Punisher: Dlouhá chladná tma

Punisher: Dlouhá chladná tma https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334540/bmid_punisher-dlouha-chladna-tma-jM6-334540.jpg 4 49 11

Punisher MAX série

< 9. díl >

Punisher série

13. díl

„POČKEJ, TEĎ NĚCO ZAŽIJEŠ…“ Barracuda se vrátil. Nejnebezpečnější nepřítel, proti jakému kdy Punisher stál, navíc našel skulinu v jeho zbroji, a dokonce takovou skulinu, o které neví ani sám Frank Castle. Překypuje tou nejčernější a nejjedovatější nenávistí, chystá se Punishera rozdrtit na krvavou kaši – a hodlá to provést pěkně pomaloučku a řádně si to užít. Jenže Castle má za sebou roky a roky masakrů, takže kdo ví, jakou smrtící sílu v sobě ještě dokáže najít? Barracuda to brzy zjistí tím nejdrsnějším způsobem… a dokonce se na to náramně těší. Zatím nejsurovější a nejnásilnější příběh Punishera: Dlouhá chladná tma, obsahuje příběhy čísla 50–54 sedmé řady série Punisher, napsal Garth Ennis (Banda) a nakreslili Howard Chaykin (Wolverine) a Goran Parlov (Y: Poslední mužů).... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , BB art
Originální název:

The Punisher: Long Cold Dark , 2008


více info...

Přidat komentář

Luigi1
13.05.2023 4 z 5

Ta kresba byla velice slabápodle mě nejslabší díl

farb
11.11.2022 5 z 5

Jako masakr. A nejenom krvavý masakr, tohle byla síla i emocionálně. Jak bylo pro mě první setkání s Barracudou nejslabší z celého runu, tak tohle je opět špičková práce ve všech ohledech. I ta "škaredá" kresba prvního sešitu tomu nijak neubrala.


Norri
16.09.2022 5 z 5

Ti, kdo si stěžovali na obytné finále s Barracudou, se můžou radovat. Tahle děsivá monstrózní mlátička se vrátila, aby zemřela pořádně a se všemi patřičnými efekty. Otázka je, co to bude stát Franka Castla. Barracuda totiž přišel na to, jak se Frankovi dostat pod kůži. Nejde o nic tak trapného, jako je znesvěcení hrobu, které ho jenom nase*e. Tentokrát je to opravdu něco, co Punishera vyděsí. Tentokrát bude Punisher skoro uchcávat strachy. "Dlouhá chladná tma" je asi nejemotivnėjší a zároveň nejbrutálnější díl celé série. Ennis nám ukáže, co i po tolika letech stále Franka trápí a žene vpřed. Ukáže nám, že nejhorší jsou noční můry, do kterých se ráno probudíte. A taky že Frank Castle není uvnitř tak mrtvý, jak sám sobě nalhává. Tohle je zkrátka hodně drsný příběh.

Co se týká výtvarné stránky, tak mě moc nebavila kresba Howarda Chaykina v prvním sešitě. Hlavně jeho kresba hlav je hodně jiná. Když se to poté při otočení stránky najednou změnilo na osvědčenou a pěknou kresbu Gorana Parlova, tak mě to vyloženě potěšilo.

Kverulant
04.09.2019 5 z 5

Díl kazí celkem odpudivá kresba (ve smyslu nekvalitní), vzhledem k tomu, že můžeme srovnávat s předchozím pěkně nakresleným příběhem s Barracudou. Barracuda dokonce v prvním sešitu nemá svoje pozlacené nasazovátko "FuckY"! Naštěstí je příběh solidní, jde hluboko a psychologický a nevyhnutelně fyzický souboj dvou borců je výborné čtení. Je potěšující vnímat, jak se Ennis postupně pouští do "vyšší literatury". Bod navíc za to, že Barracuda poslouchá Nicka Cave :)

dexterman
06.01.2019 3 z 5

Ta kresba je vyloženě otřesná . Nevím proč mi tohle absolutně nesedlo . Co se týká příběhu tak tu máme klasický boss fight . Je to klasická rubačka . Aspoň teda za mne to nic originálního není .

Hadati
11.01.2018 3 z 5

Můj neoblíbený záporák Baracuda se vrací a kromě překvapení, jakým způsobem se rozhodne Punisherovi pomstít nepřináší nic zajímavého. Je to nejslabší díl z celé série, kdy i díl Baracuda mi přišel podstatně lepší.

Lenka.Vílka
05.09.2017 5 z 5

Tohle bylo prostě...ách. Přidávám se k názoru, že první sešit byl po vizuální stránce děs, to mi fakt nesedlo. Ale zbytek byl jízda v klasickém stylu, druhá polovina přesto lepší. I když víte, jak to skončí, stejně to dojme. Ale vlastně, kdo ví. Třeba je Baraccuda jako upír. Oddělit hlavu od těla a zakopat kilometry od sebe. Jediná jistota, že je po něm.
(Byl větší, mladší, silnější. Dobrý překvapení zjistit, že já jsem rychlejší.)

Disease
12.07.2017 4 z 5

Finále dobré, jen kresba v prvním sešitu mi absolutně nesedla.

3DD!3
31.05.2017 4 z 5

Silný příběh o rodičovské povinnosti a strachu nejen o dítě, ale také strachu být rodičem. Castle přepíná na mód člověka, který je paradoxně ještě nebezpečnější než známá nelidská mafiány likvidující zrůda s lebkou na hrudi. Kresba Howarda Chaykina v prvním sešitu se moc nepovedla naštěstí hned vzápětí vyjíždí ze střídačky Goran Parlov, který se osvědčil právě u Barracudy.

martinstefko
11.05.2017 3 z 5

Není vyloženě skvělý, není originální, kresba Howarda Chaykina v prvním sešitě mi vyloženě vadila, ale celkově je to prostě drsná jízda, která vás na začátku strhne a na konci vykopne, nejspíš spokojené. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/05/1434-punisher-max-9-dlouha-chladna-tma.html

Druss
25.04.2017 5 z 5

Punisher a Baracuda se utrhli z řetězů! Tohle je jak třetí světová i když v ní bojujou jenom dva chlápci. Sprostý, krvavý, nekompromisní.

Tak vítej zpátky Franku!

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Punisher Marvel

Kniha Punisher: Dlouhá chladná tma je v

Přečtených55x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce36x
Chystám se číst3x
Chci si koupit3x