Půvabná vévodkyně

Půvabná vévodkyně https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24164/bmid_puvabna-vevodkyne-zuq-24164.jpg 4 51 5

Román vypráví dramatický a romantický příběh pohledné mladé ženy Allegry Morganové. Dceru nejbohatšího anglického obchodníka, která může očekávat více než velkorysé věno, obletují mladíci z nejlepší společnosti jako vosy - jsou dokonce ochotni přimhouřit oči nad dvěma skutečnostmi, které z Allegry dělají problematickou nevěstu: Zaprvé jí v žilách nekoluje modrá krev, a co hůř, rodinná historie je poskvrněna ošklivou temnou kaňkou. Když totiž byly Allegře pouhé dva roky, její matka rodinu skandálně opustila a utekla s milencem do Itálie. Allegra však na matku nezanevřela, naopak její čin pochopila, neboť sama sní o tom, že prožije život po boku muže, který bude milovat ji samu, a ne peníze jejího bohatého otce. O hloupé a záletné šlechtice nestojí, nepřitahuje ji ani sebevědomý Quinton Hunter, vévoda ze Sedgwicku. Její pocity se však postupně mění…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Knižní klub , Baronet
Originální název:

Duchess , 2001


více info...

Přidat komentář

vlkcz
19.11.2023 3 z 5

V rámci žánru a pro Američany budiž ...
Začátek vypadá na moderněji pojatou Pýchu a předsudek, která postupně přechází do Milence lady Chaterlyové, abychom se nakrátko přenesli do Třech mušketýrů. Konec pak klasicky červenoknihovní.
A opravdu nemohli být Morganovi podílníci v železniční společnosti. V roce 1795 žádná neexistovala, na tu si museli v Anglii počkat ještě 30 let. Takže k historické věrnosti je také třeba přistupovat obezřetně.

Eillen
19.07.2019 3 z 5

Druhá z romantických knih přečtených na dovolené.
Mám-li to hodnotit v rámci tohoto žánru, tak to patří mezi ty lepší knihy. Děj příjemně plynul a neměla jsem potřebu knihu odložit nedočtenou.
Jediné, co se mi zdálo na příběhu zbytečné, byla ona "dramatická vsuvka ve Francii".
Prostě taková dovolenková oddychovka, která neurazí, ani nenadchne.


Lembac
29.01.2019 2 z 5

Poctivě přečteno jen prvních sto stran, potom jsem už stránky přeskakovala. Nebavilo mě neustálé opakování faktu, že Allegra je ta nejnejnejbohatší nevěsta Anglie, a že Quinton má sice velmi modrou krev, ale jinak je chudý jak kostelní myš. Jejich vzájemný vztah mi přišel zvláštně bezkrevný a bez emocí. A to i tehdy, když už by do sebe měli být zamilování.
Kniha je velmi dlouhá...až rozvláčná. Můj šálek čaje to není, ale někomu jinému se jistě líbit může. Možná se příběh jen zrovna netrefil do mojí nynější nálady.

dudunka
17.06.2016 3 z 5

Kniha byla strašně roztahaná zbytečně zdlouhavé popisy jídel šatů apod. Děj se neskutečně táhl.

maryzka
11.05.2012 2 z 5

Tato kniha se muže shrnout do jedné věty: Co tady děláš bez patřičného puvodu"