Purgatorium

Purgatorium https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447703/bmid_purgatorium-vCE-447703.png 4 15 8

Smrt. Zkáza. Beznaděj. Sci-fi román s prvky hororu, který čtenáře nenechá sedět v klidu. Smrt, která žije, není k zastavení. Jsme v daleké budoucnosti a Země je nenapravitelně rozvrácena. Ti, kteří přežili konec světa, se musejí skrývat před vzrůstající apokalypsou a každý den bojovat o život. Genesis, dívka, která ztratila paměť, se společně se svými přáteli snaží odolávat nebezpečí, které se jim staví do cesty, a zároveň hledá své ztracené vzpomínky. Brzy však zjišťuje, že za hrozbou v podobě vražedné nákazy ve skutečnosti stojí mnohem vražednější nepřítel.... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká , Sci-fi

Vydáno: , Pointa
více info...

Přidat komentář

maximus13
30.09.2021 5 z 5

Moc milé překvapení. Takto výborně se pobavit u knihy domácího autora navíc na postapokaltyptické téma. Já jsem se celou dobu dobře bavil. A že to mělo pár malinkých mušek? No a co! Nejedná se o literaturu faktu ani raketové inženýrství! Já jsem si knihu moc užil.

Marekh
14.07.2021 3 z 5

Knihu jsem si půjčil na základě anotace, která vypadala zajímavě. Knihu vydalo nakladatelství POINTA. Jedná se o první knihu, kterou jsem z tohoto nakladatelství četl. Na tuto knihu se složili čtenáři a díky tomu kniha vyšla. Knihu hodnotím na 60 %.

Jedná se o postapokalyptický román s prvky sci-fi a hororu. Některé části se mi líbily, ale musím přiznat, že když se kniha blížila do závěru, tak mne čtení vůbec nebavilo. Řekl bych, že tato kniha je spíše určena pro mladší čtenáře a klidně bych zařadil knihu do kategorie YoungAdult. Asi se už do knih tohoto typu nebudu dlouho pouštět, ale z druhé strany si myslím, že kniha může oslovit mladší čtenáře, kteří si knihu užijí a ocení lépe než já.

Kniha je docela obsáhlá, zpočátku se mi zdálo, že je kniha čtivá, ale postupně moje nadšení klesalo, závěr mi připadal uspěchaný, asi jsem čekal od knihy trochu více. Jedná se o autorčinu prvotinu. Řekl bych, že autorka umí psát, ale asi nejsem cílová skupina a zároveň cítím, že nebyl úplně využitý potenciál, který tento příběh měl.

V knize jsem našel nějaké překlepy, ale bylo jich minimum.


Habana
16.06.2021 odpad!

Kniha je bohužel naprostá slátanina, která nemá ani pevné základy. Nic nemá logiku a pokud ano, tak jen do doby, než to autorka zase pohřbí. Více z dojmů v recenzi. I já zamáčkla slzu, nad ztracených časem.

Habana

čtenářalfa
05.06.2021 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Je velice čtivě napsaná, děj odsýpá, nezdržuje se zdlouhavými rozvláčnými popisy. Chcete si u knihy zarelaxovat a zároveň rozhýbat své emoce? Pak vřele doporučuju.
Konec mě dostal, zamáčkla jsem slzu. Myslím, že moc dobře vystihuje lidskou podstatu.

nai.ivka
22.02.2021 4 z 5

Kniha pro mládež nebo dystopická jízda pro ženy a byla dost dobrá.

Switch
21.01.2021 5 z 5

Skvělá jízda, u Purgatoria se určitě nikdo nebude nudit, alespoň já jsem to nestil a prakticky na tři sezení jsem knihu dočetl až do konce. Příběh má spád, s hlavní hrdinkou i ostatními postavami se člověk velmi příjemně stotožní. Určitě doporučuji fanouškům seriálu "The Walking Dead". Musím říct, že časté zvraty a rychlé tempo děje v knize mě vyloženě bavily a byl bych rád, pokud z pera autorky vyjde další dílko - snad stejně úžasné a svěží, jako je toto. Knihu doporučuji.

jirka7887
01.01.2021 5 z 5

Právě jsem knihu dočetl a moc mile mě překvapila. Nejsem zarytý fanoušek post-apokalyptických knih, ale tohle mě zaujalo . Děj mě vtáhnul a držel až do konce. Ani chvíli jsem se nenudil nějakou "vatou" . Mohu vřele doporučit a budu se těšit na další knihu, kterou si rád přečtu.

MichaelŠtorek
13.12.2020 5 z 5

Upřímně řečeno, nejsem zrovna skalním fanouškem post-apokalyptického žánru, přesto, nebo možná i právě proto, mne tato kniha velmi mile překvapila. Můžete si myslet, že jsem blázen, protože kniha vyšla zhruba před týdnem, ale já ji teď přečetl již podruhé a musím říct, že i na podruhé bylo co objevovat.

Jsem pyšný že ji mám v knihovničce a že jsem se (přes pointu) mohl také, alespoň malým dílkem, podílet na tom že vyšla.

Díky Jitko (doufám že druhý díl opravdu bude)

Vám, lidé, kteří ještě přemýšlíte zda knihu otevřít, mohu prozradit jen jedno... Pokud jste čtenáři spíše klasické literatury, můžete sledovat výrazné aluze například na starořeckou mytologii, nebo i bibli, díky kterým vám bude kniha lépe odsýpat. Naopak pro milovníky post-apokalyptického žánru mohu dodat, že i pro člověka který se např. v těch mýtech nevyzná tak dobře, kniha bude stále přehledná.

Vřele doporučuji!

Autorovy knížky

2020  83%Purgatorium

Kniha Purgatorium je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce6x
Chystám se číst17x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x