Pytlácké povídky

Pytlácké povídky https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347286/mid_pytlacke-povidky-9o8-347286.jpg 4 5 3

Prozaik Aleš Dostál (*1946) se narodil v Ostravě, vystudoval Lesnickou fakultu Vysoké školy zemědělské v Brně a pracoval u Lesů České republiky. Je členem Obce spisovatelů a spolupracoval s Československou televizí a Filmovým studiem Barrandov. Zážitky z role profesionálního lesníka a myslivce vtělil do povídkových příběhů, které jsou spjaty s konkrétními hrdiny a krajinou. Jeho nejnovější kniha se věnuje fenoménu pytláctví. Většina myslivců a lovců má třináctou komnatu, do které ukládá své lovecké hříchy. Pytláci těchto příběhů však neloví jen pro maso, případně trofej, nýbrž jsou ke svým činům dohnáni mnohdy až podivuhodnými životními situacemi. Velká část příběhů se odehrává těsně po roce devadesát, kdy se k pronájmu honiteb dostávají soukromé osoby. Co to mnohdy udělá s osudy lidí na jedné či druhé straně, se dočteme ve dvanácti příbězích, okořeněných slovním i situačním humorem.... celý text

Přidat komentář

vera5841
16.05.2022 4 z 5

Mám ráda tohle myslivecké vyprávění, ačkoliv tohle bylo spíš z té druhé strany - z pohledu pytláka. Moc se mi líbil styl vyprávění, povídky se čtou lehce. Popisy nejsou přehnané a celé je to pojato tak nějak lidsky. Mysliveckého žargonu je tak akorát, takže jistě potěší i "nemyslivce". Jediné co se mi moc nelíbilo bylo časté rozebírání politiky. Knihy s touto tématikou čtu především proto, abych před světem utekla do přírody.

werewolf88
17.06.2018 5 z 5

Dobré a pravdivé myslivecko-pytlácké povídky ze života...některé veselé, jiné třeba trošku smutné. Jedno je ale fakt... s myslivostí to jde po 89. do kopru...asi jako se vším.


alnahu
08.01.2018 3 z 5

Kniha dvanácti povídek ze života myslivců a pytláků a jejich podivuhodné životní situace napsané s humorem se mi četly dobře.

Kniha Pytlácké povídky je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce4x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x