Queen: Neznámá historie

Queen: Neznámá historie https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145875/bmid_queen-neznama-historie-aqO-145875.png 4 62 27

Méně tradiční, přesto jistě cennou součástí odkazu slavné britské rockové skupiny Queen, tím je tato kniha. Netradiční je tím, že jí napsal bývalý "bedňák" skupiny Peter Hince. Jedná se tedy o autentické vzpomínání člověka, který se umělecky ani manažersky sice nepodílel na úspěchu Queen, přesto byla jeho role nenahraditelná. Hince se během koncertních šňůr kapely staral o zvukovou aparaturu a celkově zodpovídal za technický servis pro vystoupení. Díky tomu tzv. přičuchl ke Queen jako málokdo a měl možnost vidět skupinu přímo při práci. Za dlouhé roky jeho angažmá se s členy kapely spřátelil a byl u lecčeho, o čem by se "obyčejným" fanouškům mohlo jen zdát. Jeho kniha je tak plná pestrých zážitků, které dobře vykreslují a dokreslují legendární příběh Queen, jenž patřili v 70. a 80. letech ke špičce na poli rockové hudby. Osobní vyprávění "bedňáka" britské rockové skupiny Queen, plné zajímavých postřehů, autentických zážitků a upřímných a vřelých vzpomínek na tuto slavnou kapelu 70. a 80. let 20. století.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry , Hudba a zpěv

Vydáno: , Volvox Globator
Originální název:

Queen Unseen , 2011


více info...

Přidat komentář

MartyManCZ
14.12.2021 2 z 5

Nenadchne, neurazí, nic nového se nedozvíte. Příjemné povídání od bedňáka Queen, což je v pohodě, ale platí co jsem napsal v první větě. Spíš mi to přijde jako zbytečná kniha, než že by to mělo nějakou věcnou hodnotu. O Queen je mnoho knih lépe zpracovaných.

DuchDoby
08.12.2021 3 z 5

Špatné to není. Ale taky to není žádný skvost.
O kapele The Queen se nedozvíte nic nového. Ani žádné pikantnosti o členech kapely.
Uděláte si tak trochu představu o tom, jak velký cirkus je rocková show.


soupik2012
17.05.2021 4 z 5

Co, nebo, kdo je to bedňák? Osobní sluha, poskok, děvečka pro všechno. Tak přesně o tom je tato kniha. Peter Hince musel být obrovským fanouškem, když tak dlouho vydržel tuto práci vykonávat. Dozvíme se mnohé o zákulisí a přípravě koncertů, o různých možnostech cestování a ubytování na koncertních šňurách. Ale především se dozvíme, že každodenním mottem bedňáků jsou drogy, sex, chlast a dělat bordel všude a za každých okolností. O samotné skupině se toho dozvíme hodně málo, skoro nic. Audiokniha se opravdu povedla. Jednak je velice dobře hudebně podkreslená, ale především mne mile překvapilo, jak dobře jí pan Jiří Korn načetl. Snad to nebyla jeho poslední audiokniha.

Jane82
17.11.2020 5 z 5

Kniha se dobře čte a je vtipná.

LadyAnn
12.08.2020 3 z 5

Kniha je víceméně průměrná, ale musím vyzdvihnout zpracování audioknihy - ta mě naopak velmi zaujala! Fanoušky Queen celkově nejspíš "neurazí, nenadchne" a nepřekvapí, ale k poslechu doporučuji.

jitka7326
27.07.2020 5 z 5

Povinná četba pro fanoušky Queen!

CountNosferatu
28.04.2020 3 z 5

Příjemně oddechové čtení (v mém případě poslech audioknižní verze) poskládané ze vzpomínek bedňáka. Nejsem sice kdovíjak velký fanoušek Queen, ale knížka je příjemným relaxem. Dozvíte se nebulvárním způsobem o vztazích v kapele, o zážitcích z cest během turné a ochuzeni nebudete ani o Rettyho vzpomínky na různé úsměvné trapasy. Vše sdělené tak, jako by si s vámi povídal v hospodě u pivka se zachováním respektu ke kapele.

Opatov
05.04.2020 3 z 5

Perfektní návod jak chlastat, zvracet a dostat kapavku. Bedňák zpeněžil své vzpomínky. K dobru mu lze přičíst, že pokud v knize někoho shazoval, tak pouze sám sebe. Asi to bylo tím, že kromě přípravy před vystoupením a úklidu aparatury po vystoupení, moc dalších osobních zážitků s členy skupiny Queen nemá. Ale asi si taky určitě užil se skupinou svoje, takže budiž mu přáno. Co se mi líbilo, byl způsob vyprávění. Je vidět, že byl obrovským fanouškem skupiny a koncerty si užíval. Navíc myslím, že své práci rozuměl, proto vydržel u Queen tak dlouho. Naštěstí jsem poslouchala audioknihu, která je doplněna občas úryvkem písniček a načtena Jiřím Kornem s obrovskou pokorou. Takže jsem doposlouchala do konce, i když to byly úplně jiné vzpomínky, než jsem čekala.

domihruzkova
28.02.2020 2 z 5

Pokud čekáte, že se dozvíte nějaké neznámé / zajímavé / doplňující informace o kapele Queen, tak knihu rovnou zahoďte!

edith79
22.02.2020 2 z 5

Snad poprvé se mi stalo, že jsem dočetla knihu a zapomněla na to. Takže teď mě čeká hodnocení této knihy a já to nazvu jedním slovem: Zklamání. Já jsem opravdu čekala něco víc než sebestředné vyprávění jistého bedňáka, který má na Google dvě fotky. O Queen jsem se zde nedozvěděla vůbec nic nového. I když jedno ano: Freddie měl rád horkou vodu s medem a citronem. To mám také ráda.

lioncel
03.02.2020 2 z 5

Queen patří dlouhá léta do mé hudební svaté trojice, takže jsem se na knihu moc těšil. Brzy však převládly nad jednotlivými odstavci rozpaky, které se mě, až na pár výjimek, držely téměř po celou dobu čtení. Nedozvěděl jsem se téměř nic nového, nějak zvlášť zajímavého, navíc, vadilo mi a rušilo, že se nepostupuje ve vyprávění chronologicky, přehledně rok za rokem. Jsem možná puntičkář, ale snažil jsem se sledovat a kontrolovat popisovaná období s informacemi, které se ke mně dostaly už v minulosti.
Pozvracení, věčně nalití a sjetí bedňáci mě nezajímali. Uvědomil jsem si někde za polovinou, že mimo koncertní pódia, přípravy vystoupení, vlastní práce, se blíž k osobním životům členů skupiny ve skutečnosti nedostali, ani nemohli. To byla úplně jiná liga...

Gordonlord
02.02.2020 1 z 5

Tohle je učebnicový příklad snahy vytřískat prachy z dojné krávy, která je zrovna v laufu díky velkému úspěchu filmu Bohemian Rhapsody. Totálně zbytečná kniha, která nepřidá nic zajímavého do informační mozaiky dokonce ani nejzarytějším fandům kapely, kteří jsou zároveň jedinou cílovkou, kterou by tato kniha vlastně teoreticky mohla zaujmout. Spisovatel zde velebí všední a otravně nudné zážitky, které nedokáží upoutat naprosto ničím. Nepotřebuji nutně skandály a šťavnaté drogové historky, ale tahle kniha neplní účel ani jako biografie, ani jako zajímavý příběh a dokonce ani jako zajímavé doplnění života za scénou. Jedna hvězdička je za vcelku čtivou formu, která alespoň nebyla přímo otravná.

Jessica007
29.01.2020 4 z 5

Jsou to vzpomínky bedňáka u kapely Queen. Jinou knihu o této kapele jsem zatím nečetla. Kdysi jsem tuto kapelu dost poslouchala, tak jsem si i zavzpomínala a něco nového se dozvěděla.

tlllk
28.01.2020 3 z 5

Úprimne podľa názvu som čakal niečo iné, ak by sa to volalo "Robil som bedňáka u Queen" nepoviem ani pol slova a dám o hviezdu viac. Bolo to celkom vtipné, i keď miestami dosť "jednoduché".

aginecka
21.01.2020 4 z 5

Kdo čeká biografickou knížku o Queen, bude zklamaný. Neznámá historie je spíš pro starší a pokročilé fanouškovské hierarchie, taková kompilace poznámek pod čarou k všeobecně známým faktům. Autenticky popsaná doba, vztahy v rámci kapely, všednodenní problémy rockových hvězd i zákulisní historky. Zkrátka od každého něco. Já jsem si užila každou stránku. Jen škoda toho překladu…

takana
12.01.2020 5 z 5

Ještě jsem o Queen žádnou knihu nečetla, takže nemůžu porovnat. Táto se mi líbila.

MiLuka78
04.12.2019 5 z 5

Peter Hince je u mě králem satiry a nadsázky - jeho vyprávění o Queen je zajímavé, poutavé a hlavně k popukání zábavné ! Knihu jsem hltala po stranách a byla moc smutné, když tato jízda skončila. Určitě bych zařadila mezi první 3 TOPY o Queen.

Mrejča
30.10.2019 2 z 5

Audiokniha. Načtení od Jiřího Korna perfektní, spolu s podkresy královské hudby moc pěkné. Obsahově žádný zázrak, místy strašná nuda. Kdyby to tak autor pořádně proškrtal ... nebo jako záležitost pro osobní blog. Jsou to především bedňácké historky a vzpomínky.

swon
23.10.2019 5 z 5

Tak si říkám - ježkovy zraky, jak to ti hoši od aparatury a spol. vůbec všechno přežili :-) Asi jako když kouknete na Keitha Richardse ze Rolling Stones a přemýšlíte, jestli to náhodou není jen fata morgana.
Hned ze startu je třeba upozornit, že Peter Hince píše primárně o svých osobních zážitcích a Queen jako takoví jsou víceméně v pozadí. Není to ale o nic méně zajímavé čtení a jsou tam momenty, kdy se člověk od srdce zasměje stejně tak jako pozastaví a uvědomí si, že je na tom celém něco smutného.
Poslouchala jsem jako audioknihu a jsem velmi mile překvapena výkonem Jiřího Korna.

Rade
24.09.2019 4 z 5

Po přehnaně korektní knize „Queen, jak to začalo“ autorů Gunn a Jenkins bylo tohle docela osvěžující čtení. Nečekejte objektivní historii skupiny, jsou to vzpomínky bedňáka Queen psané naopak zcela nekorektně; píše ale hlavně o svých zážitcích na turné, a pokud pomlouvá, tak hlavně sebe, tak proč ne…
Docela zajímavý pohled na koncertování Queen, zase úplně z druhé strany, spoza „bedny“. (Jinak autor je na koncertě Live Aid ta vlasatá postavička vlevo za piánem, co podává Freddiemu mikrofon…)
Osobní, subjektivní zpověď, ve které je Freddie Mercury vylíčen velmi plasticky a velmi lidsky bez oslavných fanfár.

Štítky knihy

hudba vzpomínky rock Freddie Mercury, 1946-1991 Queen (hudební skupina)

Autorovy knížky

Peter Hince
anglická, 1955
2012  79%Queen: Neznámá historie

Kniha Queen: Neznámá historie je v

Právě čtených3x
Přečtených80x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených6x
Knihotéce32x
Chystám se číst22x
Chci si koupit16x
dalších seznamech3x