Punisher: Svět sovětů

Punisher: Svět sovětů https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479357/bmid_punisher-max-svet-sovetu-qPu-479357.jpg 5 40 11

A co na nás čekalo tam, to by trumflo i ďábla... Někdo si palbou z AK-47 probíjí cestu ruskou mafií v New Yorku. A ten někdo není Punisher. Když Frank Castle začne zabijáka hledat, najde podivného človíčka s milým úsměvem a touhou po pomstě, která se vyrovná té jeho. Valeriji Stěpanoviči zabralo desítky let a tisíce kilometrů, než se dostal blíž k tomu, kdo zradil jej a jeho kamarády. Z afghánských hor se přes podsvětí rozkládajícího se Ruska dostal až sem, do newyorských ulic. Ale nežene ho jen tuctová ublíženost. To, co se stalo páté rotě gardové výsadkové divize v kopcích jižně od Kábulu, je nepopsatelná noční můra, spíš obludná exploze krutosti než běžný příběh z války. Teď je čeká práce. Čekají na ně lidé, které nelze nechat naživu. Ale Rusovo vyprávění probudí ve Frankově srdci nějaký dávný hněv – a on zjistí, že takhle blízko k vlastním mezím se ještě nedostal. A že je zralý na rozhodnutí, které už nikdy nevezme zpátky. PUNISHER: SVĚT SOVĚTŮ napsal Garth Ennis (Hitman, Preacher) a nakreslil Jacen Burrows (Neonomicon, Providence) a obsahuje příběhy č. 1–6. „Tohle je hororový komiks a taky komiks válečný – a otřese s vámi, což dovedou jen ta nejlepší díla z obou žánrů.“ – comicbook.com... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Punisher MAX: Soviet (1-6) , 2020


více info...

Přidat komentář

BrooksWasHere
24.08.2023 5 z 5

Neskutočne drsný a intenzívny komiks, ktorý vás nenechá ani na chvíľu vydýchnuť a zároveň vynikajúci návrat Gartha Ennisa k jeho asi najznámejšej postave.

Svět Sovětů nemá ani jedno slabšie miesto, ani jedna veta v ňom nie je zbytočná a dej je veľmi príjemne priamočiary a v závere mimoriadne úderný.
Veľkým plusom bolo pre mňa aj to, že hlavnou postavou nebol tak úplne Punisher a vďaka tomu bol príbeh o niečo sviežejší a podstatne sa odlišoval od ostatných Punisherovských komiksov, ktoré som doteraz čítal.

Naozaj nemám, čo vytknúť, ohromne som si to užil, aj napriek množstvu násilia, ktoré bolo dokonca aj na Punisherove pomery naozaj obrovské...
Tento komiks vrelo odporúčam!

Luigi1
15.05.2023 5 z 5

Hororový komiks který se opravdu povedl


Disease
21.11.2022 4 z 5

Punisher je vzhledem k tomu, jak dlouho už vychází, poněkud na jedno brdo. Tenhle díl je jiný dobrou postavou Valerie, takže nevadí, že se ani moc nehláškuje.

Lenka.Vílka
16.08.2022 5 z 5

("Ty zkurvenej zapičenej zmrde, ty jseš horší než my!" ... "To je věc názoru.")

Mám podobné příběhy ráda. Když se spojí dva do té doby cizí lidé, aby si vzájemně pomohli, protože to je správné. A jelikož je tohle Punisher, co bych měla říkat dál. Stačí: vše při starém. Vše stále dobré  :)

("Pověz jim, že tě k tomu přinutil Punisher. Schválně jak moc ti budou věřit.")

jarynek
24.02.2022 5 z 5

Od Ennise už jsem něco přečetl, ale na Punishera se ještě nedostalo. Přesto jsem tak nějak tušil, oc mohu očekávat a mé očekávání bylo splněné. Honba za spravedlností a vyrovnán se s minulostí, kde se nejedná v rukavičkách a krev teče v potocích. Překvapivým parťákem Franka Castla je ruský veterán z afgánistánské války a nadmíru jim to šlape.
Trošku jsem se bál kresby, zda nebude příliš uhlazená, ale ne, i ta se k příběhu hodila a přispěla k mé radosti z knihy.

OldaB
06.02.2022 4 z 5

Pořádně drsná hra, Ennis je zjevně při chuti.

MARTh
25.12.2021 5 z 5

Oh...v mých takřka padesáti letech, kdy jsem konečně poznal kouzlo komiksů :-), šlo o moje první - a dlužno dodat, že nadmíru působivé (a současně nikoli poslední) - setkání s Punisherem....v knize sledujeme silný příběh, v němž Frank Castle v podstatě náhodně spojí síly s bývalým elitním ruským vojákem Valerijem Stěpanovičem a společně se pouští do realizace Valerijovy mnoho let živené, zasloužené, byť současně brutální, pomsty...čtenáře čeká svým způsobem nenáročný, ale velmi svižný a úderný příběh, a rovněž skvělá kresba, která mi hned připomněla Moorův Neonomicon....Za mě jednoznačně 5*

Norri
18.12.2021 5 z 5

Drsný a poctivý příběh Franka Castlea a Valerije Stěpanoviče. Příběh rozkročený mezi ruskou válkou v Afghánistánu a současností. Punishera ještě nemám plně načteného, ale tohle mi zatraceně šmakovalo.

Ivan Kučera
26.11.2021 4 z 5

„Slyším je i těď.“ Tak toto bolo miestami drsné i na Punishera. Na Světě Sovětů je super, že Frank Castle je tu skôr vedľajšou postavou (!) a do popredia sa dostáva sympatický muž, ktorého ale démoni minulosti zdevastovali do takej miery, že videl možno ešte brutálnejšie veci, ako náš obľúbený Kat. A to už je vážne čo povedať. Zošitu okrem tejto skvelej, charizmatickej postavy (a zaujímavej chémie, ktorú s Punisherom má) výrazným spôsobom pomáhajú výborné hlášky, priamočiary a v dobrom jednoduchý scenár a príjemná, prevažne lesná výprava.

Fuckenbrau
04.11.2021 5 z 5

Velký Garth je zpět!! Konečně někdo zas vydal něco od Gartha Ennise, a dokonce to je jeho návrat tam, kde krve teklo nejvíc a játra hřezla o stošest. Ano, je to návrat k legendární kydlící postavě, jenž se jmenuje Frank Castle.

Nebudeme chodit kolem odjištěného granátu, je to návrat naprosto do-ko-na-lý, já bych řekl i mrdózní! Brutální příběh se točí kolem ruských mafiánů a veteránů z Afgánistánu, surových událostí a činů, jenž se staly tam. Tyto činy lze spíš označit za grandiózní explozi krutosti a zrady. A po letech to vše spěje do extramaskrálního finále, kdy i Punisher možná bude muset překročit své vlastní meze...

Garth je zpátky ve vynikájící formě, tedy co se týče syrovosti scénáře, přestřelek a násilných scén. Co tady zcela chybí, je taková ta zábavná brutalita, ale tady jsme v řadě MAX a to se tu vlastně nenosí.

A pan Burows? Ta kresba? Neonomicon nebo Providence jste četli ne? Jako paráda, tohle nemá chybu. Řekl bych že mudžahedíni nebo rusáci s kalachama, nebo prostřílení mafiáni mu jdou možná ještě víc, než chapadlovité stvůry z Lovecraftových světů.

Nejlepší Punisher od toho, kdy přestal vycházet Punisher od... Gartha Ennise!!

GoodGames
20.10.2021 5 z 5

Punisher: Svět sovětů je skvelým Ennisovým návratom ku svojmu obľúbenému hrdinovi. Jedná sa o perfektne napísaný a poriadne drsný príbeh, ktorý ma svojou kvalitou veľmi milo prekvapil. Nepatrím medzi veľkých Punisherových fanúšikov, ale toto som si maximálne užil. Naozaj odporúčam.

Štítky knihy

Punisher Marvel

Kniha Punisher: Svět sovětů je v

Přečtených47x
Doporučených4x
Knihotéce25x
Chystám se číst2x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x