Působení duchovních bytostí na člověka

Působení duchovních bytostí na člověka https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388038/bmid_pusobeni-duchovnich-bytosti-na-clov-lj8-388038.jpg 5 2 1

Kniha srozumitelným způsobem zasvěcuje do učení o duchovních bytostech a jejich vztahu k člověku. Rudolf Steiner ve třinácti přednáškách přibližuje vznik a vývoj člověka a Země a úlohu duchovních bytostí v něm. Hovoří o podstatě andělů, archandělů a dalších hierarchií, o významu obětování se vyšších bytostí a o Kristu jako mystickém Beránku. Obšírně vysvětluje vznik a působení elementárních bytostí a všímá si také bytostí z rodu fantomů, spekter a démonů. Poslední přednášku věnuje vztahu duchovních bytostí a umění.... celý text

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Franesa
Originální název:

Das Hereinwirken geistiger Wesenheiten in den Menschen


více info...

Přidat komentář

Spajdy
14.10.2018 5 z 5

Poučná a zajímavá série přednášek... tak trochu z ní na mě zaznívá jemné volání: "Člověče, vnímej, dívej se kolem sebe, nechoď světem se zavázanýma očima, ale poznávej všechny jeho obyvatele, zařizuj svůj život na základě toho, že víš, že existují, abys světem kráčel stále důstojněji!"
Autor se věnuje mnoha druhům duchovních bytostí nevnímatelných fyzickými smysly, a ukazuje, jak nás jejich působení ovlivňuje, nebo naopak jak je ovlivňujeme (či dokonce nevědomě vytváříme) my sami. Člověk tak nemusí být pokročilým adeptem nějaké magie, aby vytvářel elementární bytosti - stačí pouze zalhat, někoho pomluvit nebo přát někomu něco zlého - a už jednu kategorii těchto bytostí člověk tvoří, nebo přitahuje.
Jsme také vedeni k poznání evoluce Země a lidstva, a toho, jakou úlohu v něm hrály bytosti jak velmi vysoké (např. duchové času, archandělé, andělé), tak i ty, co stojí pod člověkem (salamandři, sylfy, rusalky, gnómové, fantomy, spektra, démoni).