovní literatura
Vydáno: , DharmaGaia
Originální název:

Joyful Wisdom. Embracing Change and Finding Freedom , 2009


více info...

Přidat komentář

Eldar80
26.08.2022 4 z 5

Je to jako když jdete na přednášku vašeho oblíbeného buddhistického učitele na téma, které vás moc nezajímá. Podle anotace je to asi fakt především pro ty, kdo mají nějaké emoční strádání.
Ne že by u mě bylo všechno v pořádku, ale potíže mám trochu jinde. A pak jsem měl asi přehnané očekávání. Dvě předchozí knihy co jsem od autora četl, byly skvělé a patří k tomu nejlepšímu.
V Radosti ze života bylo docela povedené spojení vědy a meditace a Umíráme každý den je vyloženě skvost, kde je skvěle rozebraná zkušenost z opuštění zajetých kolejí, když se autor vydal do bezdomoví.
Tohle nebylo špatné, ale nějak mě to míjelo. Nebo mi to jen nesedlo. Nebo jsem to četl ve špatném období. A taky není možné oslovit vždycky všechny a tak jsem tentokrát z těch co to zaujalo, vypadl já.
Není to úplně vhodné pro začátečníky, kteří o buddhismu nic nečetli. Ale ani pro ty, kteří mají načteno hodně. Text není tak stylisticky kvalitní jako v jeho poslední knize, ale pořád se to skvěle čte.
Čtivost a srozumitelnost je dobrá. I přes lehkou kritiku si to rád někdy přečtu znovu. Třeba mi dojde, proč mi to teď nesedlo. Určitě doporučuju, ale je dobré očekávat spíše méně. 80%

pablito
06.01.2020 5 z 5

Úžasná kniha nejen o meditaci, kde jsem mimo jiné objevil pro mně nejvýstižnější definici ega: "Ego je prostě jen soubor funkcí vzniklý proto, aby nám pomáhal pohybovat se sférou relativní skutečnosti".


Autorovy další knížky

Yongey Mingyur Rinpoche
nepálská, 1975
2008  94%Radost ze života
2020  91%Umíráme každý den: Pouť potulného mnicha bardy žití a umírání
2019  96%Radostná moudrost

Kniha Radostná moudrost je v

Právě čtených2x
Přečtených19x
Doporučených4x
Knihotéce6x
Chystám se číst14x
Chci si koupit5x