Punk fiction aneb No future

Punk fiction aneb No future https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/290571/mid_punk-fiction-aneb-no-future-VMf-290571.png 5 5 4

Příběh autora, původem z Afriky a nyní s českým občanstvím, popisuje, jak silnější bezohledně utlačují a zneužívají slabší, ale zároveň že ti silní nejsou ve skutečnosti zas tak úplně silní a ti slabí vždy neviňátka. Knihu se dá těžko zařadit do určitého žánru. Najdete v ní lásku a tragedii, drama i komedii. Je to Punk fiction, protože tam jde spíše o obsah a jednoduchou komunikaci myšlenky než o formu, přesto plné fantazie a humoru, občas černého. S punkem jakožto hudebním žánrem má kniha společné pouze svou jednoduchost projevu a provokativní společensko-kritický obsah. Děj se odehrává převážně v Čechách a v jistém oddělení nebe, dále částečně ve Vietnamu, v jiné časoprostorové dimenzi a nakonec Etiopii, odkud mimochodem autor pochází. Hlavní postavu děje se také dá stěží určit, protože každý ze čtenářů, kteří posoudili text, si vybrali s nadšením někoho jiného. V příběhu se objevují, kromě různých zajímavých postav, lidé z různých společenských vrstev a tříd, stejně tak různé národnosti a barvy pleti, dále přepracovaná, sentimentální smrtka se sklonem k filozofii, charismatická koza, přísný pitbull a pyšný kohout. Kniha má sice v názvu „No future“, ale člověk přesto nakonec získá naději, že vše zas tak ztraceno nebude.... celý text

Přidat komentář

11marce11
10.01.2020 5 z 5

Jak už název napovídá, u Punk Fiction se vám bude honit hlavou hodně věci, ale určitě to nebude slovo nuda. Sice se mi obcas všichni ti Jardové a Dežové pletli a měla sem pocit, že už ani nevím v jaké časové rovině jsem, ale víte co? Je to úplně jedno. Je tam úplně všechno! Hlubokomyslny úvahy o smyslu života, cernej humor (a to jakoze dost), drama, laska, komedie, tragedie, proste všechno, s čím se potykame i v běžným životě. Pritom vše umi Tulu hezky vystihnout typickou českou společnost. Možná spis společnost jako takovou, proč to geograficky omezovat ????
Je to jen jako e-kniha, za par kacek, ale těch cca 600 stran uteče jako nic.
Proste pro mě velký překvapeni a určitě se k ni ještě v budoucnu vrátím, takže podtitul “no future” k tomu úplně tak nesedí ????

DejnoDejno
26.08.2016 5 z 5

Tato kniha se na začátku nezdá, vypadá celkem nevinně a dokonce jsem si říkala, jakže se může dobrat k humorné společenské kritice (jak je zmíněno v popisu knihy). Ale když se člověk nenechá zdáním oklamat a pokračuje, tak si pak pěkně počte a užije si silnou kávu satiry a černého humoru.
A za tím najde velice inteligentní kritiku. Byla jsem překvapena, z jakých všech pohledů se autor na společnost dívá a co vše vidí a kam až vidí. Nenechá to člověka v klidu, přinese to hodně zamyšlení. Příběh (či příběhy, které se prolínají) začne být postupně velice napínavý.


Kapka
10.08.2016 5 z 5

Knihu jsem přečetla a chválím. Je velice zajímavá, dozvídám se v ní i pro mě neznámé věci a události, vtipně napsané. Jsou to příběhy ze života a přidaná skvělá fantazie. Zábavné a svým způsobem poučné. Podle mého názoru autor vidí lidem do duše a dovede to úžasně podat. Dík, že je možnost tuhle knihu číst a mít.

tulici
27.03.2016 5 z 5

Tato kniha je jedna z nejlepších publikací, co jsem kdy četl. Své si v ní najdou fanoušci různých žánrů. Její děj je chytře vystavěný a jednotlivé postavy jsou výborně charakterizovány. I to, že není hlavní těžiště děje vloženo do jedné hlavní postavy, ale je rozvrstveno na více postav, knize pouze prospělo. Příběh vás vtáhne a skvěle pobaví i svým humorem. Knihu mohu jedině doporučit.

MUDr. M.A.

Štítky knihy

etiopská literatura

Autorovy knížky

Ermias Tulu
etiopská, 1967
2016  92%Punk fiction aneb No future

Kniha Punk fiction aneb No future je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě1x
Chystám se číst10x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x