Punisher: Valley Forge, Valley Forge

Punisher: Valley Forge, Valley Forge https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/341862/bmid_punisher-max-valley-forge-valley-fo-uup-341862.jpg 4 40 11

Punisher MAX série

< 10. díl

Punisher série

14. díl

Třicátého října 1971 vyložily přepravní vrtulníky Huey vojáky na odlehlém pahorku ve Vietnamu, známém jako Střelecká základna Valley Forge. Na místě bylo nalezeno sedm set mrtvých vojáků včetně bezmála dvou set příslušníků námořní pěchoty. A taky jediný muž, který to přežil: kapitán Frank Castle. Teď se starý nepřítel vrátil a vynesl na povrch tajemství, která neměla být nikdy odhalena. Muž, ze kterého se stal Punisher, bude čelit soupeři, na kterého nejde vystřelit, v boji, v němž nejde zvítězit, a v sázce bude mnohem, mnohem víc než jenom život. Poslední Punisherův příběh, ke kterému napsal scénář Garth Ennis (Banda), se jmenuje Valley Forge, Valley Forge a obsahuje příběhy čísla 55–60 sedmé řady série Punisher. Kresbou je opatřil rovněž skvělý Goran Parlov (Y: Poslední z mužů). Scenárista Garth Ennis se nemohl lépe rozloučit s působením v MAXovské (rozuměj pro odrostlejší čtenáře) řadě Punishera než desátou knihou a příběhem Valley Forge. Valley Forge, který je obecně považován za to nejlepší, co se do dnešní doby s Punisherem objevilo. Autor se zde vrací ke svému tolik oblíbenému válečnému tématu a odhaluje další střípky z minulosti Franka Castleho, muže vystupujícího v obleku Punishera, se kterými se Frank musí v přítomnosti vypořádat a naučit se s nimi žít. Nebo zemřít.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , BB art
Originální název:

The Punisher: Valley Forge, Valley Forge , 2008


více info...

Přidat komentář
Luigi1
Luigi1
15.05.2023 4 z 5

Celá série se povedla až na tento díl kterému chyběla jiskra

Norri
Norri
18.09.2022 5 z 5

Těžko se mi hledají slova. Tohle je Punisher s přesahem. Tohle je hybridní komiks, který kombinuje komiks s Punisherem (ve vedlejší roli) s úryvky z knihy o válce ve Vietnamu. A všechno to dohromady dokonale funguje. Tentokrát nedojde na vystřelování mozků z hlavy. Ani na rozvěšování střev na stromy. Tentokrát se Frank Castle i jeho protivníci snaží nezabíjet. Přesto je to strhující. Je to o vojenských záležitostech. Jde o historii i budoucnost. Jde o zbytečnost válek i o nezbytnost. Je to o vystřízlivění z amerického snu. Z obsahu této knihy asi budu ještě pár dní cítit hořkost. Ne z její kvality, ale z jejího poselství. Není to nic, co by mě překvapilo, ale přesto to vždy vyvolá stejné pocity.

Oceňuji, o kolik více práce si Ennis musel dát s touto knihou oproti předchozím dílům. Kromě scénáře musel sepsat všechny ty stránky té fiktivní knihy o vietnamské válce. Musím uznat, že to působí velmi věrohodně, tyhle zaznamenavé příběhy v knize. Spokojený jsem byl i s kresbou, ale zpočátku jsem měl pocit, že to už nemá stejnou kvalitu jako předchozí díly.


wullcann38
wullcann38
17.10.2021 4 z 5

Ach jo, tak konec série od Ennise jsem čekal o dost lepší, a tohle byl sand nejhoří díl vůbec :(.
Za mě:69,5%
Příště:Od kolébky do hrobu.

Kverulant
Kverulant
04.09.2019 5 z 5

Velmi dobře napsané finále se silným komentářem Ennise k podstatě vietnamské války (a nejen té), kde kšeftaři, politici a kariéristi posílají na smrt a nesmyslnou destrukci pěšáky věřící ve vyšší poslání svých činů, než to nakonec ve skutečnosti bývá. Přes všechnu depresi a očekávání nejhoršího se příběh vyvine zajímavě. Ennis do každé epizody vkládá i kvalitní literární vložky, které jsem si s chutí přečetl a netuším, jestli zkusil napsat i nějakou normální knihu, ale mrkl bych se po tom.

dexterman
dexterman
09.01.2019 2 z 5

Jo nebylo to špatný . I když no tohle mě popravdě moc nebavilo . Ale stejně celá serie až na pár dílů byla super . Punisher prostě umí to se musí nechat .

Hadati
Hadati
11.01.2018 4 z 5

Než sáhnete po tomhle posledním díle ze série Punisher, doporučuji si znovu přečíst díl Od kolébky do hrobu. Jak již název tohoto dílu napovídá, bude se část posledního dílu týkat masakru ve Valley Forge, který přežil jen Frank Castle. Posledním dílem Punishera se proplétají dvě dějové linie. První, ta komiksová, je o několika amerických generálech, se kterými má Punisher nevyřízené účty. Ta druhá je textová a týká se popisu toho, co se vlastně stalo ve Vietnamu a ve Valley Forge. A díky tomu se více dozvíte pozadí americkovietnamské války. Rozloučení s Punisherem není špatné, ale musím přiznat, že to nebyl tak docela šálek mé kávy. Já měl Punishera nejraději, když šel po gangsterech, teroristech a jiných zločincích. Politici a jejich špinavé akce mě už tolik nebaví.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
17.11.2017 5 z 5

Dejte mi nějakej magickej prášek, ať zapomenu, že jsem sérii četla. Ať můžu začít znovu, protože chci zpátky ten pocit, když jsem knihy o Punisherovi otevřela poprvé (divočejší Max část je od začátku do konce prostě epic).
Hezky se nám to všechno uzavřelo a mě vzalo u srdce.
Z pocitu, že jsou autoři jako Garth Ennis.
Z pocitu, že i u Gartha Ennise dokážu napsat emočně pozitivní komentář.
Z pocitu, že čas strávený se sérii nebyl ztracený, ale darem.
Z pocitu, že dost lidí v mém okolí nechápe, co mě "na tomhle" (tak všeobecně) bere, když jsem už stará kráva (přesná slova), protože tenhle příběh je mnohem víc, než o chlápkovi, co zabíjí lidi.
Z pocitu, že všechno není zbytečný.
(Jenom já stará kráva nechápu, jak jsem mohla zapomenout dát si autora do oblíbených. Že by už ta magická pilula působila?!)

3DD!3
3DD!3
19.10.2017 5 z 5

Ennis ukončuje ve vrcholné formě. Poslat na Castla lidi jemu podobné je na jednu stranu plán zajímavý na druhou i na hlavu padlý a přesvědčit se o tom má banda starých známých generálů zodpovědných za operaci Barbarossa. Příběh je přerušován úryvky z knihy o Vietnamu a o jednotce u které Frank Castle sloužil ve Valley Forge (symbolicky se tak vracíme na začátek). Síla těch slov povyšuje komiks o Punisherovi na něco víc. Z války se stal obchod a peníze se musí točit...

Disease
Disease
15.09.2017 5 z 5

Nejen důstojné zakončení série, ale ten scénář je tentokrát na hranici geniality.

martinstefko
martinstefko
27.07.2017 4 z 5

Ennis zanechal silnou stopu a rozloučil se se sérií dobrým, úderným a smysluplným příběhem.

Druss
Druss
23.07.2017 5 z 5

Výborná protiválečná agitka a velmi důstojné rozloučení Ennise se sérií.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Punisher Marvel

Autoři knihy

Garth Ennis
irská, 1970
Goran Parlov
chorvatská, 1967

Kniha Punisher: Valley Forge, Valley Forge je v

Přečtených48x
Doporučených1x
Knihotéce31x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x