Racionálně emoční behaviorální terapie

Racionálně emoční behaviorální terapie https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51873/racionalne-emocni-behavioralni-terapie-51873.jpg 4 9 3

Racionálně emoční behaviorální terapie (REBT) je terapeutický přístup Tato terapie má své kořeny v racionálním přístupu, který vytvořil v padesátých letech minulého století její zakladatel Albert Ellis. Po bezmála padesáti letech zkušeností s touto metodou popisuje Ellis a MacLarren REBT jako moderní integrativní terapeutický přístup, přičemž čtenáři v knize naleznou vedle teoretických popisů řadu příkladů z terapeutické praxe a cvičení a techniky, které se v průběhu let ukázaly jako účinné. (zdroj: portal.cz)... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

Rational Emotive Behavior Therapy: A Therapist's Guide


více info...

Přidat komentář

Šárkaxx
15.05.2021

Jako terapeut ji doporučuji spolu s Tréninkem emocí, i když nejsem kovaná v KBT. Mně osobně naučila rozlišovat, kdy myslím "emočně" a kdy logicky, což mi dost zjednodušilo život.

parxel
25.05.2018 3 z 5

Zpočátku mi tato kniha přišla skvělá. Snadný přístupný a dobře čitelný úvod do REBT. S přibývajícímí stránkami mi však text přišel čím dál tím víc teoretický a praktické příklady velmi krátké. Za mě průměrná kniha, která měla navíc, kdyby neskouzla ke zbytečnému teoretizování a více se zaměřila na praxi.


Chmur
05.04.2018 2 z 5

Spíše zklamání. Nijak zajímavá a účinná mi tato metoda nepřipadá. Z mého laického pohledu existují mnohem efektivnější metody pomoci psychicky nemocným lidem.

Štítky knihy

psychoterapie

Autoři knihy

Albert Ellis
americká, 1913 - 2007

Kniha Racionálně emoční behaviorální terapie je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce4x
Chystám se číst13x
Chci si koupit8x