Půjdeš s námi ven? – Objevitelské výpravy za přírodou ve městě

Půjdeš s námi ven? – Objevitelské výpravy za přírodou ve městě https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474825/mid_pujdes-s-nami-ven-objevitelske-vypr-FiG-474825.jpg 4 5 3

Objevujte zázraky přírody ve městě s knihou Půjdeš s námi ven? – hned za dveřmi domu na vás čekají nezapomenutelné zážitky a spousta dobrodružství. Máte chuť vydat se na dobrodružnou výpravu na balkon, do zahrady a do městských ulic? Můžete vyrazit – stačí otevřít knihu Petera Wohllebena Půjdeš s námi ven? – najdete v ní spoustu tipů na nezapomenutelné zážitky a dobrodružství v přírodě, která na vás čeká hned za dveřmi domu. Dají se květiny jíst? Kdo to rozryl trávník v parku? Jak si vlastnoručně sestrojit kompas? Proč některé stromy zrovna nevoní? Nechte si předčítat nebo čtěte sami a objevujte zázraky přírody ve městě. Hned za dveřmi domu na vás čekají nezapomenutelné zážitky a spousta dobrodružství.... celý text

Žánr:
Příroda, zvířata , Pro děti a mládež

Vydáno: , Kazda
Originální název:

Kommst du mit nach draußen? Eine Entdeckungsreise durch Garten und Stadt


více info...

Přidat komentář

Josh
01.05.2022 4 z 5

Velmi pěkná poučná kniha ověřeného autora, který se umí nejen kolem sebe dívat, ale také nám zázrak jménem Příroda umí ukázat. V devíti kapitolách, přehledných graficky i předáním informací si najde každý čtenář nějaké přírodní kouzlo, jež si může vyzkoušet doma nebo vidět venku, kde by si toho předtím nevšiml. Třeba „stromek v pokojíčku“ nebo „bez mapy a navigace“.

zazvorek
13.08.2021 4 z 5

Pro nás měšťáky fajnová kniha, která děti učí dívat se kolem sebe i na zdánlivě všední věci objevitelsky. Říkám to pořád, že dobrodružství se dá prožít i ve městě, děti kvůli němu nemusí procestovat půlku planety.


Sidonka3
30.07.2021 3 z 5

Přírodovědná knížka je určená spíše dětem školního věku, odhaduju 1.stupně ZŠ, než těm nejmladším. Je plná pokusů a návodů na výrobky, které si děti můžou vyrobit společně s rodiči. Asi jste si někdy zkusili udělat vlastní herbář nebo z vylisovaných květin vyrobit koláž. Kdo by si někdy nezkoušel vyrobit dřevěnou loďku a pustit jí po vodě? Zahradničit klidně i v bytě? A napadlo by Vás si třeba ještě k tomu vyrobit sluneční hodiny nebo kompas? Rozdělat oheň bez zapalovače? Strávit noc ve spacáku na balkóně nebo na zahradě?
Kromě podobných dobrodružství a rodinných her si čtenář uvědomí, jak ho příroda (živočichové i rostliny) obklopuje na každém kroku i ve městě. Na zdech domů, ve spárách mezi dlažebními kostkami, v podzemí, je toho tolik, co se dá prozkoumat, kde se dají najít přírodní poklady. Všude se to venku něčím hemží a i ve městě je možné dělat objevitelské výpravy za přírodou. K některým živočichům nebo i rostlinám je ovšem lepší se nepřibližovat (třeba až 3 m Bolševník může způsobit popáleniny). Jsou tu i jiná varování, nikdy se nedívejte přímo na slunce, ani okem a už vůbec ne dalekohledem.
Učí děti vnímat to, co se nám dospělákům zdá možná naprosto běžné. Kniha se přitom nevěnuje jen českým městům, zběžně zmiňuje i jiná evropská místa. Radí, jak se vybavit na delší čas strávený venku. Jak nakrmit některá zvířata, protože mezi domy ve městě se potrava shání hůř než v lese (krmítka, pítka) nebo jim udělat (či nechat v kupce shrabaného listí na zahradě, v hromádce dříví) domečky na zimu.
Líbila se mi kapitola Něco je ve vzduchu (někdy nám vzduchem pošle pozdrav i hodně vzdálené místo), kapitola se věnuje i tomu, co všechno ve městě tvoří prach.
Informace jsou obecného charakteru, obálka má pěknou ilustraci, uvnitř převažují obyčejné fotografie. Knížka je poměrně stručná a prostá, nicméně děti naučí vnímavosti k tomu živému a zdánlivě nepatrnému, co je obklopuje.
Knihu napsal autor bestsellerové knihy Tajný život stromů.

Kniha Půjdeš s námi ven? – Objevitelské výpravy za přírodou ve městě je v

Přečtených5x
Doporučených1x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x
dalších seznamech3x