Odvrácená strana půlnoci

Odvrácená strana půlnoci https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/108754/odvracena-starna-pulnoci-108754.jpg 5 199 26

Půlnoční série série

1. díl >

Krásná Noelle prožije bouřlivý milostný vztah s americkým pilotem Larrym, který ji svou láskou a slibem manželství úplně okouzlí. Jenže ten ji po krátkém bouřlivém vztahu beze slova opouští. Noelle je rozhodnutá svého svůdce najít a pomstít se... Stane se vynikající herečkou a pečlivě si vybírá muže, kteří by jí mohli přivést na stopu bývalého milence.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Other Side of Midnight , 1973


více info...

Přidat komentář

zoew
02.06.2023 4 z 5

Je to čtivé, ale konec už byl hodně přitažený za vlasy.

georginaa
28.09.2020 4 z 5

Někdy je člověk tak posedlý touhou ublížit, pomstít se tomu druhému, že zapomíná žít vlastní život a vybrat si z toho to nejlepší co může být. Jeden chlap jí ublíží a celou dobu ji vede k němu zášť, dokud ho ovšem znova nepotká. Pak je na vahách zda se mstít nebo znova milovat.


Aida32
31.07.2020 5 z 5

Dobré a napínavé čtení na dovolenou, čte se to jedním dechem, stejně jako ostatní Sheldonovy knihy.

Maryan
28.01.2020 5 z 5

Platón hovoril o láske k bohom, ktorí neopätujú lásku človeka a preto podľa neho, nie je dobré bohov milovať. Z toho je odvodený názov - platonická láska. V tejto knihe je takej lásky ukázanej viac než dosť. Tí, ktorí milovali, boli nemilovaní. Boli iba využití. Dokonca za svoju lásku a oddanosť, boli takmer zavraždení.

Sidonka3
17.01.2020 4 z 5

Stylisticky velice dobře napsaný příběh o zvláštní ženě s několika pěknými slovními obraty a větami, které se snadno čtou. Spíše než do žánru světová literatura bych jí sice dala do románů pro ženy, ale budiž. V mládí mě kniha zaujala, základy si ještě pamatuji.
Kupodivu je pro čtenáře díky formě vyprávění svým způsobem pochopitelná motivace a chuť se mstít krásné Noelly pouze za to, že jí opustil milenec, na kterého si myslela. Ač je vyšinutá, nepadne o tom ani slovo, jen se věcně a s odstupem popisuje, co jí jde hlavou, jak jí druzí obdivují za její krásu, jak s lidmi manipuluje a spisovatel předstírá, jako by podobné chování bylo v normě.
Žena třeba otěhotní a v knize se jen stroze píše: "to, co nosila v sobě jí nepatřilo. Patřilo to L. a byla to jediná památka, kterou jí po sobě zanechal. Byla odhodlaná zničit tuto památku tak, jak L. zničil její život." Chce, aby jeho potomek cítil, co se s ním děje, chce, aby trpěl, jako kdysi trpěla ona. Nejprve zmrzačí jeho nenarozené dítě v době, kdy už se nesmí nejenom z etických důvodů na potrat a pak příjde na řadu samotný L., který bude rovněž trpět za své hříchy. Dítě, které v sobě zatím nosí, musí počkat, musí být už velké a silné, aby co nejvíce trpělo, až bude v jejím lůně bolestivě umírat. Když se tak stane, má matka na tváři vétězoslavný, šťastný úsměv." Podle mého názoru je to dost těžce psycho a kdyby se každá odmítnutá milenka měla mstít za to, že už jí chlap nechce, byl by svět dost divným místem. Podle mého svojí nenávistí ublížila především sama sobě a znemožnila si žít obyčejný, možná i spokojený život, myslela jen na svojí zášť.

Čtenář si názor na její absurdní chování musí sám vytvořit, Spisovatel je jakoby nestranný, jen věcně popisuje, co se děje, bez odsudku či moralizování. Ostatní postavy se k Noel chovají spíše chápavě a pěkně, jsou na její straně, protože své pravé pohnutky kráska skrývá.
Určitě podobné psycho ženské existují a autor polopaticky nevnucuje, co si o ní máme myslet. Je to způsobem podání, kdy čtenář vidí do hlavy hlavní postavě a tudíž se s ní ztotožňuje, možná některé zhrzené ženy s ní mohou i sympatizovat, těžko říct.
Čtivá kniha pro široké publikum, která si nehraje na art a je spíše povrchnější, přesto umí zabavit a něco sdělit. Může někoho přinutit i k zamyšlení, případně přehodnocení svých postojů, ale to je spíše ideální, ojedinělejší případ, jak se k látce postavit.

rengers
11.01.2020 5 z 5

Příběh o nadpřirozeně inteligentní ženě, která se nezastaví před ničím. Skvělé napsané, čtené jedním dechem.

Miluna40
06.09.2019 5 z 5

Skvela! Doporucuji. Ctiva,napinava a nakonec i zajimave finale. A libila se mi i Vzpominky na pulnoc.

hana4834
01.11.2018 2 z 5

Přečetla a mám pocit ze zvítězila když jsem to zvládla docist

DJANKA
01.08.2018 4 z 5

Super knížka. Je napínavá a moc dobře se čte, prostě mi sedla. Doporučuji.

evask
26.05.2018 4 z 5

Tak nevím. Asi by mě víc bavilo, kdyby Noelle pokračovala v osnování pomsty. Každopádně, aby měla tahle knížka hodnocení nad devadesát procent, to mně připadá skoro moc. Napínavé čtení, ale zas taková pecka to není.

moudivlacek
16.08.2017 4 z 5

Za pomalý rozjezd děje ubírám jednu hvězdičku. I když jsem po pár stránkách měla chuť knihu odložit, donutila jsem se pokračovat, a jsem ráda.
Skvělé vylíčení hlavních hrdinů, sice jsem rychle tušila konec milenecké dvojice, ale ke konci knihy jsem si říkala, jak další hrdina dojde ke svému cíli (nechci moc prozrazovat). Ale užila jsem si to. Další hrdinka a hlavně její konec v tomto díle je pro mne trochu záhadou, ale asi to bude předmětem dalšího děje.
Každopádně skvělé vylíčení postav, jejich charakteristika se vším všudy.

pavčape
02.02.2017 5 z 5

Knihu jsem četla již velmi dávno a díky ní a knize Vzpomínky na půlnoc jsem začala vyhledávat i další díla pana Sheldona... Tuhle mohu vřele doporučit, jelikož i po mnoha letech na ni vzpomínám.

Ivana255
10.10.2016 5 z 5

Skvěle napsaná kniha. Doporučuji!

cace
31.03.2016 4 z 5

Čtivá kniha lehčího žánru. Ve vlaku jsem málem přejela. Od 2/3 jsem postava Catherine ztrácela na věrohodnosti. Byla na začátku inteligentní a věděla,co má dělat. Pak se najednou zblázní a z inteligentní ženy se stává hromádka neštěstí bez soudnosti.Škoda. Obě hrdinky jsem si jako žena zamilovala a na konci jsem už s nimi prožitek ztratila. Kniha mohla být trochu kratší, méně překombinovaná.

Levandule7
21.07.2015

Opět mě pan spisovatel nezklamal. Napínavý, krásný a zároveň mrazivý příběh. Všechny knihy od něj jsou skvělé!

Veeris
12.03.2015 5 z 5

Další excelentní kniha od Sheldona, společně s Pokud přijde zítřek a Hněv andělů.

Petkulajda
18.02.2015 5 z 5

První knížka od tohoto autora a rovnou říkám, že rozhodně ne poslední. Nemohla jsem se od ní odtrhnout a přečetla jsem ji jedním dechem. Už jsem si z knihovny vzala druhý díl. Tak doufám, že bude stejně dobrý.

ovpana
04.12.2014 5 z 5

Nádherná kniha,nedá se od ní odejít

Leskodka
03.10.2014 5 z 5

skvělá, napínavá, velmi dobře se četla

zuzepka
17.07.2014 5 z 5

Kniha se četla sama. Co dokáže obludná nenávist s člověkem udělat je fascinující.Méně jsem věřila vykreslení dokonalosti hlavní hrdinky Noelly.Fandím normální bezelstnosti Catherine.Pokračování příběhu mě potěšilo,proto jsem si sehnala Vzpomínky na půlnoc.

Kniha Odvrácená strana půlnoci je v

Právě čtených2x
Přečtených347x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených18x
Knihotéce151x
Chystám se číst65x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x