Půjčovna manželek

Půjčovna manželek https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20835/pujcovna-manzelek-20835.jpg 4 29 2

V deseti povídkách odehrávajících se v Modré galaxii postuluje autor atraktivní formou základní kategorie morálky a předkládá osobitým způsobem svůj žebříček etických hodnot. Prostor vědecké fantastiky dává autorovi možnost vyjádřit názor na to, co je pravá láska a co pouze její náhražka, co je to pravda a co zas lež, že krása může být jen konvence i že mít vše může znamenat, že nemáme nic.... celý text

Přidat komentář

Janadvorackova
03.11.2020 3 z 5

Spíše fantastické, některé až pohádkové náměty s přesahem do sociální oblasti, (i když se zdá, že čtete podivnost, něco na tom je). Nechci znít nijak extra učeně :). Sbírka obsahuje povídky s neotřelými nápady, které mi ale vědeckou fikci, krom toho, že se odehrávají mimo naši galaxii, moc nepřipomínaly. Osvěžující bylo ale právě to, že ať už si představujete cokoli, lidé budou stále řešit manželské problémy, vztahy, náhradní manžely :), přátelství, dívčí starosti a třeba pohádky.
Určitě stojí za přečtení, už jenom proto, že se rozhodně ocitnete v jiném rozměru.

lussi99
21.05.2020 4 z 5

U této knihy mě napadá jen "absurdně vtipné a přitom občas tak výstižně pravdivé". Na dnešní dobu poměrně neotřelý styl psaní, který mě osobně bavil - ideální odlehčené čtení třeba do metra.