Punisher: Vdovy

Punisher: Vdovy https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/172245/bmid_vdovy-172245.jpg 4 54 12

Punisher série

< 12. díl >

Punisher MAX série

8. díl

Pět žen, ze kterých Punisher udělal vdovy. A dluh, který se dá splatit jedině krví. Nemilosrdně zmasakroval jejich manžely, otce, bratry. Z jejich dětí nadělal sirotky. Že ti, které zabil, byli mafiáni? Koho to zajímá – pro tyhle ženy je Frank Castle prostě řezník a vrah. Proto se rozhodnou provést co, na čem jejich muži tak krvavě ztroskotali: sejmout Punishera. Jenže se svou nenávistí nejsou samy. Když máte za manžela gangstera, nasbíráte pěknou řádku vzpomínek, které byste radši neměli. A minulost se brzy zjeví i téhle pětici vdov – a je ozbrojená, smrtící a prahne po odplatě.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Punisher: Widowmaker , 2007


více info...

Přidat komentář

Luigi1
16.05.2023 4 z 5

Občas mě komiks chytne

farb
09.11.2022 4 z 5

Dost dobrý Punisher, ne úplně špičkový, ale vážně dobrý. Plus body navíc za kresbu, která mi velmi sedla.


Norri
14.09.2022 4 z 5

Ačkoliv se na první pohled může zdát, že se Ennis neustále opakuje, a i já jsem měl na zpočátku série ten pocit, tak to tak není. Je potřeba si přiznat, že je Punisher dost jednoúčelová postava. Je stvořený k tomu, aby masakroval zm*dy. Ale Ennis se v rámci možností snaží jeho příběhy obměňovat. Takže kromě protivníků mění i lokace a způsob vyprávění. Ve Vdovách je Punisher regulérně vedlejší postavou. Hlavními postavami jsou zde mafiánské paničky. Nebo lépe řečeno mafiánské vdovy. Tato kniha je sondou do života takovýchto existencí.

Zpočátku jsem měl pocit, že ten příběh vůbec nefunguje. Ačkoliv obsahoval více postav, všem se věnoval a dával jim nějakou hloubku, tak to nebylo ono. Moc tomu nepomáhalo ani to, že příběh není vyprávěný úplně chronologický a nebylo vždy úplně zřejmé, kde zrovna vyprávění je. Potom se ale příběh rozjel a začalo to být zábavné. Dobrá je i dějová linka vyšetřujícího detektiva. I tak je ale tato kniha slabší než předchozí díly. Sice oceňuji Ennisovu snahu přistoupit k tomu vyprávění jinak, ale bylo to děsně ukecané a ty hádající se ženské mě brzy začaly s*át.

Kresba a barvy jsou opět prvotřídní. Tahle série má štěstí na dobré výtvarníky.

dexterman
04.01.2019 4 z 5

Super námět . I když tady hraje Punisher druhé housle tak se toho ženy vůbec nebojí
Což je velice dobře . Příběh je moc fajn nenudil jsem se ani chviličku . Proto moc zdejšímu hodnocení nerozumím . Tak každý to asi vnímáme trochu jinak . Což vlastně nevadí . Abych to uzavřel . Příběh parádní i když se musím přiznat že občas nudil . Kresba je mega dobrá . Tady k úplné spokojenosti chybělo opravdu málo.

mi-380
19.01.2018 4 z 5

Drsný příběh, průměrná kresba: 70 %. (Zatím 29 hodnocení s průměrem 77 %.)

Hadati
08.09.2017 4 z 5

Punisher za ty desítky let své msty pobil tisíce grázlů, zločinců a mafiánů. Tito zločinci pak měli rodiny. Zde se dozvíme, jak k tomuto jeho řádění některé z bývalých manželek těchto zločinců nahlížely. Je to zajímavé nahlédnutí z jiného úhlu pohledu, kdy je třeba se zamyslet nakolik byly za činy svých mužů odpovedné jejich manželky.

Disease
12.07.2017 4 z 5

Poněkud neslané nemastné, zato vcelku vymakaný scénář, kdy Frank je jen ve vedlejší roli.

Lenka.Vílka
03.06.2017 5 z 5

Čekala jsem podle hodnocení a komentářů, že Vdovy nebudou moc dobré, ale opak je pravdou. Málo Franka, to jo, ale bavila mě pointa, a holky naprosto chápu. Rozhodly se umřít, jenom o tom nevěděly. A když se ukáže vdova, která si umí vybrat stranu, na který se (dobrovolně) neumírá, hned se to hustě roztočí. Protože konec jsem četla se zatajeným dechem a staženýma půlkama.

martinstefko
11.05.2017 4 z 5

Realita není jen krásná, je i hnusná, a tohle se Medinovi podařilo skvěle zachytit, i když je pravda, že výborný scénář, hlavně pokud se postav týká, je dílem Ennise. Nechci ho bránit, někdy je hodně vyčpělý, ale tady přece jen ukázal, že v sobě pořád má dobré příběhy. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/311-punisher-8-vdovy-80.html

memphisz
12.07.2016 3 z 5

Typický Punisher od Ennise, ale příběh až moc tuctový (mafie, pomsta) a Frank bohužel ve vedlejší roli.

minimonisek
14.09.2015 3 z 5

Ačkoliv mě komiksy moc nelákají, tenhle mě po pár stranách zaujal, zajímavá gangsterská zápletka spojená s pomstou. Skvělé kresby a zajímavý konec.

3DD!3
21.01.2014 4 z 5

Frank je zase jednou na vedlejší koleji a prim tentokrát hrají Vdovy. Manželky dnes již zesnulých členů mafie, které se rozhodly pro pomstu, i když jedna trochu jinak než ty ostatní. Ennis umí psát silné ženské postavy a Jenny je jedna z nejzajímavějších. Při finálové scéně lehce zamrazí. Přesto však jde o trochu slabší kousek a možná je to Medinovou kresbou, která prostě nedosahuje kvalit těch předchozích.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Punisher Marvel

Autoři knihy

Garth Ennis
irská, 1970
Rolando Medina
filipínská, 1961

Kniha Punisher: Vdovy je v

Přečtených69x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce36x
Chystám se číst4x
Chci si koupit4x