Žena černé magie

Žena černé magie https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32256/zena-cerne-magie-32256.jpg 4 86 23

První kniha série Quincey Morris a Libby Chastainová. Paranormální vyšetřovatel Quincey Morris a jeho partnerka, bílá čarodějka Libby Chastainová, jsou povoláni, aby pomohli zoufalé rodině od smrtící kletby, jejíž původ se datuje až do dob salemských honů na čarodějnice. Aby rodinu zbavili nebezpečí, musí nalézt původce kletby - ženu praktikující černou magii, která svou strašlivou záští drží rodinu ve své moci. Pátrání po protivnici, která naprosto nemá v úmyslu se nechat odhalit, je zavede do tajemného podsvětí Bostonu, San Franciska, New Orleansu a New Yorku. Poté, co se jim podaří odvrátit několik hrozivých útoků, při kterých jim jde o život, je to neochvějně táhne do Salemu - a k samotnému srdci temnoty.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Polaris
Originální název:

Black Magic Woman , 2008


více info...

Přidat komentář

LenkaVes
13.03.2023 3 z 5

Taková nenáročná detektivka s nadpřirozenými jevy a magií. Dobře se četla. Přeskakování různých dějových linek mi nepřišlo rušivé. Škoda, že autor nepřidal více napětí a více se nevěnoval vykreslení a charakteristice hlavních postav...

havrmoni
12.10.2021 5 z 5

Tak tohle se mi fakt líbilo. K tomu není co dodat.


ludek.n
28.04.2018 3 z 5

První díl trilogie s dvojicí paranormálních vyšetřovatelů Quinceym Morrisem a Elizabeth Chastainovou nás zavádí do Ameriky, která se potýká s dědictvím salemských honů na čarodějnice. Ve své podstatě detektivní příběh je trochu rozevlátý a sem tam odbočí na slepou kolej, z níž se pak horko těžko dostává zpátky, na druhou stranu je nakažlivě čtivý a v rámci daných omezení i napínavý a zajímavý. Postavy jsou sice spíchnuté rychlou jehlou, kde se do hloubky moc nezachází, průběhu děje to ale nijak neubližuje. Malinko rozplizle působí závěr knihy, který postrádá gradaci a je poměrně předvídatelný, ale v porovnání s některými jinými knihami zase není tak úplně hloupý a laciný, jak by se na první pohled zdálo. Žena černé magie je prostě takové lehké, zábavné čtení na sobotní odpoledne.

trudoš
14.04.2018 3 z 5

Takový neslaný průměr, který se dobře čte, ale vlastně v sobě nemá nic, co by mě nutilo si řadu oblíbit. Možná je to důsledek toho, že Justin Gustainis vytvořil první román rozšířením novely, což se podepisuje především na nesoudržnosti zápletky a množství nesouvisejících motivů. Dvě dějové linie se sice dvakrát protnou a dokonce se drží jednoho tématu, ale jinak by se jedna bez druhé klidně obešly. Nemluvě o tom, že práce paranormálního vyšetřovatele Quinceyho Morrise spočívá spíš v zabíjení všelijakých démonů, než v nějakém skutečném vyšetřování. A právě proto mi také dvojice Dreenan a Fenton byla v mnohém sympatičtější, než otřepaní Quincey a Libby, kteří se prostě jen drží v mantinelech standardu. Některé dialogy jsou přitom jak z laciného filmu, plné chlapáckých řečí, ale zároveň si protiřečících. Taky jsem postrádal špetku nadsázky nebo humoru - on tam sice nějaký je, ale vousatější než můj dědeček. Přes všechna negativa ale pořád titul, který vlastně neurazí ničím zásadním.

Jabo
26.01.2018

Bavilo, přečteno na tři session. :-) Doporučuji. Lehké čtení.

sima176
28.07.2016 5 z 5

Moc se líbila :)

Leonteenka
03.03.2016 5 z 5

Čekala jsem víc nadpřirozena a magie, ale i přesto se mi knížka líbila.

Charmedka
30.12.2015 3 z 5

Podle názvu knihy by člověk očekával fantasy plné čarodějek a kouzel, ale mě přišlo, že z větší části je kniha spíše detektivkou okořeněnou o nějakou tu magii. Mě to zrovna dvakrát nebavilo. Některé pasáže byly čtivé, zajímavé. Jiné ovšem spíše trapné a nepředstavitelné. Já čekala více.

Dandulka
22.08.2015 5 z 5

Poutavý příběh, který se dobře četl. Moc doporučuji všem, kteří mají rádi tajemno, záhady a magii jako já!

Dandulka
22.08.2015 5 z 5

Poutavý příběh, který se dobře četl. Moc doporučuji všem, kteří mají rádi tajemno, záhady a magii jako já!

Shinju
10.08.2015 3 z 5

Celkem ušla, stojí za přečtení.

Petruše90
11.01.2015 4 z 5

Líbila se. Taková oddechovka na pozdní večery :) Napínavá, až na ten konec, čekala jsem nějakou větší akci a ne takové rychlé zakončení. Doporučuji :)

KatnissLavender
01.12.2014 3 z 5

Musím přiznat, že jsem čekala mnohem víc... Kniha mě sice nenudila, ale ani nenadchla. Plus mají u mne pasáže ve kterých se objevují rituály a magie (není jich tolik, kolik slibuje název knihy), velké mínus pak často se objevující vulgarismy (nesmyslné, nemístné a zbytečné). Trochu mi vadilo i to, jak se střídají uvěřitelné a reálné pasáže (byť s jistou dávkou fantazie) s těmi naprosto neuvěřitelnými, až trapnými. Celkově se kniha až překvapivě lehce čte, ale žádný zázrak to není...

hatuli
12.11.2014 5 z 5

Bavila,moc dobrá :-)

Knižní špajz
28.10.2014 1 z 5

Začátek ušel. Nad spřízněností s Van Helsingem jsem byl ještě ochoten přivřít oko. Ale pak... Ne, knihu jsem prostě nedočetl.

ivzu77
18.09.2014 4 z 5

Paranormální detektiv Quincey Morris si ihned získal mé sympatie. Ještě více jsem si oblíbila jeho spolupráci s čarodějkou bílé magie Libby Chastainovou. Dvojice mi skvěle k sobě pasuje, jsem zvědavá na další vývoj jejich vztahu.
Téma knihy mne zaujalo. Detektivka, při které jsem si říkala, zda je to vymyšlené a nebo by se to i mohlo stát .... voodoo, černá magie, bílá magie, ochranné amulety, vítězství spravedlnosti nad zlem... spousta napětí, strachu a hady skutečně nemám také ráda!!
Pustím se hned do druhé knihy v sérii....
Ráda doporučuji.

Bee
29.07.2014 5 z 5

Naprosto mě ohromilo, že mě kniha až takhle bavilo. Tohle není zrovna můj šálek kávy, ale děj byl perfektní a postavy jsou tu reálné a baví. Líbí se mi víc pohledů na věc a to, jak je to všechno propletené. Rozhodně to stálo za přečtení.

keri.H
20.07.2014 5 z 5

Kniha mě zaujala již od prvních stránek. Líbí se mi, že je to vyšetřování, které se prolíná s paranormálními jevy. Kniha pro mě byla úžasná.

Iworri
04.06.2014 2 z 5

Nápad asi dobrý. Přestože mě kniha vůbec nezaujala a nebavila.

lanusinka
25.10.2012 5 z 5

Velmi dobrá paranormální detektivka vhodná pro ty, co je neradi míchají s romancemi, jak je dnes všeobecně dost zvykem...

Štítky knihy

čarodějnictví Nová Anglie

Autorovy další knížky

Justin Gustainis
americká, 1951
2010  79%Žena černé magie
2010  87%Špatné způsoby
2012  83%Sympatie k ďáblu

Kniha Žena černé magie je v

Právě čtených1x
Přečtených115x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených7x
Knihotéce138x
Chystám se číst61x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x