Punisher: Matička Rus

Punisher: Matička Rus https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77840/bmid_punisher-maticka-rus-doT-77840.jpg 5 76 15

Punisher série

< 7. díl >

Punisher MAX série

3. díl

Nick Fury dostal úkol, který dost spěchá... ale jde o Rusko. A naneštěstí je jediný člověk, který to zvládne: Punisher. Frank Castle musí proniknout na základnu jaderných raket na Sibiři a najít smrtící retrovirus, který by neměl padnout do špatných rukou. Jenže v podzemí jaderného sila na něj kromě jiného čeká i Mongol! Třetí kniha z dospělácké punisherovské řady, ve které se spíš než se superhrdiny potkává nelítostný mstitel s obyčejným, ale o to nebezpečnějším lidským zlem. Tenhle komiks opravdu není pro slabé povahy - taky má scénář na svědomí sám Garth Ennis, který se v řadě MAX konečně nemusel s Punisherem krotit. Garth Ennis nás opět bere na výlet do temných hlubin lidské duše, do světa gaunerů, úchylů, zrůd a šílenců... a o všem vypráví s humorem tak černým, že vedle něj vypadá asfalt jako holubička míru.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , BB art , Crew
Originální název:

Punisher: Mother Russia , 2005


více info...

Luigi1
Luigi1
14.05.2023 5 z 5

Tak to jsem si početl,velice dobře napsané přečteno jedním dechem

Norri
Norri
04.09.2022 5 z 5

Boží! Punisher a plukovník Fury společně. To je dvojka, kterou prostě chcete. Furyho mám fakt rád. Je to nekorektní sexistický parchant, který má všechny na háku, ale na jeho slovo je spoleh. To je ten správný hrdina pro dnešní dobu. No zkrátka jeho přítomnost v příběhu mě fakt potěšila. K tomu si přidejte fakt, že je to špionážní thriller jako kráva. Je tam tajná akce v Rusku, jaderné silo, proradní američtí generálové a jeden ruský generál, který není úplně vylízaný idiot. A taky jeden z nejšílenějších plánu Franka Castla. No a v neposlední řadě skvělá kresba Dougieho. Tohle jsem si hodně užil.


farb
farb
03.07.2022 5 z 5

Hodně dobře napsaná špionážně-vojensko-akční a napínavá story. Jedinou vadou na kráse je, že s podstatou Punishera to nemá mnoho společného, je to v podstatně klasický špionážní béčko Rusko vs. Amerika... Ale jako takový funguje naprosto skvěle.

Kverulant
Kverulant
17.08.2019 2 z 5

Tento svazek je strašná vojensko-politická nuda oživující smýšlení z dob studené války. CIA vs ruská armáda, mise, ale co s tím má společného Punisher? Toho tady najme Fury jako poskoka na misi v Rusku, v podstatě jen proto, aby se připomněla nevinnost dětí jako obětí cílů, se kterými nemají nic společného. Propadák bez humoru, pro fanoušky zelených mozků a béček.

TimeLord
TimeLord
21.06.2019 5 z 5

Lepšie než predchádzajúce diely

dexterman
dexterman
21.11.2018 3 z 5

Tohle se mi moc nesedlo . Na můj vkus až příliš politické . Punisher jako žoldák to mi k němu moc nejde . Zápletka není nic moc originální . Nicméně si to pořád drží úroveň . Za což jsem velice rád a těším se na další díly . I když je pravda že aspoň pro mne tady tenhle kousek mírné zklamání je .

Hadati
Hadati
22.08.2017 4 z 5

Tenhle díl se mi moc nelíbil, protože s Punishera udělá na čas nájemného žoldáka, který nezabíjí zločince, ale ruské vojáky, kteří jen plní svou povinnost. Podle mě se to dost vymyká tomu, co Frank Catle jako Punisher představuje, prakticky to odporuje jeho profilu. A ani ten příběh mi nepřišel natolik promyšlený, aby stál za porušení těchto pravidel. I přesto všechno má komiks své kvality, takže za přečtení i tak stojí, pokud se postupně pročítáte touto sérií.

Disease
Disease
21.06.2017 5 z 5

Punisher, Fury a Rusko. Tahle kombinace těžko může zklamat.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
23.05.2017 5 z 5

(Varování pro ty, co ještě nikdy nečetli nic o Punisherovi, může obsahovat spoiler.)
Sebevražedná mise! Píšou na zadní straně. To rozhodně je. Pro ty, který si myslej, že sejmou Franka Castla. Dementi blbý hloupý! A nebudu lhát, že mě konec dojal. Já bych taky chtěla vostrýho taťku jako je Frank!

trudoš
trudoš
01.03.2016 5 z 5

Pro Punishera mám holt slabost. Oproti zaběhnutým superhrdinům Frank Castle totiž nedisponuje žádnými superschopnostmi. Jen hrubou silou a nepřeberným palebným arzenálem. A na rozdíl od všech ostatních, on svou spravedlnost uplatňuje bez výjimky smrtí - žádný menší trest za zločin pro něj není přijatelný.
O třetím albu z řady MAX toho vlastně ani není moc co nového říci. Přesto si troufám tvrdit, že prozatím patří k těm nejlepším z celé série. Garth Ennis pro změnu přišel se zápletkou, která má šmrnc, i když jde ve finále stále o to samé - Punisher přijde a všechny vystřílí. Jenže když je pro záchranu šestileté holčičky ochotný rozpoutat třetí světovou, nejeden padouch skutečně znervózní.
Jasně, ve finále nic inovátorského, ale i tak příběh skvěle graduje a sem tam překvapí zvratem. A když na konci ruský generál o Frankovi prohlásí: „Ten chlap není Američan. Je to Rus, jenom se náhodou narodil tam.“, srdce jen zaplesá nad hrdinovou nezlomností. Matička Rus je prostě MAXimální nářez.

Wheelcrusher
Wheelcrusher
12.02.2016 5 z 5

Tenhle (p)Ennis má fakt kliku, že su taky filmovej maniak a rozhodně neopovrhnu klasikou s Árným nebo Slájem... Matička Rus je natištěnej biják nejdrsnějšího kalibru! Jedinou její eventuelní vadu vidim v tom, že Vytrestávač vypadá i působí jako kdyby Terminátora hrál Stelloun, takže krapet postrádal originální charizma, co se tváří z obalu.

memphisz
memphisz
31.07.2015 4 z 5

Všechno už xkrát viděno, ale překvapivě to funguje. Tenhle špionážní akční styl Frankovi prostě sluší. Jasně bylo to děsně americký a naivní, ale přesto se jedná o kvalitní počin.

3DD!3
3DD!3
02.07.2013 5 z 5

Dal jsem to na narozeniny svojí sestře, ale ve chvíli chmurné nálady jsem jí to vyhrábl z poličky a takový spravovák nálady se jen tak nevidí. Franka tu potkáváme při péči o jednoho starého ruského veterána a netrvá dlouho a na scéně se z oblaku dýmu vynoří starý známý Nick Fury s lákavou nabídkou. Pak se rozjíždí akce, připomínající BŮH OCHRAŇUJ VÁLKU jen s ruskou příchutí. Navíc se objevuje zase jednou pořádný a hlavně inteligenrní záporák Muž z kamene - Zacharov, s kterým je třeba počítat. Kniha obsahuje několik pamětihodných scén. Např. Frank vs. Mongol a Furyho nezapomenutelná výchovná sekvence s opaskem. Braithwaiteho kresba je lahůdková a konec s Galinou skoro dojme. "Sedmdesát let jsme se snažili přesvědčit svět, že komunismus je jeho jediná šance. Američané si vybrali jinou cestu. Všude to vybombardovali a na tom co zbylo, pak postavili McDonaldy. A vyhráli."

RaptoR
RaptoR
31.01.2013 5 z 5

Je zde další kniha ze série MAX, ve které Ennis mohl dát průchod tomu co chtěl - ukázat surovost lidské povahy. Oproti "Irské kuchyni", kde Punisher nebyl tím hlavním charakterem, se v "Matičce Rusi" opět dostává do popředí. Kdo jiný by taky byl schopen zachránit holčičku z ruské základny s jaderným arzenálem? Jako by to Ennisovi nestačilo, přibral ještě Nicka Furyho - který je o dost dospělejší a drsnější než S. Jackson, který ho hraje ve filmu. O kresbu se tentokrát postaral D. Braithwaite ( také začínal v nakladatelství 2000AD), který výborně ladí s předchozími tituly. Jak říká jedna komiksová postava: "Jenom úplný cvok může poslat Punishera do raketového sila, ku..a!" A všichni víme, že Ennis je pořádný cvok :)

OldaB
OldaB
09.10.2011 5 z 5

Nemožná mise stojí tenotkrát před Punisherem. A Rusové nejsou vůbec hloupí, mají totiž generála Zakharova. Ennis naštěstí odolal a oblíbený Rusák se neobjeví. Přečteno jedním dechem.

Štítky knihy

Rusko násilí komiksy superhrdinové Punisher Marvel

Autoři knihy

Garth Ennis
irská, 1970

Kniha Punisher: Matička Rus je v

Přečtených93x
Doporučených2x
Knihotéce45x
Chystám se číst8x
Chci si koupit3x