Další oběť

Další oběť https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484879/bmid_dalsi-obet-GYC-484879.png 4 51 16

Rachel Kingová série

1. díl >

U manchesterského kanálu je nalezeno spálené a týrané tělo mladého muže. Oběť – student žurnalistiky, se svým přátelům svěřil, že pracuje na velké kauze, ovšem jeho smrt svede policii na falešnou stopu. Případ dostane na starosti detektiv inspektorka Rachel Kingová, která má ovšem tajemství: láskou jejího života je dobře známý zločinec – a ten se jí nedávno vrátil do života. Ale co doopravdy chce? Brutální sériový vrah se zálibou v mladých blonďatých krasavcích vraždí dál. Studentka, která byla zapletená s vrahovou první obětí, se domnívá, že má dávno ztraceného bratra, ale nevěří jí ani její vlastní otec. Vraždy pokračují a Rachel se musí pokusit vyřešit případ a udržet svou rodinu pohromadě. Ale podaří se jí to?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Next Victim , 2019


více info...

Přidat komentář
mulder
mulder
19.08.2022 3 z 5

Vážím si každého autora, sám bych nevymyslel, ani nenapsal, dvě stránky textu. Po přečtení této knihy jsem měl pocit, že jsem se stal další obětí, protože mi tato kniha v mnoha směrech nesedla, v mých očích se nepovedla, ale cením si snahy.

lucakuca
lucakuca
21.06.2022 3 z 5

Takové naivní, jako pro začínající čtenáře.
"Cože? Tady nemůžou být drogy, mi o tom nevíme!"
Jasně, hlavní vyšetřovatelka mi nesedla. Přišla mně úplně blbá.
Když sedí vedle sebe v posledních 50 stránkách policistka a místní mafián a pozoruji jejich dialog, kroutím hlavou a chápu, že se zločinnosti u nich daří.
"Pane mafiáne, co teď? Pane mafián, postarej se o mně, dobře nebudu volat posily, ty můj siláku..." ještě snad zatřepotat řasami...
(pozn. Dobře, Ty můj silaku mu neřekla, ale kdo ví, co ji proběhlo hlavou?)

Ale jako čtivé to je... Jestli to můžu ještě aspoň takhle vyžehlit?


zdendula31
zdendula31
17.05.2022 3 z 5

Hodně to zavánělo červenou knihovnou...

astra3
astra3
07.05.2022 3 z 5

Nic moc. Vyšetřovatelka mi byla příšerně nesympatická. Navíc tam bylo dost nelogických akcí.

Evule *
Evule *
06.05.2022 3 z 5

Celkem čtivé a napínavé, konec dobrý, ale předvídatelný. Uvidíme jak se povede další díl...

ERIK 2
ERIK 2
24.04.2022 2 z 5

Číst se to dá, to je ten typ knih kdy nevíte co si vzít do ruksaku nebo kabelky a jste na cestě k lékaři. V čekárně to zaručeně přečtěte, nic komplikovaného, kde by jste museli přemýšlet proč a kdo to spáchal.Nevím ale v poslední době se mi zdá, že ty thrillery jsou na jednu notu, myslím že se vrhnu opět na historické romány.

Jenny46
Jenny46
25.03.2022 3 z 5

Další nová série tak nebylo to špatné, ale určitě jsem četla lepší. Takový průměr ze začátku mi dělalo problém se začíst, něco tomu chybí... 3,5*

Majuš333
Majuš333
13.03.2022 5 z 5

Nerozumiem tomu 'slabému' hodnoteniu... Bola to jedna skvelá oddychová jednohubka s krátkymi kapitolami, spádovým dejom a sympatickými postavami, ktorú som zhltla za jedno popoludnie :)
Aj keď bol vrah jasný už od prvých kapitol knihy, vôbec mi to neprekážalo a bavilo ma sledovať, ako sa jednotlivé vlákna veľkého uzlu rozplietajú a odkrývajú vraha a jeho motív...
Hlavná vyšetrovateľka ma trošku sklamala svojou nedôverou k Elwynovi, ale som určite zvedavá ako bude pokračovať s Jedom.

ArwenAragorn
ArwenAragorn
12.03.2022 3 z 5

41%
Bylo to takové krkolomné, bez napětí a nápadu. Četlo se mi to těžko, nedokázala jsem se soustředit. Aspoň, že vrah byl odhalen. Hodně času je v knize věnováno vztahu detektiva inspektorky Rachel Kingové s mafiánským bossem. Tři *, ale s odřenýma ušima. Na další díl se nechystám.

nada3314
nada3314
08.03.2022 4 z 5

Pokud jste fanoušci ženských vyšetřovatelek, tak s touhle detektivkou s thrillerovými prvky nešlápnete vedle. Vůbec se nebojím říct, že Rachel Kingová může směle konkurovat Erice Fosterové nebo Kate Marshallové od Roberta Bryndzy. Děj, kterým nás provází houževnatá vyšetřovatelka a její tým, se odehrává v Anglii poblíž manchesterského kanálu.

Rachel mi je mnohým sympatická, má trošku chaotický život, žije bez manžela a s dvěma dospívajícími dcerami. Ovšem bývalý manžel žije vedle v domku, takže je má všechny na očích a dost ji s holkami celou dobu od rozchodu pomáhá. Aby to nebylo málo zamotané, Rachel je stále zamilovaná do bývalého přítele, který je gangster největšího kalibru, takže se jí vůbec nehodí pro její policejní kariéru. Jediným možným útěkem z toho všeho je práce, kterou se snaží dělat dobře a někdy až na 150%.

Jedná se o první díl, troufnu si říct opravdu návykové série, která má výborně našlápnuto a určitě Vás nenechá ani stránku v klidu. Autorka umí udržet napětí, pomáhají tomu i krátké kapitoly, které jsou fajn a nutí Vás číst dál a dál. Knihu jsem nepřečetla, ale zhltla.

alena1228
alena1228
07.03.2022 5 z 5

Jeden z nejlepších thrillerů za poslední rok.
Od knihy jsem se nemohla odtrhnout, měla jsem ji přečtenou za dva dny.
Líbily se mi krátké kapitoly, příběh měl spád a děj rychle ubíhal, obracela jsem s napětím stránku za stránkou.
Kniha začíná zajímavým prologem, tato událost se v celé knize promítá a toto rozuzlení mě zajímalo nejvíc. Kam zmizel Aliččin bratr a matka?
Hlavní hrdinka Ráchel je emancipovaná žena, pro kterou je práce vším. Někdy kvůli své práci zanedbává své nejbližší, ale byla mi sympatická a fandila jsem jí. Díky své houževnatosti a schopnosti jít si za svým si získává přátele i nepřátele. Dozvídáme se i tajemství z jejího osobního života, vztah s dcerami i bývalým manželem. Z dalších postav se mi nejvíc zamlouval detektiv Elwyn, kliďas se srdcem na pravém místě.
Celá parta vyšetřovatelů se najít vraha, ale on se je snaží přechytračit a odvádí je na jinou stopu. Zajímavé jsou i pohnutky jeho činů a co ho k tomu přivedlo.
Pachatele jsem vůbec neodhadla, pro mě byl závěr překvapením.
Detektivka jak má být, nějaká ta vraždička, psychopatický pachatel a žena-vyšetřovatelka, které se tato záležitost začne až bolestivě dotýkat. Do toho se jí do života připlete bývalý přítel, který ovšem stojí na opačné straně, na straně zločinu. Pro koho a pro co se Ráchel rozhodne a jak se z této palčivé situace dostane? Zajímavý námět a čtivý styl psaní.
Všem milovníkům thrillerů a detektivek by neměla tato kniha utéci, určitě ji mohu jen a jen doporučit.

Kaja1
Kaja1
05.03.2022 4 z 5

Byla to taková detektivní jednohubka. Bylo to celé nějaké překombinované, ale jako čtení na odpoledne dobré.

alzbeta4340
alzbeta4340
04.03.2022 4 z 5

Na čtení spíš nenáročná detektivka - s dobrým zajímavým začátkem a nepravděpodobným a hlavně předvídatelným koncem. To by ani nevadilo, ale ke škodě věci vzala v druhé půlce autorka vyšetřování hopem a spíš se soustředila na vztahy mezi inspektorkou, jejím konstáblem a místním zločineckým kápem.
3,5 hvězdičky

JustWomen
JustWomen
26.02.2022 3 z 5

Sotva průměr, určitě nic moc originálního a čtivého. Takové umělé vytvořené kostrbaté souvislosti a důvody k vraždám, některé části vyloženě nečtivé.

P3_tis
P3_tis
25.02.2022 5 z 5

Skvěle a svižně napsané. Krátké kapitoly, žádné protahování. Zkrátka skvělý a čtivý triller.

JajaPaja
JajaPaja
13.02.2022 5 z 5

Mám ráda drsné detektivky a tato splňuje veškerá moje očekávání napínavé až do konce

Autorovy další knížky

2022  78%Další oběť
2023  72%Dvě oběti

Kniha Další oběť je v

Právě čtených1x
Přečtených60x
Čtenářské výzvě6x
Knihotéce76x
Chystám se číst46x
Chci si koupit5x