Pustým městem

Pustým městem https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473146/bmid_pustym-mestem-Hj9-473146.jpg 4 6 2

Zcela neopakovatelné, uchvacující, krásné i děsivé. Snad takto lze pár slovy popsat zážitek z pusté Prahy během karantény, která postihla všechna města a místa nejen v naší zemi. Nezažil to nikdo z naší generace, ani z generace našich rodičů a prarodičů. Snad to mine naše děti a my jim to budeme moci zprostředkovat jen jako vzpomínku, a to díky této knize zcela unikátních černobílých fotografií. Pavel Hroch v nich zachytil naši metropoli, když na pár chvil byla jen sama pro sebe a sama sebou. Projděte se spolu s ním prázdnými ulicemi, postůjte na pustých náměstích, prohlédněte si její architektonické skvosty, jindy skryté za clonou všudypřítomného hlučícího davu. Průvodcem vám bude i osobitý text spisovatele Miloše Urbana. Stalo se to vůbec? Možná to byl jen sen…... celý text

Přidat komentář

RH faktor
30.03.2023 3 z 5

Kniha jako taková by si i zasloužila pět hvězd. Dvě ubírám za "osobitý" text mistra Urbana... Tohle si ta kniha fakt nezasloužila.

milamarus
15.11.2022 5 z 5

Jedna z knih, které najdete pod štítkem Praha. // S důrazem na dobu pořízení se jedná o dokumentární fotografie - vpravdě děsivé. Bez důrazu na ni takřka o fikci od reality na míle vzdálenou, čímž pádem možná i chtěnou... V každém případě jde o snímky, na nichž - jak láká anotace shora - vyniknou detaily, které obvykle jiné detaily přebijí. A spolu s nimi vynikne i ono ticho. To ze stran doslova řve. // Lokace specifikovat nebudu. Nechte se překvapit. // Pět.
---------------------------------
CITÁT:
Život se po dlouhé době drží zpátky.


Štítky knihy

Praha karanténa koronavirus, covid-19

Autoři knihy

Pavel Hroch
česká, 1967
Miloš Urban
česká, 1967

Kniha Pustým městem je v

Přečtených8x
Doporučených2x
Knihotéce2x
Chystám se číst13x
Chci si koupit4x