Půlnoc ve Studni duší

Půlnoc ve Studni duší https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15837/bmid_pulnoc-ve-studni-dusi-w4D-15837.png 4 9 2

Studna světů série

1. díl

Studna světu není obyčejná planeta – spíš pokusná laboratoř. Celý svět, řízený planetárním mozkem, je rozdělen do více než dvanácti set šestiúhelníků, přičemž každý z nich se vyznačuje vlastní biosférou, technickou úrovní a jiným inteligentním druhem, mnohdy mírumilovným, leckdy však agresivním. Cesta na planetu vede mnoha tajnými bránami, ale zpátky už ne. Příchozí jsou nemilosrdně transformováni na jeden z mnoha zdejších druhů, a tak starého vesmírného vlka, kapitána Nathana Brazila, na jeho dobrodružné cestě doprovází mořská panna, ohromný netopýr a zamilovaný kentaur. Jejich cílem pak není nic menšího než Studna duší, s jejíž pomocí se dá změnit osud celého vesmíru… -- zdroj: legie.info --... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Midnight at the Well of Souls


více info...

Přidat komentář

ludek.n
27.02.2023 3 z 5

Planeta rozdělená na více než patnáct set habitatů s vlastní biosférou, technickou úrovní a jedinečným inteligentním druhem. Na ní dvě skupiny přetvořených lidských jedinců soupeřících o to, kdo první dosáhne Studny duší - řídícího střediska - s jehož pomocí se dá ovládnout celý vesmír. Na první pohled připomíná Chalkerův román počítačovou plošinovku, ve které musí hráč projít nekonečným množstvím úrovní (z nichž každá je zcela pochopitelně ve všech aspektech odlišná od té předchozí), než se dostane k finálnímu zápasu s bossem. Pro autora je to příležitost blýsknout se svou neohraničenou představivostí a vytvořit vpravdě ohromující světy, v nichž může popustit uzdu všem svým zábranám. Chalker však kromě těchto hrátek s imaginací postupně přidává i nějakou tu myšlenku (hodnou div ne Sokrata), a tak se ona původní dobrodružná road movie mění v jakési mnohovýznamové vesmírné poselství, které dokáže ve finále dokonce i otočit vrtulí. Není to bůhví co, ale jako oddychovka to docela funguje.

Massek
16.08.2020 4 z 5

Když jsem si četl anotaci na přebalu, tak jsem se docela dost zděsil. Mořská panna, zamilovaný kentaur a obří netopýr? Fakt to mám číst? Ale nakonec dobrý, líbilo se mi to! I přes avizované obsazení to je pořád víc sci-fi než fantasy, i tomu šílenému světu se spoustou "šestek" se dalo uvěřit.


Autorovy další knížky

Jack Laurence Chalker
americká, 1944 - 2005
1996  79%Lilith: Had v trávě
2000  75%Mrož pro kybernet
2000  76%Půlnoc ve Studni duší
1996  81%Kerberos: Vlk ve stádu
2001  83%Charón: Drak před branami

Kniha Půlnoc ve Studni duší je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce37x
Chystám se číst2x