Temný amulet

Temný amulet https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495903/bmid_temny-amulet-pHq-495903.jpg 4 79 13

Půlnoční kroniky série

< 3. díl >

Jeho minulost se stává hrozbou pro její budoucnost... Zbývá už jen 93 dní. Roxy už tuší, že nebude za tak krátkou dobu schopná dokončit svou misi a snaží se připravit na to, že bude muset brzy zemřít. Vlastně si nemůže dovolit žádné rozptýlení a měla by se soustředit jen na to jediné – ale to se snadněji řekne, než udělá. Koneckonců tráví se Shawem každou minutu, protože spolu cestují po Evropě a honí se za příšerami, které má Roxy za úkol pochytat a poslat je zpátky tam, kam patří. A tak se možnost šťastného konce pro svobodnou lovkyni neustále oddaluje. Shaw se u lovců cítí velmi dobře. Připravuje se na loveckou zkoušku a nepřestává pátrat po své minulosti. Na cestách s Roxy získává při tom několik nových zkušeností. A v jedné chvíli se zcela nečekaně dozví, kým - nebo čím - ve skutečnosti je. A v důsledku svého zjištění musí učinit osudové rozhodnutí... Zvládne se Roxy vyhnout osudu, který jí zahlédla pomocí Giselle?... celý text

Literatura světová Pro ženy Fantasy
Vydáno: , Red
Originální název:

Dunkelsplitter , 2021


více info...

Přidat komentář

Zuzíček77
15.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Je super, že se v dalším díle opět setkáváme s Roxy a Shawem. Tentokrát se s nimi vydáváme na základnu do Prahy. Musím uznat, že tenhle díl mě vtáhl jako blázen, bavilo mě číst o tom kde v Praze lovili duchy. Bylo jednoduché se do to vžít když v Praze žijete. Všechny postavy z Pražské základny byly super a jedineční. Líbilo se mi jak jsou vynalézavý, protože to k nám podle mě sedí. S Ellou jsem opravdu soucítila a moc se mi líbí její přístup k duchům. Rusalka byla skvěle popsaná a měla jsem z ní husí kůži a to je to jen kniha. Příběh je plný lásky, přátelství a také velkých zvratů. Dozvíme se co je Shaw zač a kde se tady vzal. Tyhle dva jsem si moc oblíbila a těším se na jejich pokračování, které bude určitě ještě více napínavé. Na konci knihy jsem byla v takovým šoku i slza tam byla. Opravdu jsem zvědavá jak to celé dopadne.

DreamerX9
25.08.2023 4 z 5

Škoda že tohle nebyl 2. Díl protože mě rozhodně bavil asi zatím z celé série nejvíc. Líbila se mi i ta Část kde byla Praha a základna lovců na hlavním nádraží to není žádná lahůdka. Myslím že by se mi tahle série líbila daleko víc pokud by byla zpracovaná jako seriál protože se čas od času pěkně táhla a nic extra se v knize nedělo některé kapitoly mi přišly i zbytečně navíc. Kniha zároveň připomíná lovce stínů co se mi hodně líbilo Tak poslední kapitoly které vysvětlili mnohé otazníky z prvního dílu ale především byly napínavé s velmi otevřeným koncem který vybízí k přečtení dalšímu dílu na který se těším. Celkově je to pohodová Fantasy nenáročná ale hezky se čte a dobře ubíhá a ačkoliv není nějak zvlášť originální má svůj šmrnc a záživné kapitoly


Holubka
22.08.2023 4 z 5

Tenhle díl mě bavil o něco míň než předešlý. Líbila se mi Praha a rusalka mě taky moc bavila. No a konec.....díky němu jsem dala o hvězdičku navíc. Málem i slza ukápla. To jak to dopadlo se Shawem jsem nečekala a už se těším až s ním a Roxy vyjde další díl. Teď se vrhnu na čtvrtý díl na který se moc těším.

Ann98
08.08.2023 4 z 5

Kniha byla svižná a četla se rychle. Přečteno jedním dechem. Děj se odehrává prakticky během pár dní.
Kniha se vrací zpět k hrdinům prvního dílu a to Roxy a Shawovi. Opravdu sympatická dvojice a už od prvního dílu mě neskutečně baví jejich pomalu se vyvíjející vztah.
O napětí, akci, dobrodružství a lásku nemá čtenář nouzi. Znovu plno nečekaných zvratů. Otázkou zůstává, zda příjemných nebo ne. Jsem zaskočená koncem. Věřím, že vše dobře dopadne. Ale vůbec netuším, jak toho chce autorka dosáhnout. Ale Roxy nakonec zvítězí, věřím tomu.
Co hodnotím jako velké plus, tak je shrnutí předchozích dílů na začátku knihy. Mělo by se to dělat častěji. Kolikrát, když delší dobu musím čekat na nějaký díl, tak netuším o co jde.

krevetka79
24.07.2023 5 z 5

Tak tohle byla naprostá pecka ...
Napětím jsem nedýchala od začátku do konce...
Konečně vím, kde se Shaw vzal a kdo to je...
Konec mě vážně dostal a další díl bude o někom jiném, tak doufám, že se tam objeví i nějaká zmínka , zda se to Shawovi podaří...

18LenkA12
02.06.2023 5 z 5

Další napínavé pokračování série. Kniha se čte jedním dechem. O napětí, akci, dobrodružství a lásku není nouze a čtenář v tomto díle vše najde. Těším se na další díly, protože stále věřím, že hlavní hrdinka vyhraje. Tuto sérii můžu jen doporučit.

Peetullka
14.05.2023 4 z 5

Tak konečne víme co Shawn zač, to jsem nečekala, jako jsem nečekala ten konec.
Určite tento díl s Roxy je lepší, než první a další díl si přečtu.

Ainyska
24.01.2023 4 z 5

Tak nějak jsem tušila, co se stane ze Shawa, ale velice se mi líbilo, jak se k tomu nakonec postavil. Zvrat na konci je zajímavý a samozřejmě půjdu do dalšího dílu, i když se dá odhadnout jak to bude pokračovat. Co vnímám na celé sérii je kolísavá tendence. První díl byl průměr, druhý se vyšvihnul a tento byl zase o malinko slabší. Věřím, že čtvrtý díl bude mít zase ty správné grády.

1. díl 3*
2. díl 4,5*
3. díl 3,5 - 4*

Ella161
22.01.2023 4 z 5

Jo, tak tohle jsem nečekala. Byla jsem strašně ráda, že tenhle příběh je o pokračování Roxyna života. Hrozně mě zajímalo, jak celý její osud dopadne. Jestli opravdu splní ten téměř nesplnitelný úkol. No a dostala jsem úplně něco jiného, než jsem očekávala. Konečně jsem se dozvěděla, kdo Shaw opravdu je a upřímně? Tohle by mě nikdy nenapadlo a ani jsem nad tím nikdy neuvažovala. Byl to překvapivý zvrat, to se musí nechat. Stejně jako to, co se stalo Roxy. Myslela jsem si, že se tady konečně dozvím, jestli všechny ty duše pošle zpátky do podsvětí, ale….
Příběh se čte hrozně rychle. Už jen kvůli tomu, že je plný akce a bojů se všelijakými příšerami. Všechno tam je krásně a detailně popsáno, takže s představivostí nebyl vůbec problém. Také tam je další pokrok ve vztahu mezi Roxy a Shawem, konečně. A ani v tomhle díle nechyběly kapitoly z obou pohledů postav, za což autorky fakt miluju a děkuji jim! Já mohu jen doporučit a nemohu se dočkat pokračování a už bych se ráda dozvěděla, jak Roxy příběh dopadne.

kristy.books
02.11.2022 4 z 5

Neplánovala som si žiadne tematické halloweenske čítanie, no práve v týchto dňoch sa mi dostal do rúk tretí diel série Půlnoční kroniky, ktorý sa k tomuto obdobiu celkom hodil, keďže sa tu objavovali duchovia, upíri a podobné stvorenia.

Ako prvé musím pochváliť, že na začiatku sa nachádzalo krátke zhrnutie predchádzajúcich dvoch častí. Síce som si hlavné body pamätala, ale vďaka tomuto zhrnutiu som si pripomenula aj menšie detaily. Na konci knihy sa zasa nachádza glosár a popis osôb, takže ak jednotlivé diely čítate s väčším časovým odstupom, toto sa vám naozaj zíde.

V tejto časti sme sa opäť vrátili k postavám z jednotky. Roxy zostávajú už len 3 mesiace, aby sa jej podarilo chytiť všetky vyslobodené duše a v tejto úlohe jej pomáha aj Shaw. Lenže po tom, ako videla víziu svojej smrti, sa snaží si od neho držať odstup... čo sa jej darí niekedy lepšie, niekedy horšie. Aj keď si je vedomá, že jej už nezostáva veľa času, nevzdáva sa. Spoločne cestujú po Európe a zažívajú rôzne dobrodružstvá. Každú chvíľu sa niečo dialo, takže som sa nenudila. Oceňujem, že veľká časť príbehu sa odohrávala v Prahe, pre nás v známom prostredí. Stretli sme tu aj nové postavy, ktoré mi boli sympatické a dosť Roxy a Shawovi pomohli.

Shaw sa pripravuje na loveckú skúšku, trénuje, študuje rôzne materiály a zároveň sa snaží spomenúť si na svoju minulosť. Práve na toto som sa najviac tešila, že sa o ňom konečne dozvieme viac. Bola som asi v 75% príbehu a stále nič, už som začínala byť aj trochu sklamaná, ale potom to konečne prišlo. Posledných cca 50 strán všetko prevrátilo hore nohami. Shaw je veľký sympaťák, inteligentný, zábavný, dobrosrdečný. Páčilo sa mi, ako pomáhal Roxy, bol pre ňu oporou, snažil sa zbúrať hradby, ktoré si okolo seba vystavala.

Romantická linka bola rozkošná (hoci úplne nehrala prím). Je cítiť, že Roxy a Shaw sa majú radi, rozumejú si, majú veľa spoločného, iskrí to medzi nimi, no zároveň si od seba držia odstup a ani jeden z nich sa nevie dokopať k tomu, aby ich vzťah posunul ďalej (až som z nich miestami bola frustrovaná). Celý čas som čakala, kedy sa konečne aspoň pobozkajú... našťastie ma nesklamali (a moja romantická duša bola spokojná). Pri ich vtipkovaní, flirtovaní, spoločnej záľube v jedle som sa prihlúplo usmievala.

Ach, to bol zasa koniec! Samozrejme, že na posledných stranách sa toho muselo toľko stať. Mám toľko otázok, na ktoré potrebujem odpovede. Stále ju to mnoho nevysvetlených vecí. Čakanie na pokračovanie bude naozaj náročné. Dúfam, že vyjde čo najskôr.

MaláKnihomolka
29.10.2022 4 z 5

ᴠ ᴛᴏᴍᴛᴏ ᴅɪ́ʟᴜ sᴇ ᴠʀᴀᴄɪ́ᴍᴇ ᴋ ɴᴀ́ᴍ ᴜᴢ̌ ᴢɴᴀ́ᴍʏ́ᴍ ᴘᴏsᴛᴀᴠᴀ́ᴍ ᴢ ᴘʀᴠɴɪ́ʜᴏ ᴅɪ́ʟᴜ. ʀᴏxʏ sᴇ ɴᴀᴅᴀ́ʟᴇ sɴᴀᴢ̌ɪ́ sᴘʟɴɪᴛ sᴠᴜ̊ᴊ ᴜ́ᴋᴏʟ ᴀ ᴘᴏsʟᴀᴛ ᴜɴɪᴋʟᴇ́ ᴅᴜšᴇ ᴢᴘᴇ̌ᴛ ᴅᴏ ᴘᴏᴅsᴠᴇ̌ᴛɪ́. ᴄ̌ᴀs ᴠšᴀᴋ ɴᴇᴜ́ᴘʀᴏsɴᴇ̌ ʙᴇ̌ᴢ̌ɪ́ ᴀ ʜᴀ́ᴢɪ́ ᴊɪ́ ᴅᴏ ᴄᴇsᴛʏ ɪ ᴊɪɴᴇ́ ᴘʀᴏʙʟᴇ́ᴍʏ ᴀ sᴛᴀʀᴏsᴛɪ. sʜᴀᴡ sᴛᴀ́ʟᴇ ɴᴇᴛᴜšɪ́ ᴋʏ́ᴍ ᴠ ᴍɪɴᴜʟᴏsᴛɪ ʙʏʟ, ᴀʟᴇ ʀᴀ́ᴅ ʙʏ ᴛᴏ ᴢᴊɪsᴛɪʟ, sᴛᴇᴊɴᴇ̌ ᴊᴀᴋᴏ ᴍʏ, ᴄ̌ᴛᴇɴᴀ́ʀ̌ɪ.
ᴄᴇsᴛᴏᴠᴀ́ɴɪ́ ᴘᴏ ᴇᴠʀᴏᴘᴇ̌, ᴅᴀʟšɪ́ ɴᴇsᴛᴠᴜ̊ʀʏ, ᴘᴏᴋʀᴀᴄ̌ᴏᴠᴀ́ɴɪ́ ᴏsᴜᴅᴜ̊ ɴᴇᴊᴇɴ ʀᴏxʏ ᴀ sʜᴀᴡᴀ, ᴍᴀɢɪᴇ ᴀ ɴᴀᴠɪ́ᴄ ʜʀᴏᴢɪ́ᴄɪ́ sᴍʀᴛ? ɴᴇᴊᴇɴ ᴛᴏ ᴅᴏsᴛᴀɴᴇᴛᴇ ᴠ ᴛᴇᴍɴᴇ́ᴍ ᴀᴍᴜʟᴇᴛᴜ.

ʙᴜᴅᴜ ᴘᴏᴋʀᴀᴄ̌ᴏᴠᴀᴛ ᴠᴇ sʀᴏᴠɴᴀ́ᴠᴀ́ɴɪ́ s ʟᴏᴠᴄɪ sᴛɪ́ɴᴜ̊, ᴘʀᴏᴛᴏᴢ̌ᴇ ᴠ ᴛᴏᴍ sᴛᴀ́ʟᴇ ᴠɪᴅɪ́ᴍ ᴜʀᴄ̌ɪᴛᴏᴜ ᴘᴏᴅᴏʙɴᴏsᴛ. sʜᴀᴅᴏᴡʜᴜɴᴛᴇʀs ᴊsᴏᴜ ᴘʀᴏ ᴍᴇ̌ sᴛᴀ́ʟᴇ ᴏ ᴋᴀᴘᴋᴜ ʟᴇ́ᴘᴇ ɴᴀᴘsᴀɴɪ́, ᴘʀ̌ᴇsᴛᴏ ᴠšᴀᴋ ᴍᴜsɪ́ᴍ ᴜᴢɴᴀᴛ, ᴢ̌ᴇ ᴛᴀʜʟᴇ sᴇ́ʀɪᴇ ᴍᴇ̌ ᴛᴀᴋʏ ʙᴀᴠɪ́ ᴀ ʀᴀ́ᴅᴀ ᴄ̌ᴛᴜ ᴋᴀᴢ̌ᴅʏ́ ᴅᴀʟšɪ́ ᴅɪ́ʟ. ɴᴀᴠɪ́ᴄ ᴊᴅᴏᴜ ᴘᴜ̊ʟɴᴏᴄ̌ɴɪ́ ᴋʀᴏɴɪᴋʏ ᴋᴠᴀʟɪᴛɴᴇ̌ ɴᴀʜᴏʀᴜ ᴀ ᴛᴏ ʀᴏᴢʜᴏᴅɴᴇ̌ ᴄᴇɴɪ́ᴍ.
ᴄᴏ ᴘʀᴏ ᴍᴇ̌ ʙʏʟᴏ ᴠᴇʟᴋʏ́ᴍ ᴘʀ̌ᴇᴋᴠᴀᴘᴇɴɪ́ᴍ ᴀ ᴜᴢ̌ɪʟᴀ ᴊsᴇᴍ sɪ ᴛᴏ (ʙʏʟᴏ ɴᴇᴊᴇɴ ᴄᴇsᴛᴏᴠᴀ́ɴɪ́ ᴘᴏ ᴇᴠʀᴏᴘᴇ̌), ʙʏʟᴏ ᴛᴏ, ᴢ̌ᴇ ᴄᴄᴀ ᴘᴏʟᴏᴠɪɴᴀ ᴋɴɪʜʏ sᴇ ᴏᴅᴇʜʀᴀ́ᴠᴀ́ ᴘʀ̌ɪ́ᴍᴏ ᴠ ᴘʀᴀᴢᴇ. ᴢᴀ ᴛᴏ ᴍᴀ́ ᴜ ᴍᴇ̌ ʙɪᴀɴᴄᴀ ᴘʟᴜs, ʙʏʟᴏ ᴛᴏ sᴋᴠᴇ̌ʟᴇ́.
ᴀ ᴅᴀʟšɪ́ ᴘʟᴜs ᴍᴜsɪ́ᴍ ᴅᴀ́ᴛ ᴢᴀ sʜʀɴᴜᴛɪ́ ᴘʀ̌ᴇᴅᴄʜᴏᴢɪ́ᴄʜ ᴅɪ́ʟᴜ̊ ʜɴᴇᴅ ɴᴀ ᴢᴀᴄ̌ᴀ́ᴛᴋᴜ, ᴄᴏᴢ̌ ᴊsᴇᴍ ᴜ ᴊɪɴʏ́ᴄʜ sᴇ́ʀɪɪ́ ɴᴇᴢᴀᴢ̌ɪʟᴀ ᴀ ᴍᴏᴄ ᴍɪ ᴛᴏ ᴘᴏᴍᴏʜʟᴏ sᴇ ᴢᴀsᴇ ᴅᴏsᴛᴀᴛ ᴅᴏ ᴅᴇ̌ᴊᴇ ᴀ ᴘʟʏɴᴜʟᴇ ᴠ sᴇ́ʀɪɪ ᴘᴏᴋʀᴀᴄ̌ᴏᴠᴀᴛ. ᴋᴅʏᴢ̌ ᴋᴏʟɪᴋʀᴀ́ᴛ ᴄ̌ᴇᴋᴀ́ᴛᴇ ɴᴀ ᴅᴀʟšɪ́ ᴅɪ́ʟ ᴅᴇʟšɪ́ ᴅᴏʙᴜ, ᴛᴀᴋ sᴇ ᴛᴏʜᴏ ᴢ ᴘᴀᴍᴇ̌ᴛɪ ᴅᴏsᴛ ᴠʏᴛʀᴀᴛɪ́, ᴛᴜᴅɪ́ᴢ̌ ʙʏᴄʜ ᴛᴏᴛᴏ ʙʀᴀʟᴀ ᴘᴏᴍᴀʟᴜ ᴠšᴜᴅᴇ. ɴᴀ ᴋᴏɴᴄɪ ᴘᴀᴋ ᴢɴᴏᴠᴜ ɴᴀᴊᴅᴇᴛᴇ sᴇᴢɴᴀᴍ ᴘᴏsᴛᴀᴠ, ᴘᴏᴘɪs sᴏᴜʟ, ʙʟᴏᴏᴅ ᴀᴛᴅ. ʜᴜɴᴛᴇʀᴜ̊. ᴠ ᴛᴏᴍʜʟᴇ ᴛᴏ ᴍᴀᴊɪ́ ᴀᴜᴛᴏʀᴋʏ ᴊᴇᴅɴᴏᴅᴜšᴇ sᴋᴠᴇ̌ʟᴇ ᴘᴏᴊɪšᴛᴇ̌ɴᴇ́.

ᴠ ᴛᴇᴍɴᴇ́ᴍ ᴀᴍᴜʟᴇᴛᴜ sᴇ ᴋᴏɴᴇᴄ̌ɴᴇ̌ ᴅᴏᴄ̌ᴋᴀ́ᴛᴇ ᴅᴏsᴛ ᴏᴅᴘᴏᴠᴇ̌ᴅɪ́ ɴᴀ sᴠᴇ́ ᴏᴛᴀ́ᴢᴋʏ. ɴᴇᴊᴠᴇ̌ᴛšɪ́ ᴢᴠʀᴀᴛ ᴏᴠšᴇᴍ ᴄ̌ᴇᴋᴇᴊᴛᴇ ᴋʟᴀsɪᴄᴋʏ ᴀᴢ̌ ᴋᴇ ᴋᴏɴᴄɪ ᴋɴɪʜʏ. ᴊᴀ́ ᴘʀ̌ɪ ᴊᴇᴅɴᴏᴍ ᴏᴅʜᴀʟᴇɴɪ́ ʙʏʟᴀ ᴘᴏᴘʀᴀᴠᴅᴇ̌ ʟᴇʜᴄᴇ ᴠʏᴋᴏʟᴇᴊᴇɴᴀ́ (ᴠ ᴅᴏʙʀᴇ́ᴍ), ᴘʀᴏᴛᴏᴢ̌ᴇ ᴛᴏ ᴊsᴇᴍ ᴠᴀ́ᴢ̌ɴᴇ̌ ɴᴇᴄ̌ᴇᴋᴀʟᴀ. ʀᴏᴍᴀɴᴛɪᴄᴋᴀ́ ʟɪɴᴋᴀ, ᴛᴜ ɴᴀ ᴛᴏᴍ ɴᴀᴘʀᴏsᴛᴏ ᴢʙᴏᴢ̌ɴ̌ᴜᴊᴜ, ᴀᴄ̌ᴋᴏʟɪᴠ ᴊᴇ ᴅᴏsᴛ sʟᴏᴡʙᴜʀɴ, ʜᴇʜ.
ᴊᴇᴅɪɴᴇ́ ᴍɪ́ɴᴜs, ᴋᴛᴇʀᴇ́ ᴊᴀ́ ᴍᴀ́ᴍ, ᴊᴇ ᴘʀᴏsᴛᴇ̌ ᴛᴏ, ᴢ̌ᴇ ᴊsᴇᴍ sᴇ ᴍɪ́sᴛʏ ɴᴜᴅɪʟᴀ. ɴᴇᴘᴏᴛʀ̌ᴇʙᴜᴊᴜ ᴅᴇ̌ᴊ ɴᴀᴄᴘᴀɴʏ́ ᴀᴋᴄᴇ, ᴊᴇɴᴢ̌ᴇ ɪᴏsɪᴠᴏɴɪ ᴍᴀ́ ɴᴀ ᴍᴇ̌ ᴍɪ́sᴛʏ ᴛᴇɴᴅᴇɴᴄɪ ᴢʙʏᴛᴇᴄ̌ɴᴇ̌ ᴠᴇ̌ᴄɪ ɴᴀᴛᴀʜᴏᴠᴀᴛ ᴀ ᴘʀ̌ɪᴍɪ́ᴄʜᴀ́ᴠᴀᴛ ᴋ ᴛᴏᴍᴜ ᴢʙʏᴛᴇᴄ̌ɴᴏᴜ ᴏᴍᴀ́ᴄ̌ᴋᴜ. ɪ ᴘʀ̌ᴇsᴛᴏ ᴀʟᴇ ᴍᴜsɪ́ᴍ ᴜᴢɴᴀᴛ, ᴢ̌ᴇ ᴛᴇᴍɴʏ́ᴍ ᴀᴍᴜʟᴇᴛᴇᴍ sɪ ᴜ ᴍᴇ̌ šᴘʟʜʟᴀ ᴀ ᴅᴀ́ᴍ šᴀɴᴄɪ ɪ ᴊᴇᴊɪ́ ɴᴏᴠᴇ́ ʀᴏᴍᴀɴᴛ̌ᴀ́ʀɴᴇ̌, ᴋᴛᴇʀᴀ́ ᴜ ɴᴀ́s ʙʀᴢʏ ᴠʏᴊᴅᴇ.

ᴢᴀ ᴘᴏsᴋʏᴛɴᴜᴛɪ́ ᴋɴɪʜʏ ᴋ ʀᴇᴄᴇɴᴢɪ ᴅᴇ̌ᴋᴜᴊᴜ @ᴋɴɪʜʏᴅᴏʙʀᴏᴠsᴋʏ ᴠ ʀᴀ́ᴍᴄɪ #sᴘᴏʟᴜᴘʀᴀᴄᴇ.

simona5372
20.10.2022 5 z 5

Naprosto super už se nemůžu dočkat pokračování

bookgirl152
08.10.2022 5 z 5

Roxy už zbývá jen 93 dní...
Myslela jsem si, že naprosto přesně vím, jak se Temný amulet bude vyvíjet. A ne, Bianca Iosivoni zase překvapila.
Neskutečný příběh, který nám znovu otevřel příběh Roxy a Shawa a posunul ho na naprosto novou, nečekanou úroveň. Roxy společně se Shawem projíždí Evropu a pomocí Ghostvisionu hledají Roxyiny uniklé duše z podsvětí. Roxy ví, že by se měla od Shawa držet co nejdál, aby mu svým odchodem tolik neublížila, ale je to čím dál tím těžší, protože vzájemný cit mezi nimi neustále narůstá. A i když se Roxy snaží sebevíc, city k Shawovi nemizí, spíše ještě zesilují...
Shaw by udělal všechno pro to, aby Roxy zvládla splnit svůj úkol posla smrti Kevina, a tak s ní hledá uniklé duše z podsvětí. Během jejich cesty po Evropě Shaw získává nové zkušenosti, učí se na lovecké zkoušky a dělá všechno pro to, aby svého cíle dosáhl. Stále pátrá po své minulosti, ale jediným vodítkem je jeho noční můra, která se stále opakuje.
Když jednou Roxy a Shaw loví jednoho z Roxyinych duchů, Shaw se nečekaně dozví něco o své minulosti. A ne málo.
Je možné, aby noční můra, která se stále točí v kruhu neznáma, byla skutečností? A bude chtít Shaw být člověkem, kterým byl v minulosti, nebo si vybere své současné já? A dokáže se vůbec rozhodnout?
Bianca Iosivoni Temným amuletem v hlavách čtenářů opět vyvolala několik otazníků. Několik střípků, které jsme v prvním díle nemohli pochopit, začínají dávat smysl a postupně skládají puzzle, jehož konečný výsledek je nám ale stále nejasný. Mně osobně to nevadí, protože mě neskutečně baví pomalu se rozvíjející příběh Roxy a Shawa od úplného začátku a nechci ani pomyslet na to, jaké to bude, až celý jejich příběh skončí. Neskutečně jsem si užívala další díl Půlnočních kronik.
Děj se nijak netáhl, užívala jsem si každou kapitolu, stránku, větu.
Myslela jsem si, že po zjištění toho, kým Shaw byl, mě už nic nemůže odrovnat víc. Ale stalo se. Autorka vás bude napínat až do úplně posledního slova. Konec jsem obrečela hned několikrát a vůbec mi to není líto. Miluju, když ve mně autor dokáže probudit emoce a Biance Iosivoni se to opravdu povedlo. Nemůžu se dočkat na další díly.

Autoři knihy

Bianca Iosivoni
německá, 1986
Laura Kneidl
německá, 1990

Kniha Temný amulet je v

Právě čtených2x
Přečtených119x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených9x
Knihotéce248x
Chystám se číst131x
Chci si koupit50x
dalších seznamech3x