Radost z Boha

Radost z Boha https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392381/bmid_radost-z-boha-vCZ-392381.jpg 5 70 16

Příručka pro biřmovance, jak přežít v drsném světě. Mohu vám zaručit, že když nebudete chtít, neodnesete si nic. Mohu Ti zaručit, že když budeš chtít… Bůh je jako pramen, ze kterého si každý odnese tolik, jak velkou si přinese nádobu.

Přidat komentář

martunka
24.07.2022 5 z 5

Tuhle knihu jsem dostala právě k biřmování. Jedním slovem - super. Takhle skvělou knihu už jsem dlouho nečetla.

Alto98
10.11.2021 5 z 5

Strhující, naléhavý a vášnivý styl psaní. Přečteno najednou rychle a pak znovu po částech pečlivě. Původní úmysl podtrhávat si zajímavá místa jsem vzdal - bylo by jich příliš mnoho, a nechtělo se mi psát do tak krásně vytištěné knihy. Lze otevřít namátkou kdekoliv a přečíst pár stran pro povzbuzení.


katerina0381
23.02.2021 5 z 5

Tuhle knížku miluju! Od Marka Váchy jsou všechny skvělé, ale tahle pro mě byla zatím nejlepší. Na každé stránce mám zvýrazněné něco, co mě zaujalo. Doporučuji všema deseti.

Janek
17.12.2020 5 z 5

Texty z knížky Radost z Boha jsou myslím mnohem umírněnější variantou burcujících a na můj vkus někdy až moc moralizujících Nevyžádaných rad mládeži. I Marek Vácha má - podobně jako mnozí jiní - svá oblíbená témata, která stále znovu opakuje. Ale proč ne, čas od času. V Radosti z Boha lze Váchovu radost z Boží blízkosti velmi zřetelně cítit, Radost z Boha je radost číst.

Simikik
09.04.2020 5 z 5

Moje třetí kniha od Váchy a rozhodně ne poslední. Je aktuální, něžná a zároveň aktivizační. Nemít doma miminko, tak bych měla chuť jít teď a tady měnit svět. Takhle budu muet počkat až se vyspí.. Díky za slova!

managalante
13.03.2020 5 z 5

Vácha opět nezklamal. Vytříbeným slovem dokázal podat něco tak obsáhlého čtenáři přímo na platinovém podnose. Velmi příjemné a motivující čtení. Děkuji. :)

Evišťátko
19.02.2020 5 z 5

Skvělý Orko, není co dodat.

Lencza
16.02.2020 5 z 5

Ač předchozí kniha - Nevyžádané rady mládeži - mi příliš nesedla a pojetí života s Bohem, které prezentuje, mi připadalo hodně "na sílu", Radost z Boha se mi líbila. Typický Orkův styl a asi i typické myšlenky, nic vysloveně nového či překvapivého, myšlenky ale takové, které stojí za to opakovat si stále znovu a znovu (jak autor píše - není jedno, co do sebe vpouštíme, ono nás to všechno formuje). Myšlenky podané s naléhavostí, zároveň ale vtipně. Krátké úderné věty, tempo čtení příjemně svižné. Výzvy adresované čtenáři osobně ("zkus si to představit", "domysli to, prosím"). Mnohé z vět a větiček by myslím obstály jako motivační citáty - napsat na zrcadlo, do diáře, nebo nalepit nad postel. A začít je žít. A co Orkův důraz na sebezapření a vlastní snahu? Inu, v téhle knize mi nepřišel až tak výrazný (byť přítomen tu byl), a zároveň si říkám, že máme zase jiné autory, kteří více zdůrazňují milosrdenství a Lásku Boží. A že ani jedni, ani druzí nemají pravdu, ale že tady platí - podobně jako často v Písmu - "to i ono".
Shrnu-li tedy svůj dojem: kniha rozhodně ne jen pro biřmovance, kniha, ke které je dobré stále se vracet, číst ji po malých kouscích a její myšlenky aplikovat do života.

ElisabetAL
10.02.2020 5 z 5

Přečteno jedním dechem, s tužkou na potrhání hezkých myšlenek, kterých je v knize požehnaně!
Není to nikterak zahlcující a náročná četba, přestože myšlenek tam je hodně, je dobré tomu dáti prostor. Pak předá to, co potřebujeme. Příručka, která dodá odvahu!

Díky citacím a odkazům knih a autorů, je to i skvělý zdroj k další duchovní četbě.

Aquarius586
24.01.2020 5 z 5

Toto mě hodně mile překvapilo. V několika málo pasážích sice zbytečně rezolutní až ambivalentní, třeba pasáž o modlitbě, tam se do toho zažral nějak moc :) Jinak ale výborné.

Mánička178
30.08.2019 5 z 5

Marek Vácha nikdy nezklame... procítěné, praktické, naléhavé, obohacující :)

Eorin
15.07.2019 5 z 5

Velice inspirativní kniha, krásně jasně napsaná. Sice od mého biřmování utekla spousta let, ale i tak si myslím, že je kniha pro mě osobně stále aktuální. Co bych byla bývala dala za to, abych v době přípravy na biřko o Váchovi věděla a mohla se třeba připravovat pod jeho vedením.. Tak aspoň doplním znalosti nyní. A kromě znalostí jde i o prožitek a podněty k zamýšlení, kterých je v Radosti z Boha opravdu hodně. Děkuji.
A nadto již klasicky - nádherná obálka a poletující vážka uvnitř :)

Matematicka
16.03.2019 5 z 5

Velice inspirativní kniha. A to zdaleka nejen pro biřmovance, pro které je primárně (a výborně) napsána. Dobrý a stručný "kompas" pro všechny, kdo to sami se sebou myslí vážně a chtějí být (aspoň duchem, když už ne věkem) mladí.
Zaujaly mě speciálně moderní "několikatera" pro dívky a chlapce, jak se chovat k opačnému pohlaví. Ty považuji za obzvláště povedené a je asi potřeba tyto velice dobré rady dnes více připomínat.
Malá ukázka z rad pro dívky:
"1. Bílý rytíř, silný a galantní a odvážný, který právě přijíždí čerstvý z boje, neexistuje. Čekáš-li na něj, budeš čekat marně a až do smrti. Nauč se svého muže milovat s jeho chybami, nauč se ho velkoryse milovat i kvůli nim.
2. Až Ti bude zle, neboj se mu zavolat a poprosit ho, aby za Tebou přijel, i když budou tři hodiny ráno. Od toho zde muž je, aby Ti byl oporou a skálou, o kterou se můžeš opřít. Není to ani zneužívání jeho dobroty, ani sebeponižující vzkaz, že si sama se sebou nevíš rady; ba naopak, k čemu jinému by zde muži byli? On se tím mnohému naučí a bude mít radost, že obstál. Muži udělá radost, když může chránit. Z chlapce se stane dospělý muž právě v tom okamžiku, kdy mu dívka poprvé položí unavenou hlavu na rameno. Když se o něho nebudeš opírat, nestane se nikdy pevnou skálou. Potřebuje Tě k tomu, aby vyrostl a byl tím, kým chceš, aby byl. Bez Tebe nevyroste. Pamatuj, muže definuje žena. Muž bez ženy zůstane navždy chlapcem."

Mosula
01.02.2019 5 z 5

U Váchy vím, že dám pět hvězdiček, ještě než knihu začnu číst. Autor je výborný jako vždycky a ač už dávno nejsem čerstvý biřmovanec, srdce mi překypuje láskou, zoufale toužím vyrazit do světa a začít žít znovu, jinak a lépe, ale hlavně ŽÍT.

Christine97
01.01.2019 5 z 5

Marek Vácha mě svým nejnovějším počinem nezklamal. Opět především nás, mladé burcuje, abychom uchopili život do vlastních rukou, motivuje nás k plnění vysněných cílů a vykonávání dobra, a nebo nám poskytuje důležité rady a poznatky do života. Text byl ozvláštněn citacemi z Bible, zahraničních odborných článků nebo výroky představitelů církve. Opravdu tuto krátkou knížku byla radost číst.

Roselunda 1928
26.12.2018 5 z 5

Nádherná zamyšlení. Neskutečně moudré a oči otvírající dílo. Řekla bych, že povinnost pro každého biřmovance.