Punisher MAX: Vánoce na odstřel

Punisher MAX: Vánoce na odstřel https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424304/bmid_punisher-vanoce-na-odstrel-n3S-424304.jpg 4 29 9

Vánoce v rudé Vánoce jsou svátky… pomsty. Po jednom mafiánském pohřbu si skupina vdov usmyslí, že najme ideálního zabijáka, který je konečně zbaví muže, jenž jejich manžely dostal do rakví. Jak řeknou, tak udělají… jenže tím zabijákem je žena, smrtelně nebezpečná Siciliánka jménem Suspiria. Napsali JIMMY PALMIOTTI a JUSTIN GRAY, kresba a obálka MARK TEXEIRA. Seznam Punisher si udělal vánoční seznam, ale místo dárků jsou na něm jména lidí, kteří moc zlobili a on je za to chce zabít. A typicky punisherovská nadílka nakonec čeká na ty, kdo můžou za vraždu malého chlapce. Bohužel se do případu zamotali potrestaný policista, truchlící matka a jeden zločinec na útěku – a čáru mezi hodnými a zlobivými jde nakreslit dost těžko. Tahle záhada je hluboká jako krbový komín a právě tak špinavá, a i když nakonec Punisher dojde k cíli, zbývá otázka: bude vůbec s to stisknout spoušť? Napsal STUART MOORE a nakreslil C. P. SMITH. Sláva na výsostech Bohu a pokoj lidem dobré vůle Co by to bylo za Vánoce bez Punishera! Jistý gangster a jeho těhotná žena mají co dělat, aby unikli soupeřící mafiánské partě, ale naštěstí pro ně má Frank Castle vánoční náladu. I když udržet je naživu nebude snadné, protože lidí, kteří po nich jdou, nějak přibývá. Ale kdo kdy tvrdil, že vánoční zázraky jsou brnkačka, že? Napsal JASON AARON a nakreslil ROLAND BOSCHI.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , BB art
více info...

Bargud
Bargud
12.02.2023 1 z 5

První příběh vyloženě tragický. Druhý, ačkoliv mám noir žánr velice rád, mne také nebavil. Zachránil to J. Aaron? Četl jsem od něj teda lepší. Obzvlášť když měl pro sebe celou knihu. Zde ji, bohužel, neměl.

Norri
Norri
20.09.2022 3 z 5

Tři vánoční speciály a všechny mají víceméně povedenou kresbou. Snad jen ten druhý má tu kresbu až příliš noirovou a tmavou. Ale neměl jsem s ní v zásadě problém. Nějaké výtky bych měl i ke kresbě prvního příběhu, ale tam to může jit za scenáristou. Po výtvarné stránce je tato kniha povedená. Co se týká scénářů, tak tam je ta situace horší. Naštěstí to má vzestupnou tendenci.

První příběh se jmenuje "Vánoce v rudé". Člověk si ani neuvědomí, jak dobře Ennis toho Punishera dělal, dokud nedostane tohle. Přímočará akce, která má řadu chyb a nesmyslů. Tak například na prvních třech stránkách Punisher oddělá čtyři mafiány, ale na čtvrté stránce už se počítá s pěti. Souboje jsou sledem póz, které dohromady vůbec nefungují. Jinde zase Punisher stojí s protivníkem čelem k sobě, sypou do sebe zásobníky a ani jeden se netrefí. Asi Matrix. Podobných nesmyslů je tam plno. Až mě to skoro uráželo.

Druhý příběh "Seznam" je už o něco lepší. Ale jeho těžká noirová atmosféra je děsně pomalá. Trošku směšně působí Punisherova údržba seznamu padouchů, ale jinak se to docela dá.

Kniha končí naštěstí tím nejlepším - Aaronem a jeho krátkým příběhem s dlouhým názvem, který si už nepamatuji. Je to rychlé, je to brutální, je to vtipné a parafrázuje to ten nejslavnější vánoční příběh. Tohle mě bavilo. Aaron této knize zachránil prdel před úplným debaklem.


Disease
Disease
01.03.2021 3 z 5

Nejslabší úvodní Palmiottiho kousek, ten snad neumí nic než masakry. Druhá povídka nejlepší, zajímavá kresba i podtext příběhu, takže mírně zastínila i třetí Aaronův kousek.

jarynek
jarynek
12.06.2020 3 z 5

Ne, že by to bylo úplně špatné, ale jsem teď namlsaný z Aaronova runu, kde mne Punisher hodně baví a oproti tomu jsou tři příběhy, které jsou v této knize obsažené, prostě o level slabší. Nic originálního, spíše klasické pojetí Punishera jako bojovníka s mafií, zabalené do vánočního hávu, resp. oblečené do Santa klausovského obleku. Na druhou stranu, kdo má Punishera rád, tak určitě četbou této knihy neudělá chybu a rád si s Frankem připomene časy vánoční i v předletním období.

RaptoR
RaptoR
07.02.2020 4 z 5

Punisher: Vánoce na odstřel není vyloženě nudným komiksem, nicméně dvě kvalitní povídky, ladící s tím, jak na Punishera nahlíží český čtenář, neubrání nižší laťce ve srovnání s dosavadním runnem pánů Ennise a Aarona. Berte tedy Vánoce s Castlem jako možnost vypít si v klidu hrnek kakaa a cpát se cukrovím. Beztak budete mít za slabou hodinu dočteno. A budete se těšit na další Punisherovský nášup!
Více v recenzi.

FireOfFilth
FireOfFilth
25.01.2020 3 z 5

Od tohoto Vánočního Punishrovského speciálu jsem nic nečekal, ale bohužel i moc nedostal.
Kniha obsahuje tři příběh z per různých autorů. Žádný mě však nedostal. Nejlepší pro mě byl první jak po příběhové, tak po grafické stránce. 4*
Druhý příběh Seznam byl fakt divně udělaný, vůbec se mi to dobře nečetl a nebavilo mě to. 2*
Třetí příběh byl takový průměr, dokonce zde uvidíme Franka v roli porodní báby. 3*
Celkově všechny tři příběhy dost odfláklé a žádný originální story, zde opravdu nehledejte. Docela zbytečná kniha, která naštěstí tolik neurazila.
Celkové hodnocení 50%

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
25.12.2019 5 z 5

Na tenhle komiks jsem se vážně těšila. A šetřila jsem si ho na svátky úmyslně. Už jenom kvůli té atmosféře. Pár frků přímo u povídek a tam taky jejich hodnocení.

3DD!3
3DD!3
24.12.2019 5 z 5

Když už si člověk myslí, že Punisherova série MAX končí vytasí se BB/Art s vánočním speciálem. Tři povídky spojené tématem sváteční nálady a pohody sice obsahují spíše Santu než Ježíška, ale když Jason Aaron v posledním příběhu vytasí Tři krále a pomáhá rodit ve chlévě funguje to náramně. Tohle sváteční zabíjení přijde k duhu. Komiks, který nesmí pod stromečkem chybět.

Fuckenbrau
Fuckenbrau
19.12.2019 2 z 5

Tři krátké vánoční příběhy s Punisherem, ale mě to nesedlo. Scénaristicky ty příběhy nebyly nějak super zpracované, a to ani od mého oblíbence Aarona. Některá nápady se navíc nezávisle na sobě opakují (když vánoční Punisher, tak je jasné že se přece převlíkne za Santu a pak bude kydlit). A ani kresba mě nijak nezaujala, u prvního příběhu mě přišla vyloženě slabá.
Působí to na mě celé poněkud odflákle.

Štítky knihy

Punisher

Část díla

Autoři knihy

Jason Aaron
americká, 1973
Justin Gray
americká
Stuart Moore
americká
Jimmy Palmiotti (p)
americká, 1961

Kniha Punisher MAX: Vánoce na odstřel je v

Přečtených34x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce20x
Chystám se číst3x
Chci si koupit4x