Radost, to je kumšt!

Radost, to je kumšt! https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491220/bmid_radost-je-kumst-ocV-491220.png 5 6 2

Autorka už pár desetiletí „sbírá z popela“ zástupy životních ztroskotanců. Její návod, jak žít z radosti Vzkříšeného, je zároveň prostý i velmi náročný: Vzít evangelium vážně, začít žít jako Kristův učedník. „Před více než dvaceti lety jsem začala v noci chodit do ulic. Vedla mě k tomu prostá touha – podělit s těmi zoufalými mladými lidmi o to, co změnilo můj život. Chtěla jsem sdílet svůj objev s těmi, kdo hledají laciné štěstí v umělých rájích tohoto světa, až se propadají do spárů pekla, které jim drásá duši. Toužila jsem jim sdělit, že je možné žít v trvalé radosti a že plná radost, již dává Kristus, obstojí i v těch nejhorších životních zkouškách.“ (z úvodu autorky) Kdo už pro sebe objevil knihu Boží průlom v římském podsvětí, je mu jasné, že od Chiary Amirante nelze čekat sladkobolné zbožné řeči, a to ani na téma křesťanské radosti. Sama autorka neměla a nemá na růžích ustláno a už pár desetiletí doslova „sbírá z popela“ zástupy životních ztroskotanců. Její návod, jak žít radost, která je darem Vzkříšeného, už prošel nejednou zatěžkávací zkouškou. Je zároveň prostý i velmi náročný: Vzít evangelium vážně, začít žít doopravdy jako Kristův učedník.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Paulínky
Originální název:

E gioia sia , 2018


více info...

Přidat komentář

lenka0383
09.08.2022 5 z 5

Kniha stojí na myšlence, že jsme všichni stvoření k prožívání radosti, a vede nás drobnými krůčky k pojmenování toho, co nám v prožívání radosti brání, a vede nás, jak s tím naložit dál. Nečekejte ale nic patetického. Naopak tu je napsaná drsná pravda a popsaná těžká cesta k osvobození se od závislostí a negativních přesvědčení. Jedna z nejlepších knih o seberozvoji a žití křesťanství, jaké jsem kdy četla.

Jana512
26.07.2022 5 z 5

Chiara Amirante, která prožila ve svém životě hodně utrpení, a take pozorovala hodně utrpení lidí na okraji společnosti, získala mnoho životních zkušeností a v této knize nás učí, jak být radostným a šťastným a vytěžit i z obtížných situací pro sebe i pro druhé!


Štítky knihy

Bůh a člověk

Autorovy další knížky

Chiara Amirante
italská, 1966
2020  97%Boží průlom v římském podsvětí
2021  93%Radost, to je kumšt!

Kniha Radost, to je kumšt! je v

Právě čtených1x
Přečtených8x
Čtenářské výzvě2x
Chystám se číst2x