Počkej na mě, Radko!

Počkej na mě, Radko! https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63096/pockej-na-me-radko-QP0-63096.jpg 4 626 56

Radka série

1. díl >

Radka Stachová, studentka obchodní akademie, je opravdu krásná dívka - nejhezčí ve třídě i v širokém okolí - a je na to velmi pyšná. Mindráky rozhodně netrpí. Kromě toho, že je krásná, je ovšem také hodně samolibá, rozmazlená, namyšlená, nad okolí povznesená a značně nesnášenlivá. Na těchto vlastnostech se podepsala především její matka, která patří k maloměstské honoraci a vychovává svou dceru ve snobském duchu. Radka nevychází ani se spolužáky, ani se spolubydlícími na internátě, vlastně má jen jednu jedinou kamarádku, sousedku Karolínu, která se jí povahou hodně podobá. Radka chce být nejlepší ve všem - a jen tak s někým si nezadá. Jenomže když se na oslavě Radčiných šestnáctých narozenin nečekaně objeví neznámý kluk, co má do vysněného a dokonalého prince hodně daleko, všechno je najednou jinak... Zásluhou nekompromisního Pavla, který se o Radku velmi netradičním způsobem uchází, se její charakter zvolna mění, až se z ní stává správná dívka, na níž se lze spolehnout.... celý text

Přidat komentář

Nermal
22.01.2024

Byl jsem zvědavý, jestli bude znát, že to je spisovatelčina prvotina, ale dá se říct, že to byla stejná klasika jako všechny ostatní příběhy.
Tentokrát příběh počínající lásky Radky a Pavla v Račicích.

Comp.Bear
21.11.2023 5 z 5

Moje puberta :-) Po letech jsem se k LL vrátila a některé se mi už líbí méně, jiné si pořád drží laťku. A série s Radkou je pro mě top.


LendaS
30.08.2023 5 z 5

Letní oddychovka, celá série. Jak snadno se lze vrátit v čase zpět o 25 let. Velká dávka nostalgie bude ještě dlouho rezonovat. Člověk by skoro zapomněl na karty do telefonní budky a psané dopisy... Knížky Lenky Lanczové se nemusí líbit všem, ale pro mě jsou návratem a vzpomínkou a určitě přečtu další.

Zlatinka.Emilly
12.07.2022 5 z 5

Mě se tahle knížka líbila, první od Lanczové a nastavila laťku k tomu, abych brzy sáhla po další. Radka, rozmazlenej fracek a jak se dokázala během několika měsíců změnit. Láska je prostě čarodějka.

Thalin
18.05.2022 4 z 5

Je to už hodně dlouho, co jsem trilogii o Radce četla, ale pořád si pamatuju děj a dokonce i nějaké pasáže, což se mi nestává často. Bavilo mě to, i když mi sama Radka ze začátku lezla dost na nervy. To měl být sice účel, ale knížku jsem kvůli tomu četla déle, než pro mě bývá běžné.

Elulilinka1
02.01.2022 2 z 5

Další kniha Lenky Lanczové, Počkej na mě, Radko!, byla pro mě zklamáním. Dlouho jsem ji měla rozečtenou a potom ji na sílu dočítala - i když na sílu úplně ne, protože druhá polovina knihy byla rozhodně lepší. Přesto jí dávám pouze 2 ⭐.

Eliza562
09.09.2021 5 z 5

(SPOILER) Znamení blíženců nebo Počkej na mě, Radko? Obě trilogie jsou jiné a přesto jsem s tímhle bojovala snad skoro od začátku. Prvně teda vedlo Znamení ale když jsem četla obě trilogie podruhé tak nějak vítězila spíš Radka. Nejspíš to bylo i věkem. Znamení jsem četla ve věku Evy. Radku už starší a obě trilogie pak také někdy kolem 18 a tam vím, že Radka zkrátka byla taková pro mě silnější. Možná to bylo tím, že Pavel mi asi seděl o trochu víc jak Dick ačkoliv oba mají něco... Dick byl víc egoista a tak nějak se uměl lépe rozhodovat... rozuměji přišlo mi, že nejednal tolik s horkou hlavou. Na druhou stránku Pavel byl férovej a jakože hodně /eh, co si tak vybavuji/. Ať to neokecávám, tenhle příběh jak se z úplné krávy stane super holka... jo, je to fajn a to moc.

Bobankova
26.08.2021

Loni jsem si jí zas přečetla tchýně mi povídala ukaž co bylo za knižní blbosti v tvém mladí za dva dny přišla a její otázka:máš pokračování teď když někde potkáme antikvariát jdem kouknout jestli tam nemají nějakou knihu od Lenky Už nám chybý jen 3 a půlku znich sehnala tchýně

Lucissia
22.07.2021 5 z 5

Podle odrbanosti knížky soudím, že tuhle jsem půjčovala na střední nejvíc. A teď jsem si ji zase ráda připomněla. :-)

Janahan
18.06.2020 5 z 5

Tak jsem si tuto knížku přečtla asi po 25 letech znovu. Stále se mi líbí, taková oddychovka. Dýchlo na mě zase kouzlo dospívání a prvních lásek. Těším se na druhý díl, kdysi jsem ho také četla, ale že je ještě třetí, jsem se dověděla až nyní. Tak na ten se těším nejvíc. Přečetla jsem od L.L. jen několik jejích prvních knížek. Pak přišly děti a na čtení už nezbylo tolik času a začala jsem také číst i jiný žánr a nyní se díky dceři k L.L. vracím a nelituji. Občas to chce přečíst si nějakou oddychovku u které se nemusí přemýšlet. A léto k těmto knížkám přímo vybízí.

Amneris
31.12.2019 5 z 5

Celá trilogie o Rádce je skvěle napsaná, četla jsem ji už dříve a ráda se k ní po letech vracím. Radce a Pavlovi jsem fandila, aby zůstali spolu, i přes to, co se stalo s Erikem. Konec byl skvěle zakončený. Lenka prostě romantické duši rozumí :-)

Aknel26
21.08.2019 5 z 5

Senzační knížka. Hlavní hrdinka působí naprosto reálně, jako by vyprávěla vaše spolužačka, sousedka či kamarádka (no, to na začátku asi moc ne). Radka je skutečná osobnost, i když snobská, arogantní a protivná. A kupodivu i Pavel, ačkoli je to klaďák jako poleno, není přemoudřelý a protivný jako Blíženec Dick. Rozumný, už trochu otlučený životem. Takového kluka bych chtěla! Za těch přibližně půl roku se toho stane hrozně moc, proměňují se charaktery i vztahy, ale čtivost zůstává.

peta2173
29.07.2019 3 z 5

Návrat do mých dětských let. Byla to krásná nostalgie a motivovalo mě to si od autorky zopakovat ještě alespoň jednu knížku. Někdy je hezké se zasnít a začíst se do sladkého příběhu.

Niu
16.06.2019 3 z 5

Jsem ráda, že někdo poupravil posloupnost dílů tady na Databázi. Asi bych po knížce nesáhla, nebýt Čtenářské výzvy. Jasně, už jsem trochu dospěla a spíš si přiblížila vlastní -nácti- léta. Jako závan takového toho bezstarostného života náhodou supr. Ale tato literatura je fakt pro mladší ročníky. Sama jsem čítávala Lanczovou hodně a její romány se mi líbily, ale tento si nepamatuju. Abych se dostala k obsahu. Radka mě neskonale štvala. Záměr autorky napravit snobského spratka tam sice byl, ale ona se furt ofrňovala, pořád se urážela, pořád byla nej a nej. Jasně, bylo to i výchovou. Tohle frackovství vidím i v dnešní době a asi mě překvapilo, že už v devadesátkách s takovým chováním někdo pochodil. Jasně, taky um paní spisovatelky, že mě dokázala přes Radku takhle vytočit :o). Ale zas oceňuju to, co se dělo kolem Pavla. Tím to nebyl jen obyčejný dívčí román, ale i zamyšlení.

Pája699
27.05.2019 5 z 5

Další z mých oblíbených triolgie z dětských let :-) Ať je mi kolik je, ale vždy když potřebuji nějaký oddech, ráda si knížky od paní Lanczové přečtu. Má to příběh, děj, zasmějete se, není to na jendo brdo.

JancaMia
13.05.2019 5 z 5

krásné zakončení triologie , Lanczovou tu já můžu od svých 12 let a to už mi bude 35 ..

Analady
27.04.2019 3 z 5

Anotací mě tato kniha nijak nezaujala, ale v rámci splnění čtenářské výzvy jsem se do ní pustila. Začátek mě moc nebavil, ale pak jsem se docela začetla a nakonec to nebylo až tak špatné. Chybou bylo pokračovat v této sérii. Další díly nedoporučuji.

Janisss
30.03.2019 5 z 5

Návrat do dětství díky ČV - nostalgické čtení, ale knížka mne bavila úplně stejně jako kdysi, tuto autorku jsem tenkrát četla moc ráda.

Monike
28.02.2019 5 z 5

Diky CV jsem se vratila do doby puberty, kdy jsem knizku cetla. Opet nezklamala☺

nikavero8868
17.01.2019 odpad!

Tuhle knizku jsem cetla kdyz mi bylo tak 13 let..dostavala jsem knihy k vanocum od meho dedecka .rada si ji prectu znova...