Pulp Fiction

Pulp Fiction https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24682/pulp-fiction-24682.jpg 4 10 3

Velmi oživující pohled na stylovou a technickou stránku tohoto moderního kultovního snímku, který si pohrává s žánry, překračuje je a mísí s četnými citacemi na známé filmy minulosti. Autor zkoumá, proč se tento film stal takovou všeobecně oblíbenou ikonou, jakou strategii Tarantino při psaní, natáčení a produkci filmu použil.

Žánr:
Literatura naučná , Umění

Vydáno: , Casablanca
Originální název:

Pulp Fiction , 2000


více info...

zahadum
zahadum
26.03.2015 4 z 5

Film Pulp Fiction je moja srdcová záležitosť a preto vždy rád uvítam dielo ktoré sa tomuto môjmu kultu venuje. Táto kniha je v podstate niečo ako veľmi rozsiahla recenzia...Autor film podrobne skúma a hľadá v ňom znamenia, odkazy, skryté aj priame na popkultúru, inotaje, dvojzmysly...pozastavuje sa prečo zrovna tento film tak zasiahol širokú divácku verejnosť....ako je možné,že Tarantino dokázal stvoriť scenár ktorý je tak krásne nechronologicky rozhádzaný a pri tom drží pohromade lepšie ako film idúci prísne v správnom časovom slede. Scenár ktorý si oscara zaslúžil. Kvalitná kniha s kvalitným informačným obsahom. Chválim výborný preklad.

Komnenos
Komnenos
12.01.2013 4 z 5

Autor v tejto eseji okrem analýzy samotného filmu pojednáva najmä o ňom ako o fenoméne, o pohľadoch naň, čiže je vlastne akousi sociologickou sondou do spoločnosti ktorú zaujal tento film, či už pozitívne, alebo negatívne.


gogo
gogo
25.10.2011 4 z 5

Docela zajímavý rozbor Pulp Fiction nahlížený z mnoha pohledů a proložený spoustou citací. Česká verze nabízí špičkový překlad, novou předmluvu a celkem slušné závěrečné přílohy. Vzhledem k ceně (70 kč) lze knihu jednoznačně doporučit!

Autorovy knížky

Dana B. Polan
americká, 1953
2007  84%Pulp Fiction

Kniha Pulp Fiction je v

Přečtených13x
Knihotéce15x
Chystám se číst1x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x