Ráda tě poznávám

Ráda tě poznávám https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463295/bmid_rada-te-poznavam-Sdz-463295.jpg 4 93 26

Chytrá romantická komedie netflixové generace — může se člověk zamilovat stejně jako ve filmu? Evie Summersová se přestěhovala do Londýna, aby se stala scenáristkou. Svůj životní sen však dala k ledu, začala pracovat jako asistentka filmového a televizního agenta a pomáhá k úspěchu druhým. Agentura ovšem mele z posledního, a pokud se Evie nepodaří přesvědčit klienta číslo jedna Ezru Chestera, aby konečně dopsal svůj scénář, přijde o práci. Háček? Ezra ještě ani nezačal… Evie uzavře s Ezrou dohodu. Aby mu pomohla překonat tvůrčí krizi, začne se seznamovat s náhodnými muži přesně tak, jak se to děje ve filmech. A bez internetu! Vše musí proběhnout tak, jako když Harry potkal Sally nebo když se ve filmech seznamuje Hugh Grant. Jenže opravdu může být život takový jako ve filmu?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Host
Originální název:

Would Like to Meet , 2019


více info...

Přidat komentář

Katy_vKnihách
30.09.2023 3 z 5

Uf, tak tohle bylo náročné čtení. Ne sice žánrově, ale bylo náročné se tím prokousat až do samotného konce. Tolik omáčky podle mě nemá rád nikdo ani na talíři, natož v knize. Kdyby byla kniha o takových 100 stran kratší, autorka by udělala líp. Opravdu trvalo, než kniha vůbec začala a přešla k jádru věci. Těšila jsem se na filmové narážky (kvůli tomu jsem to četla), ale bylo to pro mě zklamání. Protože de facto se jednalo jen o názvy filmů, ne že by si hrdinka žila, nebo se snažila žít, jako ve zmíněných filmech. Utvořila si spíš svůj vlastní, nicméně vidět bych ho nechtěla, protože mi nepřišel vtipný ani zajímavý. Mohlo to být originální a jiné, ale tohle se moc nepovedlo a podle mě se to úplně odklonilo od představy o které se píše v anotaci.

Manifest blech
05.08.2023 3 z 5

Moc jsem nečekala, ale četlo se to svižně a i bylo to pro mě moc fajn odpočinkové čtení. Jasně, nic převratného, ale na léto nebo když chci vysloveně nenáročné čtení, určitě mi to sedlo.


Hypatia1010
01.02.2023 3 z 5

Musím bohužel konstatovat, že pro mě je tento titul trochu zklamáním. Anotace vypadala dobře a podle recenzí se má jednat o poctu filmovým romantickým komediím, jichž jsem velkým příznivcem. Ne že by to bylo úplně špatné dílo nebo dokonce naprostý propadák, to zase ne. Četlo se to celkem dobře (většinou), jen jsem nejspíš čekala něco víc.
Styl psaní je dobrý - zábavný a svižný, místy je to dokonce velmi poutavé čtení. Jenomže příběh samotný občas poněkud pokulhává, našlo se i několik vyloženě hluchých míst. Až v druhé polovině knihy (respektive od "setkávačky" s Peterem Panem alias NOKem alias arogantním a egocentrickým scénáristou Ezrou) dostal příběh ten správný spád a zbytek příběhu jsem si už užívala.
Nicméně bych chtěla podotknout, že se jedná o autorčinu prvotinu a je zřejmé, že autorka má talent a potenciál. Takže by byla škoda, jí nedat další šanci (až nějaká další její kniha vyjde).

Simstr
07.07.2022 2 z 5

Ztráta času, hlavní hrdinka se chová jako puberťák. Jediná sympatická postava byl Ben. K vodě asi dobrý.

Hatshepsut
19.06.2022 4 z 5

Chtěla jsem si přečíst něco zábavného a nenáročného a tato kniha to splňuje. Vtipné trapasy hlavní hrdinky Evie mě bavily a celkově tento příběh řadím mezi ty povedenější oddechové romantické komedie.

Buchtičkajani
18.04.2022 3 z 5

Sladký příběh, už od prvních stránek víte jak to skončí. Ale taky se zasmějete, Evie průšvihy při setkávačkách jsou jako ze života. V jednom jsem se i poznala... A to podpatek v kanále, ja měla větší štěstí a zachránce se objevil, skončila jsem jen se zničeným podpatkem. Příjemná odpočinková knížka.

Verrrunka
04.04.2022 3 z 5

Zas jedna jakoby romantika, poměrně ztřeštěná, ale jako čtení do porodnice jsem to považovala za dobrou volbu.

A až do konce jsem si vlastně nebyla jistá, jestli je to dobrý, nebo není. Ale kdybych na to koukala jako na film, tak bych se asi docela slušně zasmála, takže proč ne.
Milé, vtipné, sice jednoduché a konec samozřejmě totálně předvídatelný, ale to se asi u romantických komedií dá očekávat.
Takže jako oddechovka docela slušný čtení.

Kešu1981
21.02.2022 1 z 5

Na komedii to bylo neskutečně nudné. Na romantiku to zas postrádalo náboj, chemii nebo jiskření. A hlavní hrdinka je hrozná sebestředná mrcha. Asi by se dalo říct, že jde o parodii na "setkávačky". Několikrát jsem měla chuť to vzdát a zahodit, byla to vlastně zkouška mých nervů. Hvězdu dávám za Anette a Bena.

Etule
06.02.2022 5 z 5

Tak tohle jsem opravdu potřebovala. Milé, zábavné, se sympatickou ústřední dvojicí a skvělými kamarády. Zasmála jsem se, poplakala si dojetím a bylo to opravdu skvělé! Většinu zmíněných filmů znám, byť jsem je třeba neviděla, ale ani trochu to při čtení neubíralo na zajímavosti a zábavě. Bravo.

lucie2371
03.02.2022 5 z 5

Úžasně napsaná romantická komedie! Ačkoli již prakticky od začátku knihy, tušíte k čemu tam dojde a jak kniha zkončí, byla to ta nejvtipněji napsaná kniha, jakou jsem četla. Bavila jsem se od začátku do konce!
Moc krásná kniha s krásným zakončením ️ určitě doporučuji.

lucakuca
10.01.2022 4 z 5

Bylo to miloučké!
Když jdu do cukrárny, počítám, že se napakuju cukrem :-)
Co kniha nabízí to jako čtenář dostávám.

Parwana
07.11.2021 5 z 5

(SPOILER) Velké pohlazení po duši. Ačkoliv jsme viděla minimum romantických filmů, tato kniha mě vzala za srdce. Oddechovka na víkend, u které se zaručeně pobavíte, a která má (nečekaně) šťastný konec. U pasáží, kde autorka popisuje romantickou chaloupku a celkově průběh rozlučky se svobodou, jsem se málem umlátila smíchy, proto dávám plný počet.

sabina4546
27.09.2021 5 z 5

Moc se mi to líbilo. Příběh je občas natahován, ale vůbec mi to při čtení nevadilo a dostala jsem přesně to, co je napsané v anotaci a na obálce knihy. Doporučuji. :)

Evka27
19.09.2021 3 z 5

Jak už bylo napsáno, předvídatelná a zbytečně natažená, ale nebylo to marné.

jana79
06.09.2021 5 z 5

tak tohle je super knížka.... hned od začátku jsem se začala usmívat a četla jsem stránku za stránkou. Ráda čtu cestou do práce ve vlaku a tak jsem měla co dělat, abych nepřejela... :) Někdo možná bude argumentovat, ze je děj předvídatelný a že je to další romantický příběh atd. Ale v tomhle nenajdete, žádného mega milionáře, který si najde smolařku snad ve všem a po překonání překážek se zamilují do sebe a vezmou se.. . Kniha Ráda tě poznávám
je vtipná, vtáhne vás do děje, chcete vědět jak to bude dál, i když už asi tušíte....některé situace si dovedete představit i v reálném životě a nikde nenarazíte na dlouhé pasáže o ničem. Stranku za strankou se příběh odvíjí až do konce a ja osobně přemýšlela, co ted budu číst dál, protože mě tahle kniha bavila a moc....

blebuska
05.08.2021 2 z 5

Pohodová, odpočinková kniha, ideální na letní relax. Děj i závěr nepřekvapí, je hodně předvídatelný, ale účel kniha splnila

MiskaMa
12.07.2021 3 z 5

Romantika, taková oddechovka na víkend. Jak knížka skončí, jsem začala tušit už po přečtení pár kapitol.

Přestože knížka byla psaná vcelku vtipně, podruhé už se k ní vracet nebudu.

dagmar7365
29.06.2021 3 z 5

Romantika s prvky humoru pro milovníky romantických filmů. Od začátku je jasné, jak to dopadne, nechybí zde děti, zvířátka, muž, který pochopitelně není objekt zájmu, ale vždy je nablízku a neváhá pomoci, kamarádi až za hrob, ač jsou mnohdy příšerní, nesnesitelný šéf, zpackaná rozlučka...prostě nic nového.
Kdyby to nevydal Host, tak řeknu normální letní románek na válení u vody. Od Hostu je to pro mě trochu zklamání, čekala jsem trochu víc.

broskev28
29.05.2021

Já se ke zdejším víceméně pochvalným komentářům nepřidám.
Možná jsem knihu četla v nesprávném čase, ale já jsem se s touhle zábavnou oddechovkou spíše trápila. Pořád jsem sama sebe přesvědčovala, že už to přijde, jen ještě pár kapitol a už se to rozjede, jenže nerozjelo. Připadalo mi to příliš dlouhé na tak jednoduchý příběh, takové nanicovaté.
Postavy a jejich životní peripetie se mi zdály známé; to základní rozložení - hlavní hrdinka jako služka svého zaměstnavatele (ale nenechte se zmýlit, ona má na víc!) + tři až čtyři její opravdu opravdoví přátelé, někdejší parta ze studií - taky není nové. Humorných situací jsem moc nezaznamenala, pokud tam byly, asi mi až tak humorné nepřipadaly. Filmové odkazy budou možná pro někoho inspirace, já jsem ale pohořela - film Cihlový park jsem nenašla. Že by to bylo překladem?
Zkrátka tuhle knížku našim čtenářkám doporučovat nebudu, ale nepochybuju, že ona si své čtenáře najde. Já jsem si poměrně jistá, že slovo setkávačky už nikdy nechci slyšet, natož číst.

petusska01
24.05.2021 3 z 5

Pre mňa mal príbeh pomalší začiatok, ale potom sa to rozbehlo. Príjemné čítanie, taká oddychovka.

Štítky knihy

humor romantika

Autorovy knížky

2021  71%Ráda tě poznávám

Kniha Ráda tě poznávám je v

Právě čtených1x
Přečtených128x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených4x
Knihotéce143x
Chystám se číst168x
Chci si koupit27x
dalších seznamech3x