Pusa na špacír

Pusa na špacír https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435309/bmid_pusa-na-spacir-Gni-435309.jpg 5 5 3

Nová kniha Josefa Fouska Pusa na špacír obsahuje fejetony, z nichž mnohé byly odvysílány v Českém rozhlase Plzeň. Autor není příznivcem líbivého optimismu. Zamýšlí se nad neduhy společnosti, ale v jeho větách je nejen varování, ale i víra, že nás komerční bestie neodnaučí lásce k obyčejnému životu. „Píši o době, kterou prožívám! O radostných pocitech i o setkávání s těmi, kterým se Štěstěna vyhýbá. Miluji každý obyčejný den a někdy doufám, že přestaneme být lhostejnými ovcemi!“... celý text

Přidat komentář

cukrovka
04.06.2023 5 z 5

Takové milé oddechové počtení. Knížka plná fejetonů ve kterých se autor zamýšlí nad životem, štěstím, laskavostí, moudrostí, stářím. Vše psáno s lehkostí, nadhledem a vtipem.

Bedřich63
14.12.2022 5 z 5

Tak jak jsem letošní rok začal, tak ho i pomalu končím - s Pepou Fouskem.
Půjčím si skoro doslova můj komentář k jeho knize Z omšelého saka. Nemám na něm co měnit, vše platí i pro tuto knihu fejetonů.
Moje reakce po přečtení prvních pár stránek této knihy byla, že toto je čtení pro starší a pokročilé a vydrželo mi to až do konce. Radost ze života, moudrost stáří, laskavost, tolerance, vtip a nadhled a taky očekávání věcí příštích, to vše tady lze najít. Trocha humoru, trocha splínu, trocha životního bilancování, spousta pozitivních myšlenek, pár stížností na běh světa..... to je mix, který autor namíchal i v této knize. Je třeba číst pomalu, dávat si přestávky a přemýšlet nad napsaným.


Nartaya
27.12.2021 5 z 5

Dostala jsem pod stromeček a přečetla ji jedním dechem. Přenesla mne do světa pana Fouska, jeho úvah, snů i probuzení. Milé odpočinkové čtení. Děkuji panu Fouskovi za sdílnost a Ježíškovi za štědrost.

Štítky knihy

satira

Kniha Pusa na špacír je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce3x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x